Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha elajándékoznátok a gyereket...

Ha elajándékoznátok a gyereketek kutyáját, büntetésből végig nézetnétek vele ahogy elviszik a kutyát?

Figyelt kérdés

Ismerőseim megunták, hogy a két gyerek (7, 11 évesek) nem foglalkozik a majdnem egy éve kikönyörgött kutyával, ezért találtak neki új gazdit.

Az apa meg azt akarja, hogy a gyerekei lássák, ahogy össze pakolják a kutyát, majd elviszik.

A gyerekek a maguk módján szeretik a kutyust, csak épp az alapvető dolgokat nem csinálják meg (séta, etetés, ápolás)

2015. márc. 11. 09:53
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
51%
6-10 eves koromban rajongtam a szobanovenyekert. Aztan amikor kaptam egyet, par napig gondoztam, aztan napokra-hetekre elfelejtkeztem rola, igy elpusztult. Akkor persze sirtam, de mar keso volt. Nem direkt sz.rtam le, lattam is, ott volt az ablakomban, de nem tudatosult bennem, hogy haho, a virag ma meg nem kapott vizet. Nem hiszem, hogy en voltam a hulye, ugy viselkedtem, ahogy ebben a korban a legtobb gyerek. De ha nekunk nem hiszel, kerdezz meg egy pedagogust vagy gyerekpszichologust, hogy mi varhato el egy ekkora gyerektol.
2015. márc. 11. 16:35
 42/48 anonim ***** válasza:
49%
De meg mindig az a helyzet, hogy adott egy feladat, amire a gyerekek 99%-a nem kepes es te egyetlen ellenpelda miatt nezed hulyenek az osszea tobbit. De ha szerinted ezek annyira alap dolgok, akkor miert nem latunk tomegesen 6-10 eves gyerekeket kutyat setaltatni?
2015. márc. 11. 16:52
 43/48 anonim ***** válasza:
53%

Tényleg,akkor a mai gyerekek kevésbé értelmesek vagy felelősebbek,mint a mondjuk száz évvel ezelőttiek?Azokra rá voltak bízva a kisebb testvérek,jószágok stb.míg a szülők dolgoztak.Meg kellett hogy csinálják a munkát és érdekes,nem ment ki a fejükből.Érdekes módon nem is volt annyi nevelési problémás,idegbeteg,hiperaktív stb.gyerek,mint ma.

Nem nyavalyogtak a szülők,hogy a 11 éves gyerek még nem érti,mi a felelősség.És normális emberek lettek ezekből a gyerekekből.

Lehet lepontozni,pont nem érdekel.

2015. márc. 11. 16:52
 44/48 anonim ***** válasza:
47%
Márpedig az ilyesmit is tanulni kell, akár hiszed, akár nem. És ehhez az kell, hogy a szülő partner legyen ebben.
2015. márc. 11. 17:05
 45/48 anonim ***** válasza:
80%

Az ortdox zsido gyerekeket akar mar 3 evesen elkezdik tanitani heberul irni-olvasni. A te 3 evesed milyen nyelven ir-olvas? Az anyanyelven se? Akkor biztosan tok hulye, nem? Hiszen masnak megy!

100 evvel ezelott azok a gyerekek, akik allatokat gondoztak, ebben nottek fel csecsemokoruktol. A szulok fokozatosan keszitettek fel oket. Nem ugy volt, hogy Pistike 10 evesen latott eloszor tehenet kozelrol, de mar egyedul kellett legeltetnie. Igen, a mai fiatalok kesobb ernek az elet minden teruleten. Regen a huszoneves hajadon venlany volt, ma meg normalis, hogy csak keso huszoneves korban hazasodnak. Altalaban 25 eves kprig a legtobb fiatal meg a szulokkel el, regen ez nem igy volt.Persze lehet mashogy nevelni, de akkor fiatalon erre kell felkesziteni a gyerekeket, nen egyszer csak bedobni a melyvizbe.

2015. márc. 11. 17:20
 46/48 anonim ***** válasza:
42%
A 11 éves nevelt lányomnak az állattartás kimerül annyiban, hogy játszik vele, simogatja néha, de az etetés-itatás, takarítás szerinte nem az ő dolga. Ha szólunk neki, megcsinálja, de pár nap után már nyűgnek érzi. Persze kell neki törpesün, meg egér, meg hörcsög, meg törpenyuszi, meg sikló, meg macska, meg yorki, de csak addig, amíg nem kapja feladatnak, hogy nézzen utána a tartásnak, betegségeknek, stb.
2015. márc. 11. 18:10
 47/48 A kérdező kommentje:

Világ életemben volt állatom. 4 évesen kaptam az első hörcsögömet, de nem vágták hozzám, hogy nesze, akkor most old meg. Anyu mindig megmutogatta, hogyan kell pucolni a terráriumot, hogy kell fogni, játszani a horcsöggel. Szóval belém nevelte. 5-6 évesen már én pucoltam a terráriumot, a papagáj kalitkát, de anyu mindig ott volt.

De ennél a családnál semmi ilyen nem volt, kirakták a kutyust a hátsó kertbe, s néha ha eszükbe jutott, rá néztek.

2015. márc. 11. 22:55
 48/48 anonim ***** válasza:
74%
Ez nem feltétlenül a gyerekek hibája, ha a szülő nem mutat neki példát, akkor ott ette meg a fene. Csak az a szomorú, hogy már a tizenévesek is lassan erre a szintre kerülnek. Volt ismerősöm, aki 17 évesen nem tudta hogyan kell feltörni a tojást vagy felszelni a zöldségeket, sőt már olvastam itt is olyat aki huszonévesen koráig azt se tudta hogy a wc-ről le szoktuk venni az ülőkét és megtakarítjuk... Régen nem volt ilyen, mert a szülő megtanította a gyerekének a dolgokat, manapság meg abból áll a gyereknevelés hogy a Facebookra posztolgatják ki micsoda mintaszülők, hogy Tablete meg iPhonja van a 9 évesnek, mert azért bőgött, aztán csak így kussolt el.
2015. márc. 12. 11:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!