Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha elajándékoznátok a gyereket...

Ha elajándékoznátok a gyereketek kutyáját, büntetésből végig nézetnétek vele ahogy elviszik a kutyát?

Figyelt kérdés

Ismerőseim megunták, hogy a két gyerek (7, 11 évesek) nem foglalkozik a majdnem egy éve kikönyörgött kutyával, ezért találtak neki új gazdit.

Az apa meg azt akarja, hogy a gyerekei lássák, ahogy össze pakolják a kutyát, majd elviszik.

A gyerekek a maguk módján szeretik a kutyust, csak épp az alapvető dolgokat nem csinálják meg (séta, etetés, ápolás)

2015. márc. 11. 09:53
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
56%

Nem a múlt boncolgatása a lényeg,hogy ki hibázott,ki nem,hanem az,hogy végig nézzék e az eseményt-ha jól értem a kérdést.

Miért ne nézzék végig?A kérdést úgy is fel lehet tenni,hogy jó e egy gyereknek,ha látja a tettei következményét?Esetleg tanulhat is belőle.

(A kutyát nem a sintérhez viszik.Egy olyan emberhez,akinél talán jobb helye lesz.)

2015. márc. 11. 10:14
 12/48 anonim ***** válasza:
63%
Én nem nézetném velük végig, ez egy kegyetlen büntetés, holott inkább a szülők hibásak, nem a gyerekek.
2015. márc. 11. 10:18
 13/48 anonim ***** válasza:
36%
A gyerekek sírták ki a kutyát.Ha ennyire kellett nekik,miért nem foglalkoztak vele?Most őket kéne sajnálni,mikor ők nem sajnálták a kutyát elhanyagolni?
2015. márc. 11. 10:23
 14/48 A kérdező kommentje:

Valahol mindenkinek igaza van, a gyerekek rengeteg új esélyt kaptak, hogy kicsit jobban figyeljenek oda a kutyára. A kutya jelenleg azon a szinten van, hogy senkire nem figyel, engedetlen.

De szülők semmiben nem segitettek nekik. Ha séta volt, a magyfiúval mindig veszekedtek, hogy már pedig vinni fogja és egyedül, és kész.

Aztán a séták elmaradtak.

2015. márc. 11. 10:33
 15/48 SzMHZs ***** válasza:
83%

Szerintem is a szülők a hibásak elsősorban, miért kéne a gyereket büntetni? Persze, nem csinálták meg, amiket kell, de mi az, hogy vigye egyedül a 11 éves...?

Nem tudom, mit vártak a szülők, gyereknek nem veszünk kutyát, csak akkor, ha azt is vállaljuk, hogy bizony a mi nyakunkon marad. Ebből az elgondolásból nem kaptam én soha kutyát, míg otthon éltem, mert édesanyám nem akarta, hogy az ő gondja legyen, ha mégse foglalkozok vele.

A gyerekek nem is csoda, ha nem foglalkoztak vele, gondolom nem nagyon volt előttük példa a felelősségről.

Nem azt mondom, hogy ne nézzék végig, de szerintem nem büntetésképpen kéne ezt, hanem csak hogy megértsék.

De ez nekem mindent elmond: "De szülők semmiben nem segitettek nekik. Ha séta volt, a magyfiúval mindig veszekedtek, hogy már pedig vinni fogja és egyedül, és kész. "

Az engedetlenségről meg: biztos van olyan gyerek, aki megnevelgeti, tanítgatja a kutyát, de elég kevés lehet, aki tényleg keményen tudja fogni, ha kell és következetesen nevelni.

Lehet nemet is mondani a gyereknek (tudom, 20 éven keresztül hallgattam, és túléltem, sőt.) vagy megérteni, hogy nem a gyereknek vesszük a kutyát, hanem a családnak, magunknak.

2015. márc. 11. 10:43
 16/48 anonim ***** válasza:
86%
Valahol megértem, de ez nem csak a gyerekek szemszögéből kegyetlen, hanem az új gazdáéból is. Gondoljátok el, megy az új kutyáért, esetleg családostul, tudva, hogy ez a kutyának épp elég nehéz, és akkor ott bőg két kislány, hogy elviszi a kutyájukat, és ő a főgonosz. Kalap le a tisztelt szülék előtt. Ezt máshogy kellett volna intézni.
2015. márc. 11. 10:43
 17/48 bollocks ***** válasza:
81%
Egyértelműen a szülők a hülyék, nem hogy gyerek, de még aranyhörcsög sem való nekik. Mégis mit vártak egy 6 meg 10 éves gyerektől? A szülő felelőssége, hogy ha a gyerek olyat kér, amire még nincs felkészülve, akkor NEMet mondjon. Ha sziklamászást sírnak ki maguknak, és lepotyognak, akkor is a gyerekek a hibásak, és oldják meg maguk a kórházba jutást? A szülők tartoztak felelősséggel úgy a gyerekekért, mint a kutyáért, és mindkét esetben megbuktak. Ássák el magukat!
2015. márc. 11. 10:46
 18/48 anonim ***** válasza:
76%

Egy 6 és egy 10 éves gyerek általában nincs azon a szinten, hogy önállóan ellássanak és neveljenek egy kutyát. Teljesen jó ettől függetlenül, ha vesznek egy kutyát, de akkor a szülők készüljenek fel, hogy azért alapvetően az ő feladatuk lesz ez is. Viszont ebbe folyamatosan bele kell vonni a gyerekeket, közösen kell csinálni és akkor sokat tanulnak belőle. Olyan nincs, hogy nem hajlandóak rá, egy ekkora gyerek alapvetően azt csinálja, amit a szülei mondanak, ha nem, akkor sok dolog el van rontva. Az viszont nem megy, hogy "Nesztek, itt a kutya, ti akartátok, úgyhogy csináljatok vele, amit akartok".

A kérdésre a válaszom az, hogy nem nézetném végig, mert nem csinálnék ilyet. Nem vennék kutyát, ha én, mint szülő nem tudok foglalkozni vele és nem hagynám, hogy a gyerekek semmit ne foglalkozzanak vele, így természetesen nem is keresnék új gazdát neki.

2015. márc. 11. 11:01
 19/48 anonim ***** válasza:
0%
A többiek már elmondták a lényeget, és egyetértek a 16. válaszolóval. Nem nézetném végig velük szánt szándékkal, hogy odaparancsolom őket és "nézzétek ahogy viszik el a kutyát", mert az mindenkinek baromi kellemetlen lenne. De titokban sem csinálnám. Jöjjön el az új gazdi, ha a gyerekek észreveszik akkor észreveszik, ha nem akkor nem, majd utólag észbekapnak. De arra készülj fel, hogy óriási hiszti és bőgés lesz, ilyenkor meg próbáld meg ne mégjobban beléjük rúgni, hanem nyugodtan elmagyarázni a tényeket, netán azt hogy bármikor meglátogathatják a kutyát - ami szerintem soha nem fog megtörténni, de legalább kicsit megnyugtatja őket.
2015. márc. 11. 11:29
 20/48 A kérdező kommentje:

Pedig a kutya vásárlás pontosan úgy történt, hogy "Itt a kutyátok, legyetek boldogak. Enni veszünk neki, a többi a ti bajotok" pont náluk voltam amikor megérkezett a kiskutya.

Akkor is kb fél órát nyúzták, majd kirakták az udvarra. Ott vinnyogott órák hosszat, sőt szerintem éjszaka is.

2015. márc. 11. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!