Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorkshire terrier valoban...

Yorkshire terrier valoban hipoallergen? Tapasztaltatok mar hasonlot?

Figyelt kérdés
Par napja vettunk egy yorkshire terriert. Azota a 3 eves gyerekem veresre vakarta ketoldalt az orrat, apja es en is ugyanugy tunetelunk:( A helyzet az ,hogy 13 evig volt elotte ugyanugy egy masik fajta, de hipoallergen kutyank, soha hasonlo sem volt. Gyerek is az idos kutya mellett cseperedett, ezt a 3 honapos kihagyast leszamitva. :( szerintetek ez csak egy “kezdeti” reakcio ,normalis es elmulik? Csak egy kis megnyugtatasert jottem. A kutya amugy torzskonyvezett tehat 100szazalek yorki.Direkt hipoallergen fajtat valasztottunk, en pedig eddig abban is biztos voltam hogy egy nem hipoallergennek mondott kutyat is siman bevallalhatnank. Akinek van tapasztalata megosztana? Raadasul csaladi hazban lakunk, tehat nem kis terben, es a kutya sem egy goliat a jelenlegi 900gramjaval, igy ertetlenul allok a dolog elott.

tegnap 19:23
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
2 szavazat
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt meg hozza kell tegyem, kutyakozmetika tanfolyamot vegeztem, gyakornokkent be is segitettem fel even keresztul. A nagyon hullato nagy kutyak kicsapatasan kivul (husky, szamojed stb..ott is csak a szemem viszketett) semmit nem tapasztaltam soha. Valaki nyugtasson meg ,hogy ez csak atmeneti amig meg nem szokjuk az uj kutyust. 🙈
tegnap 19:34
 2/11 anonim ***** válasza:
38%
Szia igen valóban hipoallergen a yorki hisz haja van :) esetleg nincs a kutyusnak valami bőrbetegsege, vagy esetleg bolhákat nem szedett össze sehol? Érdemes volna rendesen átnézni a kutyust :)
tegnap 19:35
 3/11 anonim ***** válasza:
19%
Bolha?
tegnap 20:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem ,semmi ilyen... az elso dolgom az volt hogy atneztem megfurdettem , ki is szaritottam. Bore is szore is nagyon szep, amugy szepen ki is volt borotvalva a popoja, a fulei, elokozmstikazva adtak mar a kiskutyat. A helyszinen az osszes kutya elere fesult foldig ero show szorben volt kis csatokkal, kizartnak tartom hogy ott bolhat tudott volna osszeszedni. 33 eve folyamatosan van kutyam, es meg soha egy sem “tekerte az orrom”.. remelem megszunnek ezek a tunetek.
tegnap 21:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az allergia nem a szőrre van. Hanem az állat elhullajtott hámsejtjeire!
tegnap 21:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Állatorvos, emberorvos meglátogatását javaslom.
tegnap 21:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Kizártnak, hogy egyszerre mindenki allergiás lenne a kutyára. Kutyacuccok közül valami esetleg allergiát kiváltható anyagú, vagy használt/használtan vettétek? Bármi más ötlet, ami nem a kutya, hanem akkor került hozzátok, akkor kezdtétek használni (akár tusfürdő, öblítő is fontos lehet)?
tegnap 22:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Itt most konkrétan lényegtelen, hogy hipoallergén vagy sem a kutyus, ha mindhármótok tünetes, viszont egyikőtök sem allergiás a kutyákra.
tegnap 22:25
 9/11 A kérdező kommentje:
7-es en is ezen gondolkodtam hogy ilyen nincs hogy mindenki, eloszor arra gondoltam natha lesz.. de mindegyikonknek az erkezese utan azonnal jott, igy itthon hagytuk mar a heten par orara letesztelni. Utkozben semmi, hazajovet ugyanugy allergias reakciok..Mindenbol teljesen ujat vettunk. 5- tudom hogy a hamsejtektol de egy egy kg alatti allat mennyi korpat hullajthat par nap alatt? Ill. egy ora alatt ,mert mar az elso oraban jott az orr es szemviszketes. Az eddigi kutyaink mind nagyobbak voltak joval.. kicsit ki vagyok egve hogy ennyi kutyas tapsztalat utan megis a biztosra mentunk minden szempontbol, most pedig ez…:/
tegnap 22:31
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Hipoallergén kutya NEM létezik. Hisz az allergia vagy a hámsejtekre, vagy a kutyanyálra alakul ki.

Bőre,nyála mindnek van.

Ez ugyanígy igaz a macskára is. Ott sem a szőrre vagy allergiás!

tegnap 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!