Miért mondják a németjuhászra hogy a kutyák királya? Azt is hallottam h a mai nmjuhászok el vannak rontva. Ebből mi a való?
Miért, a doberman micsoda? :)
A pitbull pedig pont hogy szerintem az egyik legpuritánabb fajta (nem negatív jelzőként mondom). Tipikus utcai harcos, nem király.
11 nek. A pit bullt kimondottan arra tenyésztették hogy az arénàkba làtvànyosan verekedjen az azonos súlyú kutyàkkal. Ha emberre fogott, ott helyben lelőtték vagy felakasztottàk. Manapsàg max testőrnek jó de sokban befolyàsolja a nevelés. Rövid szőre miatt a fagyokat nem bírja, hamar fel tud fàzni.
A nj. Bírja a hideget meleget, amikor küldik akkor tàmad, vagy ha veszélyt érez, ugyanakkor azonnal le is tud higgadni. A pit sajnos nem..... ezért munkàra sajnos nem alkalmas.
A dobira kitérve, munkàra alkalmas lenne, de az időjàràst szintén nem bírja, ill. súlyra is nagyobb. Amikor ölbe kell venni és csüngeni a kufyàval együtt akkor nem mindegy a súly.
Ha meg a verekedésre akarsz ràtérni akkor szintén nem a pit a legerősebb.
Nekem dogo canariom van és németjuhim. A kanàrinak a fél fogàra nem lenne elég a kis pit. Viszont soha nem szeretném hogy a kanàrim összetüzzön egy komondorral akinek hatalmas szőrpàncélja van.....
Hàáát ha csak àltalànosan nézzük a dolgokat....
Szerintem a németjuhi igen csak bizonyított màr hasznàlhatósàg terén.
Talàn sokan elfelejtették Mancs kutyàt, vagy nem is tudjàk mit tett élete soràn......
Óh igen, németjuhàsz volt ő is. Semmilyen vizsga papìrja nem volt, mégis több szàz ember köszönheti neki az életét. A szaglàsa vilàghírre tett szert. Az egyetlen kutya volt a vilàgon aki képes volt a víz felett kiszagolni a halottat.......
Melyik kutya fajta képes ugyanerre?
Akkor a vérebek közül miért nem ismerünk egyet se? Vagy a pitek közül ami bàrmilyen munkàban kimagasló eredményt mutatott fel és az embert szolgàlja?
Bocsànat nem kötekedni akarok csak kívàncsi vagyok. Ugyanis én a Mancson és a Wikingen kívül nem ismerek màs kutyàt aki vilàghírű.
ma 15:07
Azért, mert te nem ismersz más kutyákat, vagy nem propagálják őket, még igen sok kutya dolgozik.
Ó, rengeteg világhírű kutya van, ami nem német juhász. :) És nem csak show, film, stb., hanem munkakutyák is, életmentő, kábítószerkereső, stb.
Kérdezz meg egy vadászembert, hogy mire lehet alkalmazni a németjuhászt a vadászaton és miért nem olyat használ a labrador, vizsla, jagd, kopó, stb. helyett?
Kérdezz meg egy juhászt, hogy miért nem német juhásszal terel, miért pulival, bc-vel, mudival, sinkával, stb. vagy miért nem német juhászok védik a nyájat a farkastól, miért kau, sarp, komondor, kuvasz, stb.?
Kérdezz meg egy nyomkövető csapatot, hogy miért nem német juhászt alkalmaznak, miért vérebeket?
Kérdezz meg vakvezető kiképzőket, hogy manapság miért szorult vissza a németjuhász és miért inkább golden retrievert alkalmaznak?
A német juhász remek fajta, univerzális fajta, a legtöbb dologhoz ért, de egyikben sem a legjobb és van jó pár dolog, amire nem lehet alkalmazni.
Csak tudnám,hogy miért van mindenki lepontozva? :D
Vki német juhász fan és megsértődött,hogy nem tartjuk a kutyák királyának NJ-t? Vagy mert tényleg már túl van szaporítva és sok tenyésztő csak a külsőre megy,minél pontyháta van annál jobb?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!