Egy hete 11 szé? Kutyusnak életet adó huskynk tegnap
agyonnyomott egy kiskutyáit, éjjel pedig a maradék 10
-én másik helyre költöztette""Félti óvja őket, de
folyton ráfekszik egyre. Mit tehetünk érte, hogy ne
legyen baj?
21/69 A kérdező kommentje:
A mi kutyusunk igenis szeretetben él, családtagnak számít, és elmondanám valamit önnek aki mindent tud a mi kutyánkról, minden nap van futtatja, igaz nem tíz húsz km,t kíváncsi lennék olyan kutyatenyésztőre aki valamennyi kutyájával 20 km.t fut naponta .Az első alom, eddig még nem születtek kutyái,két éves és egyetlen kutyusunkként mindenki kedvence.Vemhessége alatt jól volt táplálja,kónnyűnek mondható módon, természetesen 11 kutyust hozott a világra. Állatorvos látta az anyát és a kicsiket is.Ön nagyon könnyen ítélkezik az emberek felett. Ha pedig a pénzről beszélünk, elhiheti hogy, nem a kiskutyák által hozott jövedelemből fogom a kenyeret venni.Sértő amit megenged magának.
Haggyad, ne próbálj meg senkit meggyőzni semmiről. Itt két tábor van: aki ellenzi és aki csinálja a kutyaszaporítást. A két tábor állandóan fúj egymásra, de sose lesz vége. Lehetetlen egymást meggyőzni, inkább ne foglalkozz vele, ne szívd mellre.
2014. okt. 22. 18:14
Maga szaporító, tönkre teszi a fajtát, tudás, felelősség nélkül gyártja a kölyköket. Ez nem ítélkezés, nem szidás, hanem az egyszerű tény. Vagy legalább az eü szűrései meg vannak mind a szukának, mind a kannak? Szerződéssel, 2 oltással, többször féreg hajtva és persze ingyen kerülnek gazdához? Mondjuk még ha ezek meg is történnek, nem értem, hogy miért nem lehet beszerezni egy ellető ládát és UV lámpát -mert van egy sejtésem, hogy ez sincs-, miért nem lehet a lakásban tartani a szukát eddig és miért nem lehet otthon maradni a kölykökkel és állandóan figyelni őket, ha ennyire "szeretve van" a kutya... És persze még mindig fent áll a kérdés, hogy a menhelyek, gyepmesteri telepek tömve vannak a jobbnál jobb gazdi kereső kutyákkal, de maguk miért szaporítanak még többet? Ezeket persze nem nekem kell megmagyarázni, nem az én dolgom, csak épp ezek hiányában nem kellene sem magát, sem másokat becsapnia azzal, hogy maga jó gazda.
2014. okt. 22. 18:31
24/69 A kérdező kommentje:
Kösz szépen,lassan lenyugszom,.Bármennyire is szeretnék nem tudok 24 órát a kutyusok mellett lenni.Ha munkanélküli vagy kutyatenyésztőre lennék tudnék. Így marad az aggódás,......
Kutyatenyésztő nem ebből él meg! Csak kivesz szabadságot és megoldja, hogy a kölykökkel lehessen a kritikusabb időszakban! De jobb, ha beletörődik, kedves kérdező, itt felelős állattartók vannak, nem látják szívesen a szaporítókat. Szerencsére egyéb normális helyeken sem.
2014. okt. 22. 18:40
26/69 A kérdező kommentje:
Nem szoktam becsapni senkit, és nem tisztem sem a hazudozás sem a sértegetés.Az hogy én milyen gazdi vagyok csak a kutyusom tudná megmondani.de szerintem igencsak leugatná az előttem szóló kedvesnek nem mondható kommentelőt :)
27/69 A kérdező kommentje:
Amúgy most hogy egy számomra ártalmatlannak tünő kérdés feltétele után előavanzsáltak úgymond a fajť elkorcsosító,kutyagyártó szaporítónak,...... a mai nap végén jelentem mind a tíz kiskutyusunk jól van,. Békésen szunyókálnak az anyukájuk cicije körül,.....
és igen elletőláda nélkül, nem benn a hálószobában dejó meleg helyen. De oltást, chipet, fognak kapni, féregtelenítve is lesznek........tudom ez némelyek számára nem eléggé megnyugtató,de tőlem frissensült kutyagyártó szaporítótól egyenlőre csak ennyi telik.De talán ha valamelyik értelmesebb kutyatenyésztő, szebb szövegkörnyezetben lmint az eddigi commentelők.eírná nekem, hogy hol és milyen idős korban kell elvégezni azokat a szűréseket a kiskutyáknál, megszívlelném a tanácsát. ....... ugyanis ez itt egy kérdező fórum,ahol nyilván kérdezni szoktak, és tanácsot vagy segítséget kérni.amiből csak nagyon keveset kaptam
Ha ellető láda van, talán nem halt volna meg egy kölyök. Pff... Ezért nem alkalmas maga se erre, se a kutyatartásra. Mert magát nem érdeklik ilyenek, hogy mi jó a kutyának, mi jó a kölyöknek! Ezért gyűlölik a normális állattartók a magához hasonló alja, felelőtlen szaporítókat!
2014. okt. 22. 19:40
Azért nem kaptál segítséget, mert az állatvédőknek tele van a .... azzal, hogy a kutyák ki vannak dobva. Azok a kutyák, akik a felelőtlen szaporítás miatt születtek, mert ez is annak minősül. Tele vannak a menhelyek keverékekkel, olyanokkal, mint amilyenek most születtek.
Remélem, ivartalaníttatod a kutyádat, amint a kicsik új gazdihoz kerülnek! Sokkal boldogabb lesz a kutya, mint ivarosan! Bár az emlődaganattól most már nem lehet megóvni, de pl a méhgyulladástól igen.
2014. okt. 22. 19:42
30/69 A kérdező kommentje:
A mi kutyusaink nem fognak menhelyre kerülni.Akármilyen alja népnek titulálnak, le fogom majd írni mi történik velük...
Kapcsolódó kérdések: