Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy hete 11 szé? Kutyusnak...

Egy hete 11 szé? Kutyusnak életet adó huskynk tegnap agyonnyomott egy kiskutyáit, éjjel pedig a maradék 10 -én másik helyre költöztette""Félti óvja őket, de folyton ráfekszik egyre. Mit tehetünk érte, hogy ne legyen baj?

Figyelt kérdés

2014. okt. 22. 06:50
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 A kérdező kommentje:
Nos,akkor lássuk csak.A tenyésztő nem pénzért adja....én utánanéztem, egy tenyésztő százezer alatt nem ad el kutyákat. Az hogy nyilván némi túlzással a saját gyerekehez hasonlítja a kutyáit.akkor ténylég elég olcsón adja oda őket. Furcsa hasonlat. Az ember a saját gyerekét nem szokta eladni, és gondolom az összes eddig ön által tenyésztett kutya,is ott él önnel......Megnyugtatom hogy nem fogom bárkinek odaadni a kútyusokat.Gazdit keresünk nekik és nem akarunk semmi rosszat. A kérdést csak azért tettem fel, mert érdekelt a válasz.Én teljesen más verziót hallottam az ilyen kutyafelvásárlásokkal kapcsolatban.Azt már ide le sem merem írni,mert megköveznek.
2014. okt. 26. 09:30
 62/69 anonim ***** válasza:
Igen, egy tenyésztő 100.000Ft alatt nem ad el kutyát. A saját gyerekeinént szeretik őket. Ez mind igaz. A belefektetett munkáról már nem is beszélek. Túl hülye vagy hogy felfogd..
2014. okt. 26. 10:31
 63/69 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező.

Mint írtam hozzám egy szuka jött vissza. Az összes kölyök akiket eladok, mind jó helyre kerülnek. Ezért számít az hogy kinek adok oda kölyköt. Gyakran találkozok velük a kiállításokon is, és nem is egyszer verték a ringben saját anyjukat. Ez az én munkám. Büszkeséggel tölt el, hogy amit akarok azt el is érem. Gyönyörű kutyákat hoztunk össze, akik nem betegek, nem csak kedvencek, hanem megállják a helyüket mind a kiállításokon, mind a munkában. Én a munkámmal le tettem valamit az asztalra nem kevés pénzbe volt és van a tartásuk, a kiállítás, az utazás. Persze hogy nem fogok 100000 alatt kölyköt adni.

A másik dolog. Ha az ember ennyiért kutyát vesz, nem fogja egy év múlva a kukába dobni, mert megunta.......

Míg egy ingyé elhozott kutya pár hónap vagy év múlva gyakran végzi egy autó alatt vagy a sintér keze által.......

2014. okt. 26. 10:56
 64/69 A kérdező kommentje:
Tiszteletet parancsol ha valaki ténylég komolyan csinálja amit csinál, legyen ez az élet bármely területén. Mindíg jó ilyet hallani, de sajnos ön is tudja hogy nem mindenki ilyen. Értem amít ír, mégha egyesek dühből lehülyéznek is.Azt gondolom hogy azok a tenyésztők akiknek ez a hivatását, és a munkájukáltal az életük része is,minden elismerést megérdemelték.Ók azok akik értelmesen érvelnek, és segítenek ha tudnak nemcsak fröcsögnek és itélkeznek itt az oldalon.
2014. okt. 26. 11:54
 65/69 anonim ***** válasza:
68%
Értelmes érvelés, mikor nem tudsz szöveget értelmezni? Haha, jó vicc! Ha tudnál olvasni, akkor látnád, hogy nem azt írtam, hogy ingyen adják a kölyköt, hanem, hogy nincs pénz a tenyésztésben, mert a munka, a kiállítás, az eredmények, a normális etetés mind-mind pénzbe kerül! Amit a kölykök ára közel sem hoz be! De én itt abba hagytam, olyan emberrel nem lehet beszélni, aki nem képes megérteni valamit és csak és kizárólag azt hiszi el, ha valaki helyeselni tud neki. A szánalmas és ostoba emberek ismérve ez...
2014. okt. 26. 20:10
 66/69 anonim ***** válasza:
15%
Ha a kutya iránt való elköteleződést és ragaszkodást a rá szánt pénzzel teszi összhangba, akkor miért érné meg bárkinek menhelyről befogadni kutyát? Hisz az is "ingyé" van ?! Szerintem a kutyáért elkért összegnek nincsen köze a hozzá való szeretetnek és elkötelezettséghez.
2014. okt. 27. 15:05
 67/69 anonim ***** válasza:
100%

A menhelyek és a sintér telepek is kérnek minimális összeget és SZERZŐDÉSSEL adják ki és CHIP el. Ha mégis utcára kerülne, a chip alapján azonnal be lehet azonosítani a kutyát és a tulajt FELELŐSÉGRE vonni.

