Körülbelül egy hete a kutyám jobb szeme eléggé könnyezik, (nem sűrűsödik be) főleg este-reggel. Estére hunyorog is rá kicsit. Ahogy széthúztam a belső szemzug felé picit rózsaszínesebb. Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
Végignéztem különböző oldalakon a szembetegségeket (képpel), de egyikre sem hasonlít. Bórvízbe mártott vattakoronggal tisztogattam, utána egész szép. Most kamilla virágot vettem, abból főzök teát és azzal is átkentem. Kb. jövő hét közepén tudom elvinni orvoshoz. Csatolok képet is.
2014. dec. 6. 12:43
1/3 anonim válasza:
Nem tudom mi lehet, de kamillateát adhatsz neki inni is, egy ki mézzel az enyéim szívesen isszák. Mivel gyulladáscsökkentő, így belsőleg sem árt. Annyi, hogy inkább filtereset vegyél, azzal töröld a szemét, mert a sima kamillavirágzatot nem lehet rendesen leszűrni és ha belemegy egy picit darab a szemébe, attól is fokozódhat a gyulladás.
2/3 anonim válasza:
Valószínűleg összeszedett valami kis fertőzést. Amíg orvoshoz viszed, a Tobrex nem árthat neki, patikában kapható, állatoknak is adják. A lovam szemét két nap alatt helyre hozta.
3/3 A kérdező kommentje:
Na helló! Végülis ma sikerült megjárni a dokit. Megállapította, hogy a jobb alsó szemhéja egy minimálisan befelé van fordulva, de lehet, hogy egy enyhe gyulladástól (mivel eddig nem jelentkezett hasonló probléma, és már 2,5 éves), amit a szőrszálak irritációja okozott. Kaptunk szemcseppet, kb 2-3 nap múlva javulnia kell. Viszont ha később újra előjön, akkor műteni kell.
2014. dec. 15. 20:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!