Ha elajándékoznátok a gyereketek kutyáját, büntetésből végig nézetnétek vele ahogy elviszik a kutyát?
Figyelt kérdés
Ismerőseim megunták, hogy a két gyerek (7, 11 évesek) nem foglalkozik a majdnem egy éve kikönyörgött kutyával, ezért találtak neki új gazdit.
Az apa meg azt akarja, hogy a gyerekei lássák, ahogy össze pakolják a kutyát, majd elviszik.
A gyerekek a maguk módján szeretik a kutyust, csak épp az alapvető dolgokat nem csinálják meg (séta, etetés, ápolás)
2015. márc. 11. 09:53
1/48 Andizsuzsi válasza:
Alapvetően a szülő hibázott. Kutyát nem a gyereknek viszünk haza, hanem a család részének tekintjük, és az ellátása közös felelősség. Ha a szülő tudta, hogy ő nem fog vele foglalkozni, akkor nem kellett volna engednie a könyörgésnek, és nem visznek haza állatot. Ha már megtette, ő is ugyan olyan felelős érte (sőt), mint a gyerekek.
2/48 anonim válasza:
A szülőnek inkább magába kellene néznie, mert ebben a történetben egyedül ő a hibás és ő érdemelne "büntetést". A nevelés csődje ez az egész, meg hogy így akarja megoldani az ügyet. Szörnyű, hogy mennyi, a feladatra alkalmatlan idiótának van gyereke és/vagy kutyája!
3/48 anonim válasza:
Megérdemlik,legalább felelősséget tanulnak.Lett volna idejük egy év alatt normálisan foglalkozni a kutyával.
4/48 anonim válasza:
Kicsit kegyetlennek hangzik a dolog. A 7 éves még nagyon kicsi, a 11 éves talán lehetett volna felelősségteljesebb. Szóltak nekik, hogy ez lesz a vége, ha nem foglalkoznak a kutyával? Ebben az esetben is azt gondolom, hogy a szülő feladata lett volna felmérni, hogy a gyerekei tényleg érettek-e egy kutyára. Szerintem a gyerekek nem hibáztathatóak, csak úgy viselkednek, mint egy átlagos gyerek.
5/48 anonim válasza:
Egy 7 és 11 (ha jól számolom a kutya beszerzésekor 6 és 10) éves gyerek alkalmatlan egy kutya ellátására (igen kivételes eseteket kivéve).
Szerintem a saját elhamarkodott döntésüket nem jó a gyerekeken leverni.
6/48 anonim válasza:
Ha már biztos az elajándékozás,akkor igen.Még mindig jobb,hogy látják,mintha egyszer csak elmenne a kutyus.
7/48 anonim válasza:
Ekkora gyerekektől maximum annyi az elvárható, hogy adjanak a kutyának vizet, ha üres a tálja. Nem án még végignézetni szegényekkel, hogy elviszik a kutyájukat!
8/48 anonim válasza:
Istenem, gyrekekről van szó, erre gondolhattak volna a szülők. Ha nekik nem kellett kutya, akkor miért egyeztek bele? Képesek az egy éve velük élő kutyát odaadni másnak? Én bizots nem tudnám ezt megtenni, nem volna szivem hozzá...
9/48 anonim válasza:
Én a szülőket ajándékoznám el,nem a kutyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!