Egy hete 11 szé? Kutyusnak életet adó huskynk tegnap agyonnyomott egy kiskutyáit, éjjel pedig a maradék 10 -én másik helyre költöztette""Félti óvja őket, de folyton ráfekszik egyre. Mit tehetünk érte, hogy ne legyen baj?
Itt a legtöbb ember állatvédő. Éppen ezért idegesíti fel őket egy ilyen eset. Amikor tele vannak a menhelyek, néha fajtatiszta, fajtajellegű kutyák is akadnak, erre valaki szaporít csak azért, mert a rokonoknak ingyen kutya kell. A menhelyi miért nem jó nekik? És honnan tudja a kérdező, hogy ezek a kicsik nem lesznek diszpláziásak, vagy kóbor kutyák? Mondani bármit lehet. Nem egy hasonló esettel találkoztam már, a kutyák nagyon ritkán maradtak a gazdiknál. A husky ráadásul egy elég kemény fajta.
Már leírtuk, mit kéne tennie a kérdezőnek, de még mindig mi vagyunk a bunkók természetesen. Remélem több almot nem hoz le a kérdező a szukától, mert az senkinek nem jó.
Kérdező!
A normál dolog az hogy nyomon követed a kicsik sorsát. Te vagy a felelős értük, miattad születtek meg!
Én az összes eladott kölyökről tudok mindent. Pedig külföldön is él pár......
Szerződés nélkül ugymond, még a sz...romat se adom. Ezzel védem saját magam érdekeit, ill. védi a vevőt is.
Most pedig a kicsikről:
Az infra lámpa nagyon fontos, mert nem csak melegít, hanem a vírusokat megöli. Nagyon fontos, hogy utcai cipővel TILOS a kölykökhöz bemenni. Egy normális tenyésztő NEM ad akárkinek el kölyköt. Bár lehet téged ez nem érdekel.....
A kölykök oltva chipelve, ( nálunk ) tk. -vel, szerződéssel és féregtelenítve kerültek gazdához. Mielött elvitték előzőleg találkoztam minden leendő tulajjal. Sokat számít a személyes beszélgetés. Ha úgy ítéltem meg hogy nem való neki akkor nem adtam kölyköt neki. A szerződés tartalmazza a vevő és az eladó személyes adatait. A tenyésztő garanciát vállal az öröklött betegségekre.
Nem ki felelőség tenyésztősdit játszani munka mellett. Nekem a családom minden tagha jócskán kiveszi a részét, még a kiállításoknál is szoktak segíteni.
Mint írtam azért nézd meg pár év múlva, a kutyákat ahova eladtad őket. Le fog esni az állad, hogy hűlt helyüket találod.......
Na itt lépne életbe a szerződés amiben leírod hogy eladáskor előjogod van a kutyára amit nálad született.
37 vagyok.
Nem kioktatásnak szántam amit leírtam hanem hogy ez lenne a normál mindenkinél, és annak is hogy tanulj belőle, ill. segítségnek is szántam.
Igen minden kiskutya aranyos cuki muki. Minden nap érdeklődnek iránt stb. Majd eltelik pár év, jönnek a kifogások és szabadulni akarnak tőle. Így lett az egyik szukámmal is. Négy évesen vissza vásároltam, mert nem akartam hogy szaporító kézre kerüljön. Persze ivartalanul nem igazán kell senkinek meg már nincs olyan cuki muki pofija........
Így marad nálam. Igaz nekem is vannak feltételek hova adnám. Pl csak panelba, kertesbe soha. De ez van szeretem őt is ugyanúgy mint a többit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!