Egy ingyé elhozott kutyában nincs chip ezért kerül oda ahova.......

Okostojás.....

2014. okt. 27. 22:21
 68/69 anonim ***** válasza:

Jahj. Fölöslegesen írom le azt amit az előttem szólók mondanak. Sajnálom azt az egy kiskutyát. Mikor nekünk voltak kicsik, kint aludtunk velük vagy én, vagy anya (volt egy külön házunk erre a célra) mivel mi bullterrierrel foglalkoztunk, ahol mégnagyobb az agyonnyomásesélye, az anyakutya a boxba volt bezárva, akicsik infralámpa alatt az elletőben. ÓRÁNKÉNT keltünk fel, beengedtük a kicsikhez anyucit, addig ott ültünk mellettük amíg el ne aludtak tele hassal, anyuci vissza a boxba. Ez két hétig jóformán óránként, mindegy, hogy hajnal volt vagy délután. Aztán ahogy nőnek, oltások, szűrések, chip, törzskönyveztetés És bizony ha eladtuk őket, akkor örökbefogadási szerződés alap. Ahogy csak tudtuk, nyomon követtük a kicsik éetét, barátságot alakítottunk a gazdikkal. Sokukkal kiállításon találkoztunk, mert a vérvonalnak eredménye is volt, így a kapcsolattartás is könnyebb. Minődégi tápokat nem is emlegetem inkább. És bizony amint megtudtuk, hogy valamelyik kutyánk rosszul tartják, az első dolgunk volt visszavenni, hiszen ott volt aszerződés, ami feljogosít erre a döntésre. Nem szeretem a szaporítókat. Mi már nem foglalkozunk tenyésztéssel, édesanyám kutyakozmetikus, és látom a szaporítók gyümölcsét minden nap. Annyi nyomorék idegroncskis görcs fordul meg itt, hogy az lehetetlen. Ezek a 0-20ezer forintos mesekutyák :D szóval kérem a tenyésztők munkája felé nem ártana több tisztelet. Minimum tenyésszemlés, szűrt, törzskönyves kutyákat illik fedeztetni, és ugyanezeket a szűréseket igenis el kell végezni, az oltás nem elég.

Egy tapasztalt kutyatenyésztő sokat segítő leánya. :) (és nem vagyok már kiskölyök, mielőtt bele tetszene kötni)

(Amugy igen, ha nem ön a kutya tulajdon gazdája, valószínüleg azért rejti el őket a mama, mert nem bízik meg önben.)

2014. dec. 19. 00:03
 69/69 anonim ***** válasza:

Jaj és azt még hozzá akarom tenni (így két órával később), hogy a tenyésztésből NEM LEHET MEGÉLNI! Ha valaki sokallja azt a 100-500 ezer forintot egy kutyára, annak itt az összegzés:

Egy tenyésztőnél nem egy, vagy egy pár lutya van, akiket folyton összerak. Nem. Sok kifejlett eb van általában. Nekünk úgy 8-12 köszt mozgott átlagosan a felnőtt egyedek száma, emellé jönnek a babák. Volt mikor két alom egyszerre, az is összesen legjobb esetben 26 kutya. Azokat mind rendben kell tartani, jó táppal etetni, jó samponnal fürdetni. Tenyésszemlére vinni. Szűrésekre. Ez mind-mind pénz. A fedeztetés is bizang összegekbe kerül, főleg, ha világgyőztes kant szemel ki magának az ember. (Nem is részletezem, mennyibe került az). Kiállításokra kell hordani az állatot, aminek már a nevezísi díja se kicsi, nem még odafuvarozni az ebet. Jó eredmény nélkül pedig kicsi a kennel híre, kicsi az érdeklődés, tehát kiállításra szükség van. És akkor ne adj isten valamelyik állattal baj lesz, vagy az ellés alatt adödik komplikáció, arra is kell, hogy legyen pénz. Mi akár 100 akár 500 ért adtunk el kutyát, mindig visszaforgattuk a tenyészetbe. Nem tudtunk félretenni belőle.

Rengeteg foglalkozás és pénz egy tenyészetet fenttartani, cserébe szűrt, remek vérvonalú kiskutyákkal ajándékoznak meg. Nekem csak azért nincs kutyám, mert most megvenni sem tudnám, nem eltartani. De a világért nem vennék szaporított ebet 20ezerért, hogy majd ki tudja mennyit hordjam orvoshoz.

2014. dec. 19. 02:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!