Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fojtónyakörv használata?

Fojtónyakörv használata?

Figyelt kérdés

A Cerberos kutyasuliról olvasván derült ki számomra, hogy egysoros láncfojtóval dolgoznak. Én őszintén szólva egész életemben sima bőr/szövet nyakörvet használtam, és nem éreztem hiányát a fojtónak, de érdekelnek más módszerek is, tehát akinek van némi köze a cerbihez, vagy csak ő is fojtóval dolgozik a kutyával, mesélne egy kicsit, miért, hogyan?

Miben több, jobb, más a fojtó? Hogyan használják? Laza pórázos sétát pl. hogy tanítanak fojtóban? Megállós-kivárós módszerrel, vagy...? Egyáltalán milyen szituációban használják? Azt hiszem, a tanítás náluk is póráz nélkül megy, gondolom, akkor nem tanításnál. De akkor mikor?

Köszönöm a válaszokat előre is. :)

2014. nov. 23. 22:29
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
Másfél éve hagytam ott.
2014. nov. 25. 06:57
 42/43 anonim ***** válasza:
100%
Miért kötődik attól jobban a kutya (hozzád!), hogy az utcán adod neki oda a kaját és nem otthon? Nem feladatra, hanem csak úgy. Az eredmény, hogy az elején nem fogadta el, utána pedig nagy kegyesen elkezdett enni, miután százszor az orra alá dugtad?
2014. nov. 25. 08:53
 43/43 A kérdező kommentje:

Bocs, kicsit már fáradt vagyok, bele is untam ebbe a hosszas beszélgetésbe. Leírtam, hogy a kötődésinek elviekben mi az értelme, célja, innentől kezdve ezen lehet vitatkozni, csak annyira nem érdemes. :) Legalábbis szerintem ez már abszolút az a kategória, ahol a tapasztalat dönt, és nem elméletben kell kisakkozni, hogy akkor mi hogy jó. Aláírom, az én tapasztalataim még igazán nem bővek, van 1 nehéz kutyám, akivel sok segítséggel eljutottam egy olyan pontra, amivel már elégedett tudok lenni, de eközben tudom azt is, hogy ez még semmi. :) ahogy a pár tamfolyamon való segítői poszt sem túl sok. Igyekszem tanulni, talán majd egyszer az általatok ajánlott alternatívákat (amiknek abszolút örülök, hogy írtatok) is mélyen ismerve tudok véleményt alkotni az egyes kutyáknál hatásos egyes módszerekről. Most hiába mondjátok, hogy cerbis kizárás, ha egyszer még 1 kutya változásait sem volt alkalmam megfigyelni ennek a módszernek a hatására. :) de felcsigáztatok, remélem, egyszer majd lesz alkalmam látni ilyet!

Utolsó: nem szeretném részletezni, de igen, számomra nagy eredmény. :) Sokan, sok kutyasuliból mondták a kutyámra, hogy menthetetlen (tudom, hogy valszeg pl. a Cerbiben sem ezt mondták volna, de nekünk az egyszerűen olyan messze van, hogy nem tudtam megoldani, az utazással drágábbra jött volna ki, mint a tükörsuli, a rengeteg időről nem is beszélve.) ezek után számomra minden apró lépés egy mérföldkővel ért fel, és akármennyi iróniát gyűjtesz össze abban az egy mondatodban, én akkor is büszke leszek rá. :)

Köszönöm a válaszaitokat, nagyon tanulságos beszélgetés volt számomra, igazából írhattok még, ha van mit, csak lehet, hogy már lassaban reagálok majd.

2014. nov. 25. 22:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!