Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért simogatják meg a kutyáma...

Miért simogatják meg a kutyámat, ha kérem, hogy ne? Olyan nehéz ezt megérteni?

Figyelt kérdés
Jó, tudom, hogy nem fogjuk ezen az oldalon ezt megoldani, csak felidegesít, hogy egyesek milyenek, de tuti, hogy ha harapós kutyám lenne, és megharapná őket, utána meg én lennék a hülye. Egy fura férfi, hajléktalan / ittas külsővel odajött hozzánk, én magam is megijedtem. Odanyúlt a kutyámhoz, az meg elugrott tőle, mert megijedt. A hapek adott neki valamit, a kutyám szagolgatta, de nem ette meg. Mondtuk, hogy legyen szíves, ne. Erre megsértődött, hogy "jó, jó, tudom, nem etethetem a kutyát...", valami ilyet dörmögött. Arrébb mentünk, azt hittem, megy a dolgára, de megkerült valamit, és oldalról odaugrott a kutya mellé, és dafke megsimogatta a fejét meg a fülét. A kutyám megint elrántotta magát. Nagytestű kutyám van, elég békés, de akkor sem értem. Ha valami pici kis kutya lenne, még azt mondom, a hozzá nem értők odajönnek, hogy jaj de ari, megsimogatom. De egy nagyobb kutyával (még ha nem is egy agresszív kutya) mért kell azt játszani, hogy odaugrom, és direkt megsimogatom, mikor a kutya világosan kimutatta, hogy nem akarja?
2015. szept. 3. 21:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, gazdiként joga van megszabni hogy meg lehet-e simogatni a kutyáját vagy nem.
2015. szept. 4. 19:59
 12/26 macdln ***** válasza:
Igen, az ilyen emberek nehéz felfogásúak. Sőt egyáltalán nem tudják felfogni. Utálom az ilyen csak azért is típusokat. Közepes testű hosszú szőrű tacskó keverék kutyusom van, aki csak a hosszabb testben hasonlít a tacskókhoz, meg elég kicsi a magassága is. Nagyon cuki, de már nem fiatal annyira (hamarosan nyolc éves), még mindig játékos, meg mozgékony, de idegenekkel sokkal bizalmatlanabb, mint kölyök korában. Pici korában még engedte másoknak, hogy simogassák meg örült is neki, de már megváltozott. Ha egy idegen próbálja megsimogatni odakap, ugat a kis vérebem . :D Hát mondhatom akár milyen hangosan is nem bírják felfogni, hogy ne simogassák, mert aztán meg az én hibám lesz, ha megharapják őket. A kutyus a szűk családi körön belül engedi a simogatást, dögönyözést és nem ugatja őket.
2015. szept. 4. 23:06
 13/26 anonim ***** válasza:
40%

Én egy több évig vert, kínzott, éheztetett, harcoltatott kutya tulajdonosa vagyok (befogadtam). Velem naponta előfordul ilyen, vagy meg akarják simogatni, vagy egy idegen kutya jön oda, akár játszani, akár kötekedni, úgy, hogy a gazdája messze sehol.

És a kutya támad. És a kutyaiskola munkáját, miszerint igen is, van értelme bízni a kutyákban és emberekben, mert nem mindegyik görény, és nem mindegyik akarja bántani, ezekkel az apró tettekkel pillanatok alatt tönkrevágják.

2015. szept. 4. 23:18
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13-as, nagyon nem értek veled egyet.

Egyrészt a kutya a gazda "tulajdona" (inkább társa, de most nem ez a lényeg) és a gazda dönti el, hogy mások simogathatják-e. Ha valaki ennek ellenére megsimogatja, az kábé olyan, mintha én fognám magam és beleülnék valaki kocsijába.

Másrészt, egy kutyának nem kell szájkosarat hordania, ha a gazda tudja kezelni. De ha valaki kiprovokálja (ugrál, hirtelen odanyúl, gyerek visíthat, satöbbi) a kutyából a védekező ösztönt és az odakap, az szegény gazdi felelőssége lesz, pedig szólt hogy ne.

2015. szept. 4. 23:33
 15/26 A kérdező kommentje:

„Simogasd meg őket, nyilván ők is utálják, ha idegen ér hozzájuk.”

Ez tetszett. 

„Ha meg nem ért a szép szóból kutyástól arrébb sétálsz, így a kutyád se lesz ideges,mert érzi, hogy te kezeled a helyzetet.”

Nem mintha nem tudtam volna 2 métert arrébb menni, csak hát állatorvoshoz álltunk sorba, nem akartam elveszteni a „sorszámomat” sem, ha jönne valaki utánam.

Köszönöm a válaszokat, de ha jól látom, van, amelyiket már törölték.

„Én egy több évig vert, kínzott, éheztetett, harcoltatott kutya tulajdonosa vagyok (befogadtam).”

Igen, ez is egy érdekes szituáció, bár az én helyzetem ne ilyen. Egyébként dicséretes, hogy befogadtad.

Úgy látom, van egy visszatérő kommentelő, akinek eltűntek a válaszai, pedig nagyon kíváncsi lettem volna. Próbálom kikövetkeztetni, hogy miket írhatott az illető. Gondolom olyasmit, hogy miért nem engedem meg: nos, megengedem, de ugye nem jelentesz fel utána,ha megharap? Mert a kutya pórázon van és ül mellettem, arról már nem tehet, hogy te odajössz. A kocsiba ülős példa se rossz, de mondok jobbat: ha odamész egy krokodilhoz, és belefekszel a szájába, szerinted össze fogja csukni?

