Mennyire kell szigorúan nézni spot on készítményeknél
a súly határt?
Figyelt kérdés
10,5 - 10,8 kg között mozog a kutyám súlya, 11 kilót sosem éri el, 10 kg-ig írják az S-es méretet. Tudom hogy ezek a szerek nem természetesek, ha jól tudom idegmérgek, így feleslegesen "túladagolni" sem szeretném. Persze az se akarom hogy hatástalan legyen és egy kullancstól valamit elkapjon. :D
Önmagában ez a spot-on történet szerintem hatástalan. Tavaly nyáron rácsöpögtettem a nyakára, másnap konkrétan ott mászott a kullancs a szőrén, ami előző nap még spot-onnal volt átitatva. (Igen, idegméreg (is van benne), de emberre állatra nem veszélyes, csak rovarokra.)
Belső védekezést ajánlom, Bravecto, NextGuard, ilyesmik. Az hatásos. Ez a spot-on ez a szintén teljesen hatástalan bolhanyakörvnek egy modern változata.
tegnap 17:36
2/7 anonim válasza:
Évek óta használunk a kutyán repellens spot-on készítményt. Nálunk működik, lehet, mert falunk lakunk (sarcasm)... Még a szúnyogok is elkerülik nyáron 1 hónapig. Muszáj, mert vegyestartású kutya, éjjel bent alszik velünk nappal meg amihez kedve van, akár kint akár bent. Én meg nem preferálom a belső védekezést, mert eszik minden kutya elég mérget (ideális esetben) féreghajtó, esetleges gyógyszerek stb...
tegnap 18:04
3/7 anonim válasza:
"Tavaly nyáron rácsöpögtettem a nyakára, másnap konkrétan ott mászott a kullancs a szőrén, ami előző nap még spot-onnal volt átitatva."
mert ez NEM riasztó. De ha szívja a vérét, megdöglik.
tegnap 18:12
4/7 anonim válasza:
Bőven jó a 10kg-os S-es méret. Én is a kutyámra ilyet használok és kiválóan működik.
tegnap 18:13
5/7 anonim válasza:
"mert ez NEM riasztó. De ha szívja a vérét, megdöglik."
Hogyne. A kutya nyakára kell csepegtetni, hogy onnan a bőrön keresztül bejusson a véráramba:D
tegnap 18:42
6/7 A kérdező kommentje:
Másik két kutyámon évek óta Fyprystet használok és sosem volt bennük bolha vagy kullancs, szóval bevált, de ők egyértelműen S-es méretek (4,5 és 8,5 kilósak) így sosem volt kérdéses melyiket kapják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!