Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért mondják a németjuhászra...

Miért mondják a németjuhászra hogy a kutyák királya? Azt is hallottam h a mai nmjuhászok el vannak rontva. Ebből mi a való?

Figyelt kérdés
2015. okt. 9. 17:16
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
63%
Biztosan vannak nagyon jó munkakutyàk màs fajtàból is én elhiszem. De még mindig nem hallottam olvastam olyan kutyàkról akik vilàghírűek valamelyik munkàban. Akàr vadàszat vagy terelés. Igaz a vadászatot nem sokra tartom de ez csak személyes. Kívàncsisàgból kérdezem szintén. Ha a vérebek sokkal jobbak mint a nj. akkor a magyar rendőrség miért nj. vel vagy malival dolgozik?
2015. okt. 12. 20:22
 22/34 anonim ***** válasza:
0%
Külön képeznek ki halottakat, többek között vízi hullákat kereső kutyákat is, így ez hatalmas hülyeség, hogy Mancs volt az egyetlen ilyen kutya. És ha utána nézel akár a magyar, akár a külföldi mentőkutyáknak, meglátod, hogy nem ő a legeredményesebb kutya. Azért vált világhírűvé, mert az egyik katasztrófa után 4 nap múlva is talált egyszer egy gyereket. Ettől persze nem a kutya képességeit vagy Lehóczki munkáját akarom leszólni, de azért szemellenzőt sem kellene viselni.
2015. okt. 12. 20:38
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

ma 18:07

Tévedsz. Még mindig sokkal több nj-t használnak, mint másik fajtát. Nem a küllemesektől viszik a dolgozó kutyákat. Más fajták persze, hogy egy-egy bizonyos dologban többet tudnak, mint az nj. Viszont sokkal több nj, mali van már kimondottan éles munkára tenyésztve. Viszont egy jó nj többféle munkát is képes elvégezni, amig más fajtánál csak egy-egy vele született képességét tudják kihasználni. Amíg egy nj járőrözik, embert keres és drogot jelez, addig pl egy labi kiváló drogkereső lehet, de nem járőrözik, és fog el embereket.

2015. okt. 12. 20:45
 24/34 anonim ***** válasza:
63%

A kiképzésnek köszönhetően víz alatti holttestet is képes volt jelezni, valamint egyazon helyszínen helyesen jelzett élő és halott embert is.

Azért ezt a teljesítményt szerintem nem minden kutya éri el.....

2015. okt. 12. 23:31
 25/34 anonim ***** válasza:
25%

A rendőrség leginkább járőrkutyákkal foglalkozik, abból van a legtöbbre szükség. Arra nem jók a vadászkutyák, hiszen más a profiljuk. Járőrkutyának a mali és az nj a legalkalmasabb, mert a legrövidebb idő alatt a legkönnyebben kiképezhetők.

Robbanószer és kábítószerkeresőnek is nagyon jók, szintén a gyors és könnyű kiképzés miatt. Ez amiatt van, hogy könnyen motiválhatóak és szolgalelkű fajták.

Viszont robbanószer és kábszerkeresőnek tökéletesek a labradorok, goldik, vizslák is.

Anno a reptéren a leghíresebb kábítószerkereső kutya egy spániel volt. Verte az összes kutyát, ráadásul kis helyekre is befért.

Mancs híres kutya, az tény, de azért ha nem magyar lennél, valószínűleg nem nagyon hallottál volna róla. A média azért rendes hírverést csinált körülötte, teszem hozzá jogosan és meg is érdemelte.

Továbbra is mondom, az, hogy te nem hallottál róla, még sok híres kutya van. Csak egy tök egyszerű dolog, nézd meg az angol wikit a híres kutyákat illetően. Biztos szerepel ott legalább 50.

És fogd már fel, nem a német juhász van leszólva, inkább a részedről érzem azt, hogy szólod le a többi fajtát a német juhász ellenében. A német juhász egy tökéletes, univerzális fajta. Valóban a legtöbb dologra alkalmazható a fajták közül. Sok mindenhez ért, bár nem mindenhez és semmiben sem a legjobb, minden területen van náluk jobb fajta. Ezért nevezik univerzálisnak, nem specializáltnak. Könnyen motiválható, rendkívül okos, gyorsan megtanul dolgokat, ez mind pozitívum. Én személy szerint egy negatívumot tudok felsorolni ami a jellemet illeti, hogy számomra túlságosan szolgalelkű. Jobban szeretem az önálló döntésre képes, határozottabb megjelenésű fajtákat.

2015. okt. 13. 08:09
 26/34 anonim ***** válasza:
0%

Megnéztem az angol wikit, kifejezetten csak a mentőkutyákat. Mancs nincs is fent a listán. Látod? Az amerikaiknak kb. ennyire ismert.

Viszont amiről kifejezetten levan írva a fajtája:

Barry nevű bernáthegyi, aki bizonyítottan 40 embert megmentett.

Bilbo nevű újfoundlandi, aki 3 embert megmentett.

Dakota nevű pitbull, 100 kutatásban vett részt.

Gandalf nevű belga juhász, aki 1 elveszett fiút talált meg.

Nico nevű berni, aki 2 embert mentett meg.

Peter nevű collie, aki a II. vh-ban mentett életeket.

Togo nevű husky, aki egy kutyaszán vezérkutyája volt, akik fontos oltóanyagot vittek valami rohadt hosszú és durva úton Alaszkában, ezáltal életeket mentettek.

És a nevesített listán 1 német juhász van. Egy Trakr nevű, aki a WTC romjai között kutatott.

2015. okt. 13. 08:20
 27/34 anonim ***** válasza:
63%

,,És fogd már fel, nem a német juhász van leszólva, inkább a részedről érzem azt, hogy szólod le a többi fajtát a német juhász ellenében. "

Jézusom most miért kell kötegedni? Mikor szóltam le bàrmilyen fajtàt? Légyszives màsold màr be!

A nj. t nem hiàba illették a kutyàk kiràlyànak. Akàr hiszed akàr nem, nem én talàltam ki. Nekem a nj. nem a szívem csücske mégis azt mondom tapasztalatból hogy a legsokoldalúbb fajta. A Dogo Canario is remek munka kutya ( kettő van belőle és egy nj. ) Ami nàlam a favorit az a kanàri szigeteki. De! A hideget rohadtul nem bírja, így a juci kivàló jàrőrkutyànak, a hideg vagy a meleg meg se kottyan neki.

Szóval talàn nem kéne kötekedni, egyébként ha tudnàl olvasni nem is egyszer írtam hogy kívàncsisàgból kérdezem......

Tehàt mikor szóltam le bàrmilyen fajtàt?

2015. okt. 13. 10:00
 28/34 anonim ***** válasza:
0%
És itt többen is írták, hogy soha nem hallottak róla, hogy a nj-t ilyen címmel illették volna. Én is személy szerint, ahogy korábban is írták itt a komondorról hallottam ezt. Nem tudom mennyire igaz.
2015. okt. 13. 10:04
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

Most rákerestem a neten.

A legtöbb ilyen oldal a komondorról mondja ezt, a német juhászról "a munkakutyák királya" címet találtam.

2015. okt. 13. 10:08
 30/34 anonim ***** válasza:

Nem tök mindegy? Gondolom mindkettő kutyàból van....

Na és hol szóltam le bàrmilyen fajtàt?

2015. okt. 13. 15:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!