Egyet értetek azzal a törvényjavaslattal, hogy a tenyészkutyák kivételével minden ebet ivartalanítani kell?
Miért lettem lepontozva? Csak mert nem heréltettem ki a vadászkutyámat?
Nem szökik el, nem növeli a fölösleges kutyatársadalmat, csak jó tenyésztőhöz szoktuk vinni, hogy az ottani szukával párosodjék. Nyertes szülőktől származó, törzskönyvezett eb. És a született kölykök közül, mind talált gazdára, ugyanis elég kelendő a vizsla.
Nem értek egyet. Más részről, igen, sok embernek nincs pénze ilyesmire. Nem is velünk van a baj, hanem azzal, akinek nincs kerítése, és a kutyája szabadon jár-kel az utcában. Na, azokat kéne megbüntetni.
Felesleges volt kiírni ez a kérdsét !
Csak vitatkozást szül.... !
Mindegy én IGEN egyet értek !
Hogy miért ?? Mert nponta tucatjával altatnak , vizbe ölnek , vágnak földhöz ártatlan kis és persze nagy kutyákat , kínoznak halálra azért mert az emberek többsége nem fogja fel hogy mit is jelent egy kutya élet !
És akkor még butasáhot is írnak ... elveszti a fajta jellegét , mett ha 1x nem szül rákos lesz .. mert hasonló b@romságok !
Legyetek magatokra büszkék , és menjetek el egy gyepire és nézzétek meg milyen az mikor ártatlan , védtelen , fiatal kutyákat végeznek ki mert az olyan okosok miatt meg kellett születniük , és végig szenvedni az életüket !
Nézzetek bele a szemükbe és mondjátok meg nekik sajnálom de meg kell halnotok mert voltam olyan hülye és ellettem 1x a kutyám ... meg hasonlók!
Felelős állattartás ?? Az felelős hogy a kutyád ivaros és nem akarjátok ivartalanítani mert tudsz vigyázni rá ?? Tudodjátok ti milyen az mikor nem fedezhet a kan kutya mert be van zárva vagy mert nem tud elmenni , de a környéken lévő szukákat érzi ?? Milyen rossz neki ? Ez a felelős állattartás ?? NEM kérem ez már inkább állatkinzás ... bele gondolt ebbe már valaki is ?
Nem is pazarlom az időm , nekem ez a véleményem és aki meg sajnál kiadni erre 10-30 ezer ft ot (ami ugye dokinként változó ) az vessen magára , és este gondoljon arra (hmm ma megint kb 10 kutya halt meg miattam !!! Bár ez a dolog az olyan embereket meg sem hatja !
Majd mikor veletek történik ez meg ... !
Egyetértek ezzel. Szerintem kell az ivartalanítás minden keverék kutyának. Tehát amelyik nem rendelkezik törzskönyvvel. Lehet hogy eleinte sok kóbor kutya lenne mert kiteszik az utcára, de aki nem képes ennyit áldozni a saját kutyájára- vannak már ivartalanítási akciók is- annak nem is érdemes állatot tartania, mert ha pl. beteg az állat vagy gennyes méhgyulladása van, akkor sem fogja tudni majd kezeltetni.... Igen, egy hobbiállat pénzbe kerül, és aki ezt nem hajlandó megérteni, az ne tartson.
Sok embernek annyiban kimerül a kutyájával való foglalkozás hogy a napi kajamaradékot odalöki. Persze, vidéken is sok helyen vannak a kutyák láncon, talán a "régiek" is jobban becsülnék az állatot ha áldoztak volna rá pénzt. És ne jöjjön senki azzal a dumával, hogy aki csóró hogy lesz kutyája, mert ár most rengeteg olyan kutyát- keverék- lehet örökbe fogadni, amelyik ivartalanított, és nem kérik el az árát, csak egy szerető otthont keresnek neki. És a törvény itt még életbe sem lépett... ennyit erről.
A menhelyek sem mindig ivartalanitva adják oda a kutyákat, és ha valaki tőlük örökbefogad, mert nincs pénze komolyabb pénzért kutyust vásárolni, hogy lehetne utána kötelezni, egy közel 30 ezer ft-os mütétre?
Ezek nagyon drága beavatkozások, és akik nemdobják ki a nagy csóróságban a kutyájukat, inkább lehetőségeikhez mérten igy is etetik, gondozzák, nem tudják ezt a pénzt összespórolni. Aki nem tartaná be ezt a törvényt, azzal mi lenne? Elkoboznák az állatot? na akkor lennének igazán tele a menhelyek. itt csak állatorvosokkal szövetségben lehetne tenni valamit, és ha még ingyen mütenének is, akkor is a mütéthez szükséges győgyszerek pénzbe kerülnek.
Nem hiszem hogy nincsen valakinek 10 ezer ft ja !
Nálunk az én orvosom nekem 8 ezer ft ért csinája ... mert régóta ismerjü egymást, pelenkás korom óta ismer , de másnak is csak 12 ezer ft !
Tudjuk a csorók álatalában mind dohányoznak , segélyből élnk mert dolgozni nem akarnak , meg isznak is sokan , persze tisztelet a kivételnek , de ez így van !
Azt hiszem aki csoró az NE tartson kutyát , mert bizony az állat ahogy az ember pénzbe kerül ...
Nem az embereket kell védeni hanem az állatokat akik nem tudnak elmenni a boltba és venni maguknak enni , akik ha megkötik őket és életük végéig láncon élnek nem tudnak szabadulni , akik ha betegek nem tudják mondani , de még az orvost sem tudják kihívni !
Erről van szó emberek ... az állat pénzbe kerül , ha keverék ha ivartalanított vagy akármilyen !
Aki egyetért az belegondolt abba, hogy aki nem akarja ivartalaníttatni, az simán kihajítja, ha kötelezővé tennék az ivartalanítást?
Különben ilyen javaslat nincs és nem is lesz, senki nem kötelezhet embereket arra, hogy huszonezreket adjon ki erre.
Még odáig sem jutottunk el, hogy bechipezzék egyáltalán a kutyákat, meg levegyék a láncról, a kérdező mit gondolt, mikor feltette a kérdést?
Aki feltette ezt az ostoba kérdést,valószínűleg csak provokálni akarta az embereket.Nincs ilyen törvényjavaslat és nem is lesz,akkor meg kár ilyeneken vitázni.
A kérdező néha ide is tolhatná a képét,ha már feltette ezt a h*lye kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!