Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire kell szigorúan nézni...

Mennyire kell szigorúan nézni spot on készítményeknél a súly határt?

Figyelt kérdés
10,5 - 10,8 kg között mozog a kutyám súlya, 11 kilót sosem éri el, 10 kg-ig írják az S-es méretet. Tudom hogy ezek a szerek nem természetesek, ha jól tudom idegmérgek, így feleslegesen "túladagolni" sem szeretném. Persze az se akarom hogy hatástalan legyen és egy kullancstól valamit elkapjon. :D

tegnap 15:27
 1/7 anonim ***** válasza:
17%

Önmagában ez a spot-on történet szerintem hatástalan. Tavaly nyáron rácsöpögtettem a nyakára, másnap konkrétan ott mászott a kullancs a szőrén, ami előző nap még spot-onnal volt átitatva. (Igen, idegméreg (is van benne), de emberre állatra nem veszélyes, csak rovarokra.)

Belső védekezést ajánlom, Bravecto, NextGuard, ilyesmik. Az hatásos. Ez a spot-on ez a szintén teljesen hatástalan bolhanyakörvnek egy modern változata.

tegnap 17:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta használunk a kutyán repellens spot-on készítményt. Nálunk működik, lehet, mert falunk lakunk (sarcasm)... Még a szúnyogok is elkerülik nyáron 1 hónapig. Muszáj, mert vegyestartású kutya, éjjel bent alszik velünk nappal meg amihez kedve van, akár kint akár bent. Én meg nem preferálom a belső védekezést, mert eszik minden kutya elég mérget (ideális esetben) féreghajtó, esetleges gyógyszerek stb...
tegnap 18:04
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

"Tavaly nyáron rácsöpögtettem a nyakára, másnap konkrétan ott mászott a kullancs a szőrén, ami előző nap még spot-onnal volt átitatva."

mert ez NEM riasztó. De ha szívja a vérét, megdöglik.

tegnap 18:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bőven jó a 10kg-os S-es méret. Én is a kutyámra ilyet használok és kiválóan működik.
tegnap 18:13
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

"mert ez NEM riasztó. De ha szívja a vérét, megdöglik."

Hogyne. A kutya nyakára kell csepegtetni, hogy onnan a bőrön keresztül bejusson a véráramba:D

tegnap 18:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Másik két kutyámon évek óta Fyprystet használok és sosem volt bennük bolha vagy kullancs, szóval bevált, de ők egyértelműen S-es méretek (4,5 és 8,5 kilósak) így sosem volt kérdéses melyiket kapják.
tegnap 19:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Én szigorúan venném, de nem vagyok állatorvos.
tegnap 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!