Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért mondják a németjuhászra...

Miért mondják a németjuhászra hogy a kutyák királya? Azt is hallottam h a mai nmjuhászok el vannak rontva. Ebből mi a való?

Figyelt kérdés
2015. okt. 9. 17:16
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
0%
Konkrétan nem szóltad le egyiket sem, de érezhető volt a lefitymálló hangsúly.
2015. okt. 13. 15:50
 32/34 anonim ***** válasza:
0%

A komondor a kutyák királya.

Amúgy a németjuhász valóban a leguniverzálisabb kutyafajta, de semmiben nem a legjobb. Vagyis nincs a csúcson sehol, viszont nagyon széleskörben alkalmazható.

-A drogkereső kutyák. Ott is sok németjuhász van, de mégis vannak sokkal jobban használható fajták. Pl. a beagle. A harmadik legjobb szaglású kutyafajta, egyre több van belőlük a speciális kereső egységeknél is, mert rájöttek, hogy milyen jól beválnak, mint kereső kutya. Kisebb testű, ezáltal könnyen hozzáfér olyan helyekhez is, ami a németjuhásznak lehetetlen lenne, nem mellesleg kevesebbet is eszik ezáltal. Viszont ő soha nem fog betörőt elfogni a jelleme miatt. Mindenkivel (még idegenekkel is) barátságos, ezáltal ilyen munkára alkalmatlan, márcsak a mérete miatt is. Másik különbség, hogy nála nem válik be a hagyományos kiképzés. Hamar megunja, önfejű lesz, míg a nj mindig megcsinálja, amit "parancsolnak". Ez nem azt jelenti, hogy a beagle buta, sőt kimondottan intelligens fajta, de más volt a kialakulásának az oka. (Beagle=kopó-->vadászkutya. A kopók nagyrészt önállóan vadásztak, ezért nem annyira "szolgalelkűek".) Szóval itt pl. a beagle van a csúcson, mint kereső kutya.

(Ui.: Amúgy tudom, hogy a legjobb szaglású kutyafajta az angol véreb, ez csak szemléltetés volt, mert a beagle-t gyakrabban alkalmazzák pl. reptereken keresőkutyaként, mint a vérebet. Őket inkább eltűntek, halottak felkutatásánál használják, régebbi "szagon".)

2015. okt. 13. 19:57
 33/34 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon sajnàlom ha valami màsképp jött le neked, arról nem tehetek hogy az íràsban nincsen hangsúly..... mint hogy hang sincsen.

Én felhoztam egy példàt a kérdéshez fűzve, és mivel magyar vagyok ez àltal magyar kutyàra vagyok büszke aki németjuhàsz és semmilyen munkavizsgàja nem volt. Ő élesbe teljesítette a feladatàt.

Természetesen csodàlom a nem magyar kutyàkat is pl. a szérumfutàsbanelhíresült Baltót, aki a köztudattal ellentétben nem hasky volt hanem lapp pàsztorkutya. Ràadàsul nem igazàn szànhúzó típus.

2015. okt. 13. 20:41
 34/34 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos az írásbeli kommunikáció ilyen, sajnálom ha félre értettelek.

Az infót a Baltóról pedig köszi.

2015. okt. 16. 08:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!