Kutyaoviba fojtónyakörv?
A "fojtó" magyarul láncnyakörv. Rögzítve teljesen olyan, mint egy más fajta nyakörv.Viszont, akinek nem tetszik, nem kellene egy iskolában kötelezni a használatára.
Munkakutyáknál a vizsgákon kötelező a normál módon feltett láncnyakörv. Értelme az, hogy az ily módon használt nyakörv laza , szemben a rögzíthető fajtákkal, amelyeket akár szorosra is meg lehet húzni, ezzel kissé jelezve a kutyának, felügyelet alatt van.Viszont a gazdának szíve-joga, tanításhoz mit használ.
A szigethalmi suliról én eddig pusztán rosszat hallottam...
Ha nem tudsz távolabbi sulikba járni, akkor beszéld meg a kiképzőkkel, hogy a Te kutyádnál nem látod szükségét a fojtónak, tekintsenek el tőle! Egyébként az oviban miket csináltatok pontosan, kifejtenéd?
Ha máshova szeretnél/tudsz járni, akkor én is nagyon ajánlom az Ebgondolatot Budapesten, Diósdtól nem messze. Csepelen is van az Alfa kutyaiskola, az ovijuk ingyenes is úgy tudom...vagy van még egy tükör suli a Noé Menhelyen is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!