Az Expresszen hirdetnek tenyésztők vagy csak szaporítók?
Lehet én vagyok tájékozatlan, de mi a különbség a kettő között?
A tenyésztő nem szaporítja az állatokat?
Kedves Kérdező: Igen én már láttam hogy tenyésztő is hirdetett ott kutyát. Persze megfelelő árban és megvolt adva a kennel neve, weboldal címe stb.
Elsőnek: wwww.olcsokutya.uw nézd meg és olvasd el mi a különbség a kettő között!
Hát én még tenyésztő hirdetéssel ilyen oldalakon nem találkoztam.. Sztem semmi vagy minimális az esélye annak h ott vki tenyésztő..
Első válaszolónak: Röviden és tömören: Olyan "ember" aki puszta haszonszerzésből, vagy tudatlanságból összepároztatja a sajátját a szomszéd kutyájával mert "jaj de szépek" (ez a jobbik eset). A rosszabbik mikor szinte gyárszerűen több kutyával rendelkező személy állandóan pároztatja az állatait és nem törődik velük csak a kölykökért kapott pénz érdekli :S És még csak finoman fogalmaztam.. A szaporítók általában törzskönyv nélküli, betegségekre nem szűrt, esetleg keverék kutyákat hirdetnek és árulnak fajtatisztaként 20-30 ezer Ft-ért.. A tenyésztőknél előjegyzett almok vannak, a kutyák örökletes betegségekre szűrve vannak, törzskönyvesek, a szülők díjnyertesek és szerződést iratnak ha megvetted a kutyát stb. ezt így hosszú lenne leírni, most csak tömören fogalmazok. :) A tenyésztés hobbi mert nem lehet belőle megélni. Jah és egy tenyésztőtől származó kiskutya legalább 80ezer Ft-tól kezdődik és nem 20-30ezertől. Most kb. ennyi jutott eszembe de majd tuti írnak mások is! :)
nagyon ritkán, inkább vegyél egy akutya újságot, abban rengeteg hirdetés van, a nagy tenyésztők ott hirdetnek(aki hirdet egyáltalán, mert van akinek nincs rá szüksége, bár most h vájság van nekik is szorul a hurok).
háromszázvalahány ft, sztem megéri egyet venni és onnan kennelt választani.
Igenis hirdetnek normális, ilyen-olyan koszorús, minőségi kiskutyákat kiprodukáló kennelek is az expresszen, csak minden hirdetést alaposan meg kell nézni!
A tenyésztők meg előjegyzéseik dolga már leáldozóban van, muszáj valamilyen úton-módon hirdetni, mert nem sokan találják meg azokat a minőségű kenneleket, ahonnan érdemes kutyát venni! Egyik tenyésztő ismerősöm is ezt hangoztatta egy ideje, hogy neki nem kell hirdetni, stb...
Aztán bejött a válság, meg a sok új "kisebb" kennel, ahonnan inkább vesznek fele annyiért, de ugyancsak minőségi kutyát a vevők, és azóta is 5-ös alomból fél évesen 4 kölyök még nála van!!! Most kezdtem el neki hirdetni, talán egy már el is kelt...
Jah... A kutyaújság is tele van tenyésztőnek magukat mondó szaporító hirdetéseikkel, akik 30-40 yorki szukával meg pár kannal "tenyésztenek", és mindig van aktuális alom... Ugyan ez, egy spániel kennelnél...
Arról nem is beszélve, hogy a szaporítók hirdetéseit is beleteszik, akik még csak kennelnévvel sem rendelkeznek!
(Előző vagyok)
15.14-16-os
Én is ugyanezt szajkózom, mint Te, de állandóan le vagyok u...tva.
Igenis, az Expresszen hirdetnek tenyésztők is.
Végígfutva az árakon, általában a tenyésztő 3-4-5x-ös áron hirdetik kutyáikat, így rögtön ki is ugrik mondjuk a sok 30. ezres kutya közül a 100-120 ezres.
Így csak azok között kell böngészni, és csak azokat kiszűrni, ahol kennelnév, honlap, referenciák is vannak.
Ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!