Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyások miért gondolják...

A kutyások miért gondolják úgy, hogy nekik joguk van a kutyáikkal közterületen a kutya nélküli járókelőkben félelmet kelteni?

Figyelt kérdés

A minap történt velem az alábbi eset:

Gyalogjárdán sétáltam és egy patakon átívelő hídhoz közeledtem, amikor láttam, hogy egy nagy labrador-féle kutya szabadon járkál és hirtelen elkezd felém szaladni. A gazdája rákiabált, amire a kutya vissza is ment hozzá, de majdnem megállt a szívem, annyira megijedtem. Kérdem a férfitől, hogy mégis hogyan gondolja, hogy póráz nélkül van a nagy testű kutyája közterületen, mire ő közli, hogy ez patakpart és egyébként a táskájában ott a póráz. Erre mondom neki, hogy én pedig a közterületen, a járdán sétálok és jogom van ezt úgy megtenni, hogy ne keltsenek bennem félelmet a póráz nélkül sétáltatott kutyák, erre pedig még neki állt feljebb.

A kutyások többsége miért nem tartja be a közösségi együttélés alapvető szabályait sem? Miért nem veszik tudomásul, hogy nem mindenki szereti a kutyákat, sőt van aki retteg tőlük? És ez az eset csak a jéghegy csúcsa a kutyásokkal való problémákat illetően...

29/F

2015. dec. 28. 19:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/126 A kérdező kommentje:

"A kutya látványától való félelem viszont nem oké, mert értelmetlen.

A kutyáktól félő emberre odafigyelő gazda szapulása sem oké (mert ugye el lett hívva a kutya), mert az meg bunkóság."

Nincs igazad. "El lett hívva a kutya": ha eleve pórázon lett volna, akkor "elhívásnak" nem is kellett volna történnie és nem jött volna létre egy olyan szituáció, hogy egy nagytestű veszélyes kutya rohan egy gyanútlan járókelő felé, amely akár az életveszélyes kutyatámadás esélyét is magában hordozza. Nem szóltam volna egy szót sem, ha pórázon van a kutya, de nem így volt.

2015. dec. 28. 21:23
 32/126 anonim ***** válasza:
88%

Jaj, de jókat nevetek rajtad, kedves Kérdező! :D

Azzal vagy elfoglalva, hogy nagytestű volt a kutya. Egy kicsi is tud iszonyatosat harapni, tapasztalat... Sőt, jóval többet harapnak a kistestű kutyák, hiszen gyorsabbak és nem gyanúsítana senki pl. egy tacskót, hogy esetleg megszaggatja az ember bokáját.

Jogosan visítozhatnál, ha a kutya kitépte volna a légcsövedet, de akkor nem írogatnál ide. Az a kutya neked nem tett semmi rosszat, kíváncsi volt rád (miért...), de a gazda visszahívta. Nem uszította, nem röhögött ki, hogy nyakig szaros lett a gatyád egy kutyától, nem ő kezdte a konfliktust. Azért nem ártana néha a nem-kutyásoknak is magukba nézniük... :P

Belegondoltam, ahogy az én két kutyámmal mit csináltál volna. :D Őket gyerekek gyöszölik minden nap a játszótér mellett, póráz nélkül, annyira vadállatok.

2015. dec. 28. 22:00
 33/126 anonim ***** válasza:
70%
De nem jött létre ilyen szituáció. A kutya nm volt veszélyes.
2015. dec. 28. 22:07
 34/126 anonim ***** válasza:
81%
Én a darazsaktól félek, mégsem teszik őket pórázra:( Törvényt kéne erre is bevezetni.
2015. dec. 28. 22:40
 35/126 A kérdező kommentje:

Kispalikee!

A darazsaktól én is félek, viszont nekik nincs gazdájuk, tehát már el is bukott a hasonlatod. A kutyákért pedig a gazdáik a felelősek és közterületen igenis kötelesek pórázon tartani a kutyájukat, főleg egy gyalogos járdán.

Egyébként tisztában vagyok azzal, hogy Veled nem lehet értelmes vitát folytatni, mivel radikális kutyás vagy. Emlékszem, néhány éve oldalakon keresztül azt fejtegetted az egyik kérdésemre, hogy Téged nem zavar a kutyaürülék és a kutyavizelet. Ennyit rólad.

2015. dec. 28. 23:09
 36/126 bollocks ***** válasza:
76%
Kérdező, akkor is sírva rohansz haza, ha településen belül 55 km/h sebességgel halad el melletted egy autó, merthogy törvényt sért, és bármikor elüthet? Vagy csak a kutyákkal van bajod?
2015. dec. 28. 23:10
 37/126 anonim ***** válasza:
78%

32:

Lehet, hogy egy kis testű kutya nagyobb eséllyel harap, de akit egy nagytestű kutya támad meg, az nagyobb eséllyel hal bele vagy szerez súlyos sérülést. A felelős kutyatartók ezt értik, a többiek miatt kötelező a póráz.

2015. dec. 28. 23:19
 38/126 anonim ***** válasza:
85%

36:

55-el még nem büntetnek, de ha valaki 120-al megy végig a falun, attól joggal tartok.

2015. dec. 28. 23:22
 39/126 anonim ***** válasza:
82%

Nem értek veled egyet kérdező. Ezt mondom úgy, hogy én is kutyás vagyok és mondom úgy, akit szintén harapott már meg más felelőtlensége miatt közterületen kutya.

Először is nem minden város rendelkezik kutyafuttatóval, másrészt ha van is, lehet kicsi vagy a város másik végén van. Az ember - én is - igyekszem ettől függetlenül nem a belvárosban elengedni, hanem patakparton, külterületen. Mint az adott szituációban is. Persze, nem lehetne elengedni ott sem, de valahol el kell. Nem élheti le az életét pórázon a kutya. Én is mint a szóban forgó kutyás, ha látok valakit, aki jön akkor azonnal magamhoz hívom a kutyát. Ha hamarabb észre vett volna, biztos hamarabb is visszahívja. Szerintem nem volt jogos a felháborodásod, mert a gazda maximálisan megtette azt, ami tőle elvárható volt. Ennél hidd el ezerszer rosszabb kutya tartók vannak. Arról meg már igazán nem a gazda tehet, hogy te ennyire félsz a kutyáktól. Nincs rád írva. Én úgy gondolom, hogy szituációhoz függően a gazda maximálisan helyesen járt el, és nem engedte, hogy kontaktba lépjen a kutya veled.

2015. dec. 28. 23:22
 40/126 anonim ***** válasza:
81%
Ja, te vagy a meleg srác, akinek a macskái a szomszédba sz.rnak, hugyoznak, emlékszem már rád, a modoros stílusodról nem volt nehéz felismerni. Azóta sem mentél el pszichológuhoz, hogy megtanuld kezelni a frusztrációd és a félelmed? Sz.r lehet így élni, szerintem komolyan kéne magadnak találni valami póttevékenységet. Persze a te döntésed, de ezzel magadat mérgezed elsősorban.
2015. dec. 28. 23:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!