Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyet értetek azzal a törvényj...

Egyet értetek azzal a törvényjavaslattal, hogy a tenyészkutyák kivételével minden ebet ivartalanítani kell?

Figyelt kérdés
2010. febr. 7. 21:11
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
87%

Nem hiszem hogy nincsen valakinek 10 ezer ft ja !

Nálunk az én orvosom nekem 8 ezer ft ért csinája ... mert régóta ismerjü egymást, pelenkás korom óta ismer , de másnak is csak 12 ezer ft !

Tudjuk a csorók álatalában mind dohányoznak , segélyből élnk mert dolgozni nem akarnak , meg isznak is sokan , persze tisztelet a kivételnek , de ez így van.

Ha megadnád az orvosod nevét, aki 12 e.-ért ivartalanitaná

a 40 kg-os dobermann szukámat, akkor megköszönném.

És a csoróságra visszatérve. Tudod engem sem vet fel a pénz, nemvagyok piás, és csöves sem. Egyedül nevelem a gyerekeimet, és a kutyáim. De amikor az egyik szukámnak 2 gyomorcsavarja volt 1 hónap leforgása alatt, hát igencsak el kellett gondolkodnom, hogy a jelzáloghitelt, és a gázszámlát fizetem ki, elaltattatom a kutyát, vagy kifizetem a 160 ezer forintos mütéteket. és tudod inkább kifizettem a kórházat, és ez a kutya a mai napig itt van mellettem. A csóroknak is van ám lelkük, lehet több, mint amit te el tudsz képzelni.

2010. febr. 10. 20:29
 42/63 anonim ***** válasza:
47%

Nem értek egyet.

A csipezést tenném kötelezővé, 6 hetes korban.

Ha nincs csip - bünti, sok.Kis jövedelműnek is.

A gazdi ivartalaníttatna saját jószántából, minthogy 2-8 kiskutyát csipeztessen.

Amúgy:

Nem kötelező kutyát tartani.

2010. febr. 11. 19:58
 43/63 anonim ***** válasza:
100%
kedves utolsó. ebben csak az a baj, hogy sajnos aki kereskedőnek gyárt kiskutyát, ott a felvásárló chippeli be, igy gyakorlatilag az itthoni nyilvántartás szerint az az alom nem létezik. és ezek azok a gennyes férgek, akik nyulketrecekben tartják azokat a szerencsétlen kiskutyákat. ha csak exportpedigré-vel mehetne a baba kutya külföldre, és nem lenne elég a chip, meg az utlevél, akkor valamennyire talán vissza lehetne szoritani a gyártók lelkesedését, miután a kereskedők sem vihetnék ki. ugy hallottam Olaszország most fogja betiltani a behozatalt.
2010. febr. 11. 22:07
 44/63 anonim ***** válasza:
83%

Dr.Horváth Ferenc !

Itt a környéken "kis városban " ennyiért csinálja !

Nekem számlám is van róla .

kutyát tartani lehet , de annak ugyan úgy ennie kell , oltások kellenek , chipp stb...

Ebbe gondoljon bele sok sok ember mikor kutyával tér haza :S

Elhiszem hogy te nem iszol,dohányzol de tegyük hozzá hogy nagyon sokan igen !

2010. febr. 12. 10:44
 45/63 anonim ***** válasza:
100%

A chip kötelezővé tétele jó ötlet,de akkor szigorúbban kéne nyilvántartani a chipszámokat és a hozzájuk tartozó adatokat.

Most is jópár chipes kutya csücsül sintértelepen,mert hiába van bennük a chip,nem lehet a tulajdonost azonosítani,nincs regisztrálva.

Hozzátenném,hogy pl.az én kutyám a chipezés után 2 hónappal került fel az adatbázisba.

2010. febr. 12. 15:30
 46/63 anonim ***** válasza:
100%

15:30-nak

A csipezésnek csak így lenne értelme.

A művelettel egyidőben regisztrálva.

2010. febr. 12. 15:58
 47/63 anonim ***** válasza:
46%
Nem!!!!!
2010. febr. 16. 08:05
 48/63 anonim ***** válasza:
100%

az egész törvény javaslat a sok-sok kóbor és menhelyi kutya létszámának a csökkentésére irányul.

szerintem, erre biztos találtak jó megoldást külföldön, hiszen mindenhol hasonlóak a problémák.

( megkérdezték tőlem,miért ivartalanított a kutyám,mikor olyan gyönyörű ???, ezek szerint az emberek bele sem gondolnak, hogy a szép kölyköknek is kell gazdi !!)

minden törzskönyves kutyát chipeztetni, és a továbbtenyésztésre szántakért a leendő gazdi fizessen többet , hiszen tenyészteni szeretné !!

a többit pedig ivartalanítatni ( 6-8 hetesen ).

így aki további kölyköket akar a plusz költséget beépíti a majdani kölykök árába.

az utcagyőztes kutyák kölykeit pedig alapból ivartalanítani.

illetve minden menhelyi kutyát is.

talán így 20 éven belül megoldódik a probléma.

hiszen egy sima díszhalat,vagy galambot pénzért vesznek, egy kölyök kutyát meg bárhonnan ind-gyér ??!!

ez így nem helyes.

2010. febr. 16. 08:10
 49/63 anonim ***** válasza:
84%

Ott a pont , kedves utolsó!

Igazad van . No én még annyit tennék hozzá hogy valóban sokan azt írták hogy akkor nagyon sok kidobott kutya lenne , igen lenne az biztos , de mivel ők is ivartalanítva lennének előbb utóbb(évek alatt) Elfogynának a feleslegesen szüetett keverék , szenvedésre ítélt, kölykök!

És ha valaki kutyát akarna , vagy venne tenyésztőtől persze azt is ivartalanítva , vagy elmenne egy menhelyre és hozna egy szintén ivartalanított kutyát !

Előbb utóbb szinte csak ivartalanított kutyák lennének , így nem lenne felesleges alom szinte sehol , és az emberek sem úgy lennének mint ma , mivel hogy nem lesz majd olyan könnyű másik főleg kölyök kutyát ingyen kapni , amit majd ugyan úgy kidobna , vagy megunná!

Persze ehhez NEKÜNK kellene összefognunk !

2010. febr. 16. 09:17
 50/63 anonim ***** válasza:
87%

igen! 10-15 éve be kellett volna vezetni!! A keverék kutyákkal kellene kezdeni az első oltás alkalmával. Természetesen az állam támogathatná, és a chippet is akkor kelene belerakni!!

Ez egy nagyon jó dolog lenne.

2010. febr. 16. 10:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!