Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megőrűlök tőle mit csináljak?

Megőrűlök tőle mit csináljak?

Figyelt kérdés
A páromnak van egy 5hónapos vizslája. Már udvari kutya lett végre de csak a baj van vele így is. Szabadon volt de társasban lakunk és legyalázta az egész udvart,mindent tönkretett. Mindig nekem szóltak a szomszédok nem a páromnak. Végre megkötötte hátul. Órákat szabadon szokott lenni,ha szabadnapos akár fél napot is. De reggel 6-tól(akkor megy a szomszéd) egyfolytában ugat megállás nélkül. Nem lehet aludni tőle.(ma 3 órát aludtam)Párom tud! Csak veszekszünk miatta én meg egyre jobban megutálom a kutyát. Mit tennétek?
2010. márc. 8. 09:07
1 2 3 4
 11/34 Akiteki ***** válasza:
100%
Keressetek neki egy új gazdát. Sem a kutyának, sem Nektek nem jó ez így.
2010. márc. 8. 10:15
 12/34 anonim ***** válasza:
84%

Vizsláim vannak. A szívem szakad meg.... Hogy milyen emberek vannak?????!!!!!! Kölyköt láncra verni...hm... Nem tudom, mégis mit vártatok egy vizslától? Egy kölyöktől?

Az enyémek nem ugatnak, nem ásnak, nem rombolnak, nem szöknek, nem rágnak....de megvan ám az ára! Nem a kert végébe vannak kicsapva egész nap, magukra hagyva!

Végre kinti kutya lett? Ennek még örülsz? Istenem....

Nem tudom milyen a párod, de a Te hozzáállásod alapján én a kutya érdekében az elajándékozást javasolnám mégis....csak normális helyre, hozzáértő, szerető gazdinak!

2010. márc. 8. 10:28
 13/34 anonim ***** válasza:
76%

Nekem úgy tűnik miattad került ki a kutya, ha a szobában lehetne ahol egy vizslának van a helye nem lenne ez.

De talán nem kellett volna kutyát vennetek.

2010. márc. 8. 12:01
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szólók már mindent leírtak. Részemről csak ennyi: szégyeljétek magatokat! Egy érző lény, akinek gyerek lelke van és munkára van teremtve - láncra vertétek! Gondoljatok bele, hogy fordítva milyen érzés lenne, mondjuk azért mert te kiállhatatlan vagy bezárnának valahova, te meg ki szeretnél jönni és ezért még kiállhatatlanabbnak tűnsz.

Nincsenek érzéseitek, logikus gondolatmenetetek, vagy legalább felelősségérzetetek?

2010. márc. 8. 12:01
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok értelemről tanúskodik a kérdés:

1. vadászkutya (vadásztok?, vagy a ti a kenyérvágó kést használjátok fakanál helyett?)

2. kutya (tehát rengeteg időt, alapvető állattartási ismeretet, stb-t igényel + felelősség tartani)

Kézenfekvő, hogy el kell ajándékozni, fél évesen még hasznos kutyájává tanulhat lenni egy megfelelő gazdának és addig nem tartani állatot, ameddig csak egy használati tárgy szerepét szánja/szánjátok neki. Nem éri meg a fáradtságot, idegeskedést. Mondjuk hozzá tartozik, hogy aki egy kutyát nem tud kulturált módon tartani, ill. a környezete számára elviselhetővé nevelni, az ne akarjon gyereket.

2010. márc. 8. 12:30
 16/34 A kérdező kommentje:
Na aztán most sokat segítettetek! Egy kettő kivételével. Nem így volt tervezve,gondolhatjátok. Szoktunk kirándulni meg én sétálni is. Csak én terhes vagyok mozdulni sem bírok már a párom meg közben suliba is elkezdett járni. A lakásban volt bár szerintem nem lakásba való kutya! Allergiás lettem ezért került ki de így is csak veszekedés lett belőle. Mindig mondom neki hogy csináljon vele valamit,de a kérdés hogy mit? Már mondtam vigye el adja valakinek.
2010. márc. 8. 12:30
 17/34 anonim ***** válasza:
68%

Kedved terhes kismami!

