Miért lehet, hogy a pisit tartja és inkább akkor pisil ha hazaérünk?

Az enyém is ilyen volt fiatal korában, nagyon régen. Dicsérd meg nagyon, amikor kint pisil, legyél vele sokat füvön (az enyém azóta sem pisil betonra), és ha bepisil, mondj egy határozotton NEM-et, aztán takaríts fel. Ne bántsd, ne büntesd, valaki azt fogja mondani, ne is szólj rá, én rászóltam.
Még nagyon fiatal, adj neki időt. Olyan 6-7 hónapos koráig lehet, hogy nem lesz vele egyszerű ebből a szempontból.

Próbáld meg azt, hogy elindulsz hazafelé, de nem mentek fel, hanem sétáltok a másik irányba tovább. Nála remélhetőleg beindul a pavlovi reflex (megvan az az érzés, amikor mész haza, pisilned kell, és minél közelebb kerülsz, annál erősebb az inger?) és mivel nem mentek haza, kénytelen lesz kint könnyíteni magán.
Na, ha összejön, akkor hatalmas nagy ováció, örömujjongás, Nobel-díj (ha nincs kéznél, jutalomfalat is megteszi) átadás, összes felmenője mennyekig magasztalása.
Komolyan. Érezze csak, hogy kint vécézni jó, sőt, ez a cél.

2es válaszom miért 0%? Nem túlzás ez egy kicsit? 🫤
Csak azért írtam,hogy előfordul mással is.
Vagy az nem egyértelmű, hogy a kínai harcikutya a shar pei magyar neve...

Szia! Nálunk is ez volt, mikor hozzánk került a kutyánk, egy idő után mikor már nagyobb biztonságban érezte magát kint, megismerkedett a mindennapi útvonallal és a környékünkkel megjött az áttörés.
Az örömködésre annyit tanácsolnék, hogy óvatosan, mesélte a tenyésztő, hogy volt olyan kölyökkutya, akinek a gazdája felvisított örömében, mikor sikerült először az utcán a pisi, annyira megijedt a kölyök, hogy utána megint nem akart az utcán pisilni. 😅
Köszi mindenkinek! :)
#7 Akkor lehetséges, hogy nem érzi magát annyira biztonságban még? Egy ismerősöm mondta, hogy az is előfordulhat, hogy érzi a másik kutya pisijét azaz a másik kutya “helyét” és nem mer odapisilni. Valóban esélyes ez? :)

#7 vagyok. Nem írtad mikor került hozzátok a kutyus, de szerintem lehet, hogy még nem érzi magát komfortosan az utcán.
Hozzám 16 hetesen került a kutyám, eleinte eléggé félt az utcán, sokáig behúzott farokkal sétálgatott, hiába ismerte a füvet nem mert pisilni. Olyan 2 hét kellett, mire már magabiztosabb lett az utcán, akkor kezdett lent pisilni. Ugyanez volt nekünk is, bármennyit sétáltunk alig várta, hogy hazajöjjünk, egyből pisilt. Viszont miután megvolt az áttörés és sikerült neki az utcán nagyon gyorsan szobatiszta lett, 7 hónaposan már egyáltalán nem voltak balesetek.
Ha nálatok is ez lehet a háttérben akkor szerintem egy ideig próbáld meg csak a lakás környékén sétáltatni, hogy minél jobban megismerje azt a részt.
#9 (és egyben #7 😀)
8 hetes volt mikor hozzánk került. Hetekig karanténban volt az oltások miatt. 😔 Két hete kezdtük el sétáltatni, az utcánkban nagyon ügyes már a kis cukikánk. Egyébként azóta itt a környékünkön, a szokásos rövid útvonalon már pisilt 😄 Ha messzebbre visszük, akkor még félénk. Bár egyszer pisilt egy olyan helyen, ami picit messzebb van a szokásos “rövid útvonaltól”, ezen meg is lepődtem. 😀 Szépen, lassan haladunk aztán majd bátrabb lesz. Nagyon köszi a válaszaid! ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!