Kutyaoviba fojtónyakörv?
Nálunk is csak a problémás kutyák kapnak az oviban, de azok is csak bizonyos mérethatár felett. Mopsz, tacsi és hasonló kutyák sose, egy-két idősebb és problémás német juhász, sarplaninac meg mali már igen.
Melyik suli volt ez? Én biztos körülnéznék és keresnék egy másikat.
Ha lehet, olyan ovit keress, ahol:
- a kiskutyák sima nyakörvben vannak és sokat játszhatnak egymással
- a képzés alapja a jutalmazás, de használnak kényszerítő eszközöket is, ha kell
- a foglalkozások fő témája a következők legyenek: laza póráz (ami nem egyenlő a láb mellett meneteléssel, azt bőven elég 6-7 hónapos kor fölött elkezdeni, mindennapi sétakor úgyis a laza póráz kell, mert láb mellett nem tud pisilni meg ilyenek); behívás gyakorlása, kutya-gazda kapcsolat erősítése, a kiskutyák egymással való játéka, önbizalom fejlesztő feladatok (pl átmenés kúszón, zörgős talajon meg ilyenek), gondolkodást serkentő feladatok (jutifalat keresés, klikkeres formálás) és alap engedelmesség (ül, fekszik).
Ajánlom az Ebgondolat Kutyaiskolát, igaz, hogy Diósdon van, de ha Szigethalomról jársz be, az azt jelenti, hogy pontosan olyan távolságról, mint amilyenről mi jártunk - én mindkét kutyát ott oviztattam, s nagyon megérte. Most más rendszere van a kutyaovijuknak, mint amibe én jártam, de gyanítom, hogy inkább még jobb lett, mint rosszabb. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!