5 hónapos kutyára fojtónyakörv tehető? Nem lesz baja?
Nem kell fojtó nyakörv! Felnőtt kutyára sem!
Ha meg van nevelve, miért is kéne? Meg kell tanítani, hogy ne húzzon, és ne azért, mert különben fojtod.
Eredetileg munkakutyám van, német juhász, a szülők mindketten többszörös győztesek. De az én kiskutyámat hobbicélra vettük, családi kutyának. Nagyon okos, gyorsan tanul, csak a tenyésztője szerint egy kicsit akaratos. Néha valóban "alkalmi süket", de én nagyon nem vagyok híve az erőszaknak. Ezt a kutyaiskolát ajánlották nekem, itt a városunkban több kutyaiskola is van, de ennek van a legjobb híre. A nehezen nevelhető kutyákkal is jól boldogulnak, amelyeket más iskolában már nem tudnak rendbe tenni. Viszont az én kutyám még egy kifaragatlan gránittömb, nem hiszem, hogy neveléséhez, tanításához erőszakra lenne szükség. Már teljesen leszoktattam a kölyökkori harapdálásról (erőszak nélkül), ül, fekszik, marad. A behívás itthon szépen megy, de sajnos, nyüzsgő környezetben még nem. Szóval mivel egy gyönyörű, erős, nagy kutya, gyerekek is vannak a családban, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy jól nevelt kutyám legyen. De nem drasztikus módszerekkel! Viszont a klikkerezés sem tetszik nekem, ezért is nem szeretném a tükör módszert alkalmazó iskolába vinni.
Ez a fojtó nyakörv viszont elgondolkodtatott, jó lesz-e ha ide hordom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!