A szájkosarat állatkínzásnak tartom. Ugye tudod, hogy a kutyák KIZÁRÓLAG lihegéssel tudnak hőt leadni, mert ha nem mondok butaságot, nem tudnak izzadni. Ha ezt nem engeded neki, nem érdemes kivinni a napra a nagyszőrű, nagytestű kutyádat. Azon kívül, mint mondtam, állatorvos előtt álltunk kint az utca mellett. Voltak ott más kutyák is, így amúgy is nyűgös volt. Mi kisebb dolog miatt mentünk, de honnan tudod, hogy nem valami baja van a kutyának? Amúgy is miért simogat meg valaki egy beteg kutyát az állatorvos előtt? Vagy honnan tudod, hogy nem műtétre jöttünk, mert nagyon fáj valamije? Nyilván akkor nyűgös lenne.

Ha meg csak az utcán sétálunk, szerintem akkor is illik megkérdezni. 2 ok miatt: az egyik, hogy ha semmi gond nem történhet, akkor sem divatbemutatót tartunk, és nem azért sétálunk, hogy lépten-nyomon valaki feltartson minket. Persze, ha az illető illedelmes, azért megengedem. Második ok: ez nem jelenti, hogy valaki nem tud vele bánni. Az, hogy a kutya odamegy hozzád, meg hogy te mész oda hozzá, az két külön dolog.

2015. szept. 5. 11:16
 16/26 A kérdező kommentje:
Amikor legközelebb megyünk, műtétre megyünk majd. Előtte egy napig nem ehet. Például akkor ideges leszek, ha megint odajön valaki, és a szájába ad valami kaját.
2015. szept. 5. 11:18
 17/26 A kérdező kommentje:
A harmadik dolog meg hogy van egy ismerősünk, aki fél a kutyáktól, hiába mondom neki, hogy nem kell. Ha átjön, nem lesz baj. Én is megértem, és ha a házuk előtt megyek el,nem engedem, hogy a kutya odamenjen hozzá. Ha én megértem, hogy valaki nem akarja, hogy odamenjen hozzá, illetve amikor átjön, a kedvéért bezárjuk a kutyát, mert ő csak akkor nyugszik meg (egyébként nem szoktuk bezárni), akkor mások megérthetik ennek a fordítottját is.
2015. szept. 5. 11:22
 18/26 anonim ***** válasza:

Azt hittem, alap, hogy engedélyt kell kérni a simogatáshoz.

Van egy 40 kilós roti-németjuhász keverékem. Egygazdás, engem imád, és akit szeretek arra is gyakorlatilag ráolvad. Idegeneket elviseli, néha barátkozik velük, de többnyire bizalmatlan.

Nem harapós, szerencsére, de morog. Jelzi, hogy "oké, nem bántalak, de ne feszítsd túl a húrt"

Eddig csak két ilyen eset történt: Egyszer az utcán szembejött egy nagydarab, hosszú hajú férfi (gondolom metálos) és megfogta a kutya fejét kétoldalról (!!) és elkezdte dögönyözni, hogy milyen aranyos, meg hogy van két rotija. Kutya persze rámordult, mire a hapsi: "ne morogj, barát vagyok" - a kutyám szerencsére nem harapta meg, sikerült elküldenem a hapsit.

Másik is egy hasonló alacsony intelligenciahányados pasassal történt meg, aki nevezetesen szerelő. Kijött hozzánk megszerelni valamit, a kutya szabadon volt az udvaron. Látta a kutya, hogy mi engedtük be, így nem érdekelte, de nem is igen bízott benne. Lefeküdt az udvaron és elvolt. Fickó persze odament, és megvakargatta, és akkor sem hagyta abba amikor morgott. A következő napokban inkább berekesztettük, nehogy baleset történjen.

2015. szept. 5. 11:45
 19/26 anonim ***** válasza:

Egy ismerősömnek van egy nagytestű mentett keverék kutyája olyan macis megnyírva,helyes barátságos kutyusnak tűnik ránézésre.(előéletéről nem tudni semmit)Viszont válogat,hogy melyik ember szimpi melyik nem. Mivel voltak már ebből gondok,ismerősöm nem kockáztat, szájkosárban sétáltatja a városban vagy míg elérnek a futihoz,parkba,mezőre,erdőre stb stb.

Szájkosárban hidd el egyik kutya sem tűnik már édi-bédinek :D Ismim sem azt akarta,hogy féljenek a kutyájától,de túl sok az értetlen ember meg gyerek!!!Inkább féljenek és ne nyúljanak a kutyához,mint sem oda kapjon egy gyereknek és akkor feljelentik vagy kitudja.

2015. szept. 5. 14:06
 20/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem városban lakom, és nagy "kihalt" rét van a település mellett, meg legelő, ott sétáltatjuk a kutyákat, mármint, akik a településen laknak. Így nem nagyon gondoltam szájkosárra. De múltkor állatorvoshoz mentünk. Pláne nem gondoltam szájkosárra, mert a szájából kell kioperálni daganatot.
2015. szept. 5. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!