Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyet értetek azzal a törvényj...

Egyet értetek azzal a törvényjavaslattal, hogy a tenyészkutyák kivételével minden ebet ivartalanítani kell?

Figyelt kérdés
2010. febr. 7. 21:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
60%
Nem hiszem el, hogy van ilyen törvényjavaslat! És ki mondja meg, hogy melyik kutya tenyészkutya? Tenyészszemle és orvosi szűrések? És milyen idős korig kell ezeknek meglenni? Ki fogja ellenőrizni? Marhaság! Ilyen soha sem lesz! Inkább a felvilágosításra kellene koncentrálni, hogy a hobbikutyások önszántukból döntsenek az ivartalanítás mellett!
2010. febr. 7. 21:49
 22/63 anonim ***** válasza:
45%

Hát ha komolyan lesz Magyarországon ilyen törvényjavaslat akkor én valakit felrobbantok!

Itt a sok cigány, lopnak, leszúrnak az utcán 200 forintért.

Itt a válság, nincs munkahely, mindenki éhezik.

A városaink úgy néznek ki, mint a sz.r (legalábbis ahol én élek) mindent összefirkálnak, vagy 50 éve nem volt felújítás.

A bíróságokon hónapokat, éveket kell várni ha valamit el akarsz intézni.

A bűnözők mindent megúsznak de ha valaki megveri a betörőt lecsukják.

Ezzzel kéne foglalkozni meg azzal, hogy nincs normális autóút se semmi ebben az országban! A kutyakérdéssel majd akkor ha már jódolgunkban nem tudunk mire megoldást keresni. Szégyen!

Különben én sem értek egyet, városban élek, de ez kb mint egy kisebb városka, vagy falu olyan, hiába megyeszékhely.

Itt az embereknek kenyérre alig van pénze, nem tudnák megfizetni az ivartalanítást. Macskáknál ugyanez a helyzet. Nagyon-nagyon drága.

Esetleg ha ingyenes lenne az ivartalanítás. Valamit valamiért, ha azt akarják, hogy jobb legyen és az emberek megtegyék adják ingyen. Nincs pénz!

2010. febr. 7. 22:03
 23/63 anonim ***** válasza:
37%
Remélem nem lesz soha ilyen törvényjavaslat,de honnan is jött ez tulajdonképpen?Valós-e ez egyáltalán mint törvényjavaslat,vagy valami kitalált elmebeteg ötlet?:o
2010. febr. 7. 22:10
 24/63 anonim ***** válasza:
28%

Nem!!!

Az ember azért vesz meg egy fajtatiszta kutyát, mert neki az a fajta tetszik. Ha azt a kutyát, amelyik fajtatiszta, ivartalínátjak, elvesztheti a fajta jellegzetességeit, és lehet pont ez miatt fog utcára kerülni, mert a gazdinak már így nem is tetszik a kutyája, amibe anno bele volt "szerelmesedve". A kutyus elhízik, ellustul, stb. Egy keverék kutyánál megértem az ivartalanítást.

Egy tenyésztő pedig, akinek fontos a kutyái minősége, úgyis oda fog figyelni a tüzelő szukájára, és a megfelelő kannal fogja fedeztetni.

Nekem az a véleményem.

2010. febr. 7. 22:25
 25/63 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó:az egy baromság,hogy egy állat ivartalanítás után elveszti a fajtajellegét!Fajtajelleget nemlehet elveszíteni,nem lesz más formájú vagy színű a kutya.

Meg az is,hogy ellustul,elhízik.Csak annyi az egész,hogy mozgatni kell és megfelelően táplálni.

Az én ivartalnított bullterrierjeim sem vesztették el a fajtajellegüket(küllembírói végzettségem van a fajtára,meg tudom ítélni)és nem híztak el.

Elég baj,hogy ilyen hülyeségek terjednek az ivartalanításról.

2010. febr. 7. 23:01
 26/63 anonim ***** válasza:
63%

100 % -ban egyetértek.

Megszűnne a szaporítás, nem lennének gazdátlan, kóbor, kidobott ebek.

A kutya 1 éves kora lenne a határ, addíg kiderül, tenyésztésre, kiállításra alkalmas-e, és ha nem, akkor ivartalanítás.

2010. febr. 7. 23:21
 27/63 anonim ***** válasza:
43%

NEM! HA ÉN FELELŐSEN TARTOM AZ ÁLLATOM, AKKOR SENKI NE MONDJA MEG HOGY MIT CSINÁLOK VELE EZEN BELÜL. Ivaros kutyáim vannak. Nem elletem őket, ha kan lenne nem pároztatnám azt sem, NEM szenvednek amikor tüzelnek, engedelmesek, nem akarnak megszökni stb! Nem érdekli őket a tüzelés. Nekem így jó, és nekik is. HA valami ivarszervi bajuk lenne akkor kiivartalaníthaná az orvos de addig nem. És természetesen mindig megvizsgálja őket, nem akkor venné észre amikor már nem lehet mit tenni! Van kenneljük, bejöhetnek a házba, a kerítésünk jó, soha egyetlen kutya sem jutott be vagy ki pedig már 30 éve lakunk itt.

Inkább a keverékeket kéne ivartlanítani, és azoknak a kutyáit akik nem képesek vigyázni rá, akiknek a kutyája szenved tüzeléskor, akiknek a kutyája beteg. Egy egészséges és biztonságban lévő kutyának erre semmi szüksége, addig másra költöm azt a pénzt.

Nem az ivartalanítást ellenzem, mert a macskám ki van ivartalanítva! Pont azért mert őt nem tudom bezárni és megvédeni és ő szenvedne ellenben a kutyáimmal!

2010. febr. 7. 23:45
 28/63 anonim ***** válasza:
86%
Utolsónak:csak az a kár,hogy a legtöbb ivaros kutyát nem így tartják a gazdái,hanem hagyják őket felelőtlenül szaporodni.
2010. febr. 8. 05:19
 29/63 anonim ***** válasza:
81%
23:21, te nem sokat értessz a kutyákhoz! Egy 1 éves kutyáról nem lehet eldönteni, hogy alkalmas-e tenyésztésre. Még egy szimpla dysplasia szűrést sem lehet nála csinálni, mert még fejlődésben van. 9 hónapos kora után lehet fiatal osztályba nevezni kiállításokra. 2 éves kora körül már meg leht csináltatni a szűrővizsgálatokat és a tenyészszemlét, ekkorra már meglehet a kellő számú kiállítási eredménye is, és eldönthető, hogy tenyésztésbe vonja a gazdája, vagy ivartalanítva elajándékozza. Ezért is olyan drágák jó tenyésztőnél a kiskutyák, mert már egy kisebb vagyont költ a kutyáira, mire egyáltalán eldől, hogy tenyésztésbe tudja-e vonni.
2010. febr. 8. 07:49
 30/63 anonim ***** válasza:
89%

talán 10-15 év múlva .

talán egyszer a kutyatartáshoz is kell jogosítvány ( kutyaismeret, tartási ismeret,stb)mint svájcban .

és akkor jöhet a kérdés.

addig nem vagyunk rá felkészülve.

2010. febr. 8. 08:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!