Egyet értetek azzal a törvényjavaslattal, hogy a tenyészkutyák kivételével minden ebet ivartalanítani kell?
Nem hiszem hogy nincsen valakinek 10 ezer ft ja !
Nálunk az én orvosom nekem 8 ezer ft ért csinája ... mert régóta ismerjü egymást, pelenkás korom óta ismer , de másnak is csak 12 ezer ft !
Tudjuk a csorók álatalában mind dohányoznak , segélyből élnk mert dolgozni nem akarnak , meg isznak is sokan , persze tisztelet a kivételnek , de ez így van.
Ha megadnád az orvosod nevét, aki 12 e.-ért ivartalanitaná
a 40 kg-os dobermann szukámat, akkor megköszönném.
És a csoróságra visszatérve. Tudod engem sem vet fel a pénz, nemvagyok piás, és csöves sem. Egyedül nevelem a gyerekeimet, és a kutyáim. De amikor az egyik szukámnak 2 gyomorcsavarja volt 1 hónap leforgása alatt, hát igencsak el kellett gondolkodnom, hogy a jelzáloghitelt, és a gázszámlát fizetem ki, elaltattatom a kutyát, vagy kifizetem a 160 ezer forintos mütéteket. és tudod inkább kifizettem a kórházat, és ez a kutya a mai napig itt van mellettem. A csóroknak is van ám lelkük, lehet több, mint amit te el tudsz képzelni.
Nem értek egyet.
A csipezést tenném kötelezővé, 6 hetes korban.
Ha nincs csip - bünti, sok.Kis jövedelműnek is.
A gazdi ivartalaníttatna saját jószántából, minthogy 2-8 kiskutyát csipeztessen.
Amúgy:
Nem kötelező kutyát tartani.
Dr.Horváth Ferenc !
Itt a környéken "kis városban " ennyiért csinálja !
Nekem számlám is van róla .
kutyát tartani lehet , de annak ugyan úgy ennie kell , oltások kellenek , chipp stb...
Ebbe gondoljon bele sok sok ember mikor kutyával tér haza :S
Elhiszem hogy te nem iszol,dohányzol de tegyük hozzá hogy nagyon sokan igen !
A chip kötelezővé tétele jó ötlet,de akkor szigorúbban kéne nyilvántartani a chipszámokat és a hozzájuk tartozó adatokat.
Most is jópár chipes kutya csücsül sintértelepen,mert hiába van bennük a chip,nem lehet a tulajdonost azonosítani,nincs regisztrálva.
Hozzátenném,hogy pl.az én kutyám a chipezés után 2 hónappal került fel az adatbázisba.
15:30-nak
A csipezésnek csak így lenne értelme.
A művelettel egyidőben regisztrálva.
az egész törvény javaslat a sok-sok kóbor és menhelyi kutya létszámának a csökkentésére irányul.
szerintem, erre biztos találtak jó megoldást külföldön, hiszen mindenhol hasonlóak a problémák.
( megkérdezték tőlem,miért ivartalanított a kutyám,mikor olyan gyönyörű ???, ezek szerint az emberek bele sem gondolnak, hogy a szép kölyköknek is kell gazdi !!)
minden törzskönyves kutyát chipeztetni, és a továbbtenyésztésre szántakért a leendő gazdi fizessen többet , hiszen tenyészteni szeretné !!
a többit pedig ivartalanítatni ( 6-8 hetesen ).
így aki további kölyköket akar a plusz költséget beépíti a majdani kölykök árába.
az utcagyőztes kutyák kölykeit pedig alapból ivartalanítani.
illetve minden menhelyi kutyát is.
talán így 20 éven belül megoldódik a probléma.
hiszen egy sima díszhalat,vagy galambot pénzért vesznek, egy kölyök kutyát meg bárhonnan ind-gyér ??!!
ez így nem helyes.
Ott a pont , kedves utolsó!
Igazad van . No én még annyit tennék hozzá hogy valóban sokan azt írták hogy akkor nagyon sok kidobott kutya lenne , igen lenne az biztos , de mivel ők is ivartalanítva lennének előbb utóbb(évek alatt) Elfogynának a feleslegesen szüetett keverék , szenvedésre ítélt, kölykök!
És ha valaki kutyát akarna , vagy venne tenyésztőtől persze azt is ivartalanítva , vagy elmenne egy menhelyre és hozna egy szintén ivartalanított kutyát !
Előbb utóbb szinte csak ivartalanított kutyák lennének , így nem lenne felesleges alom szinte sehol , és az emberek sem úgy lennének mint ma , mivel hogy nem lesz majd olyan könnyű másik főleg kölyök kutyát ingyen kapni , amit majd ugyan úgy kidobna , vagy megunná!
Persze ehhez NEKÜNK kellene összefognunk !
igen! 10-15 éve be kellett volna vezetni!! A keverék kutyákkal kellene kezdeni az első oltás alkalmával. Természetesen az állam támogathatná, és a chippet is akkor kelene belerakni!!
Ez egy nagyon jó dolog lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!