Na ne mondd,hogy csak most derült ki,hogy allergiás vagy a kutyaszőrre???Na ezt ne meséld be nekünk.Hány éves vagy talán 15?Nem hiszem,hogy nem tudtál az allergiádról.Na mindegy.

Kisül az írásaidból,hogy nem szereted ezt a kutyát.

Valóban a vizsla nem lakásba való,de inkább a lakásban mint láncra verve az udvaron!

A párod is szép ember lehet,ha már szóltál neki többször a kutya miatt de nem csinál semmit.Képzeld ha majd ilyen lesz a gyereketekkel is!

Amúgy kíváncsi vagyok,ha egy kutyát nem tudtok megnevelni,és foglalkozni vele,mit csináltok majd a gyerekkel?Aki napi 24 óra törődést igényel?De tudom,ez sem az én dolgom.Ja igen,hogy most is csak 3 órát aludtál?Szerinted kisbaba mellett mennyit fogsz?Éjszakai szoptatások,hajnali sírás,esti hiszti,stb...

És csak nyavajogsz kedves kérdező,ahelyett,hogy cselekednél.

Én a helyedben még egyszer utoljára leülnék a párocskámmal a kutya ügyében,hogy lehetne változtatni,hogy a kutyának és nektek is jobb legyen.Ha szerinte így,hogy a kutya láncra verve éldegél,akkor sűrgösen adjatok fel egy hírdetést,és keressetek mielöbb szegény kutyusnak egy igazi,szerető gazdit.

30/L mellesleg két gyerkőcöm van,jelenleg kismama vagyok,és van kutyánk aki családtag.

2010. márc. 8. 13:15
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Hú, azért keményen megmondtátok szegénynek... Csodálom, hogy még meg mert szólalni.

Figyelj csak, tényleg jobban tennétek ha elajándékoznátok. Ha annyira terhes vagy, hogy már mozdulni sem tudsz, és a párod sem ér rá foglalkozni vele, egyre több lesz a gond. Ha egy tökéletesen neveletlen kölyök kutya mellé gyereketek is lesz, tuti hogy meg fogsz őrülni, és bár lehetséges kutyát nevelni, és babázni is együtt, neked láthatóan nincs ehhez kedved, ez így nem fog menni. Ha ráadásul allergiás is vagy, és nem mehet be a lkaásba egyáltalán, akkor mindannyian csak szenvedni fogtok.

Egy vizslának napi 30-40 km futás meg se kottyan! Az egyetlen esélyetek arra, hogy ő is jól érezze magát, meg ti is, az az, hogy ezt megadjátok neki. Ha napont kétszer háromszor kirohangálhatja magát, hogy hulla fáradtan hazérve, már eszébe se jusson rád ugrálni.

Amúgy a legtöbb kutyaiskolában van háznál képzés is, de meg kell értenetek, hogy az a kutya a következő tizenpár évben napi 2-3 órát minimum kérni fog az életetekből, és ha nem adjátok meg neki, akkkor mindenkinek rossz lesz. Persze még pár év, és cserébe tiétek a legjobb bébiszitter, a gyerekkel kölcsönösen kifárasztják egymást, és mindenki boldog lesz :)

2010. márc. 8. 13:19
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
ajándékozzátok el. Nagy az esélye, hogy máshol sokkal jobb sorsa lenne, mint nálatok.
2010. márc. 8. 13:50
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Amikor valaki kutyát vesz, mennyi időre tervez előre? Két hétre? Mert hú de cuki? Úgy gondoltátok amikor megvettétek a kölyköt, hogy az elkövetkezendő 15 évben nem lesz gyereketek? Egyébként meg a kettő nem összeegyeztethetetlen... Felelősség?????
2010. márc. 8. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!