Mik a fő bajok a tükörmódszerrel?
A módszerrel csak az a baj, hogy módszer :) Nem rugalmas, minden kutyát ugyanazzal a korlátozott eszközkészlettel akar megoldani, ráadásul természetellenes módon (nincs fizikai fenyítés, csak lelki terror - amit viszont néha komolyan túlzásba visznek), a kiképzők sem elég felkészültek sokszor, pár év egysíkú tapasztalattal odarakják őket oktatni, és maga a képzési tematikájuk is szerintem erősen el van baltázva azzal, hogy középfokig nem tanítanak meg hatékonyan tiltani, így a kutyanevelés legfontosabb eszközétől fosztják meg a gazdákat, vélhetően azért, hogy járják le a következő drága tanfolyamot is. Nem is értem, hogy lehet hatékony tiltás nélkül élni, és főleg hogy lehet úgy egy állítólagos alapfokú engedelmességet elérni, ha közben semmiről nem tudod lefegyelmezni a kutyádat...
A többi az oktatókon múlik :)
Nos, én alapvetően tükrös vagyok, ilyen suliba járunk, szeretjük, de azért nem minden hiba nélkül való a rendszer szerintem sem. :)
Szerintem a legnagyobb probléma, hogy az állatvédelemhez nincs túl sok közük. A rendszerben jelenleg megférnek a mentett kutyák is, és nem igazán érződik a különbség, de a jövőben kicsit tartok tőle, hogy sokkal inkább a tenyésztett, kölyökkora óta a családnál lévő kutyákra fog optimalizálódni a dolog, míg a terápiás vonal fejlesztésén kicsit kevesebbet munkálkodnak talán.
Mondjuk a TM facebook oldala alapján pont most indult debrecenben egy - szerintem - nagyon értékes, a témához kapcsolható kezdeményezés, ahol elítélteknek és menhelyi kutyáknak tartanak tanfolyamot. Nem tudom, a program milyen hatassal van a kutyák örökbefogadási esélyeire, de azt hiszem, ha egy kicsit hasonló hozzáállás elterjedhetne a módszeren belül, az elég jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!