Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy hete 11 szé? Kutyusnak...

Egy hete 11 szé? Kutyusnak életet adó huskynk tegnap agyonnyomott egy kiskutyáit, éjjel pedig a maradék 10 -én másik helyre költöztette""Félti óvja őket, de folyton ráfekszik egyre. Mit tehetünk érte, hogy ne legyen baj?

Figyelt kérdés

2014. okt. 22. 06:50
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
Erre majd 15 év múlva térjünk vissza, jó? Mert remélem, hogy minden egyes kölyköt az élete végéig nyomon fogsz követni, és ha kell, visszaveszed, akár mindet! Általában nem kölyökként kerülnek az utcára a kutyák, hanem majd pár év múlva, mikor már nem olyan cuki és már nincs türelmük a gazdiknak nevelni. Ezért mondtam, hogy remélem íratsz szerződést, amit sajnos szintén kétlek, hisz szaporítók ilyennel nem szoktak fáradozni...
2014. okt. 22. 20:30
 32/69 A kérdező kommentje:
Gondolom, te mint nagybetűs tenyésztő minden tőled elvitt kutyusnak, tudod a szülinapját, s talán még ajándékot is veszel nekik:)és persze mindegyik bármikor vissza mehet hozzád. A következő gazdinak pedig nincs felelőssége,csak én felelek életem első husky almának kutyusaiért ameddig csak élek.Ez azért kicsit túlzás szerintem. Rossz oldalra keveredtem asszem......túl sok már ez a tökéletesség.Egyszerűen kiskutyák születtek, akik örömet hoztak az életünkbe,és még remélhetőleg örömet hoznak majd még sok kis család és gyerek mindennapjaiba.Mert ez így lesz, én tudom.
2014. okt. 22. 20:48
 33/69 anonim ***** válasza:
68%
Ez az oldal ujabban egy rakas sz@r,senki nem a kerdesre valaszol hanem fröcsög össze-vissza. Ugy latom sokan itt élik ki a baromsagaikat.Ha a sok kedves valaszolo igazan allatbarat lenne akkor Segitene,nem kötekedne.A kerdezo szereti a kutyakat mert aggodva kert segitseget,ti meg leb@sszatok normalis valaszt nem adva,akkor ki a hulye??? Tele a vilag sok birka rosszindulatu emberrel,sajnos itt is egyre tobb van,de szerencsere akadnak rendesek is akik pl az en kerdeseimre normalisan valaszoltak. Nyugodtan lehet szidni,lepontozni nem hat meg. Tanuljatok tiszteletet es segitokeszseget mas iranyaba.
2014. okt. 23. 00:32
 34/69 anonim ***** válasza:
61%
Meg annyi hogyha allatbaratok lennetek adnatok neki tanacsot,mentve a piciket,de inkabb okoskodtok,mert fontosabb megmagyarazni hogy szaporito e vagy nem. Pfff... az ilyenek nem allatbaratok. Tisztelet a normalis valszadoknak.
2014. okt. 23. 00:36
 35/69 A kérdező kommentje:
Azért vannak még szívvel élő és látó,segítőkész, jóindulatú emberek! Maya és kiskutyusok jól vannak,.Számomra ez nagyon fontos.😃Ma 8 naposak!!!
2014. okt. 23. 06:46
 36/69 anonim ***** válasza:
49%

Itt a legtöbb ember állatvédő. Éppen ezért idegesíti fel őket egy ilyen eset. Amikor tele vannak a menhelyek, néha fajtatiszta, fajtajellegű kutyák is akadnak, erre valaki szaporít csak azért, mert a rokonoknak ingyen kutya kell. A menhelyi miért nem jó nekik? És honnan tudja a kérdező, hogy ezek a kicsik nem lesznek diszpláziásak, vagy kóbor kutyák? Mondani bármit lehet. Nem egy hasonló esettel találkoztam már, a kutyák nagyon ritkán maradtak a gazdiknál. A husky ráadásul egy elég kemény fajta.

Már leírtuk, mit kéne tennie a kérdezőnek, de még mindig mi vagyunk a bunkók természetesen. Remélem több almot nem hoz le a kérdező a szukától, mert az senkinek nem jó.

2014. okt. 23. 08:37
 37/69 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező!

A normál dolog az hogy nyomon követed a kicsik sorsát. Te vagy a felelős értük, miattad születtek meg!

Én az összes eladott kölyökről tudok mindent. Pedig külföldön is él pár......

Szerződés nélkül ugymond, még a sz...romat se adom. Ezzel védem saját magam érdekeit, ill. védi a vevőt is.

Most pedig a kicsikről:

Az infra lámpa nagyon fontos, mert nem csak melegít, hanem a vírusokat megöli. Nagyon fontos, hogy utcai cipővel TILOS a kölykökhöz bemenni. Egy normális tenyésztő NEM ad akárkinek el kölyköt. Bár lehet téged ez nem érdekel.....

A kölykök oltva chipelve, ( nálunk ) tk. -vel, szerződéssel és féregtelenítve kerültek gazdához. Mielött elvitték előzőleg találkoztam minden leendő tulajjal. Sokat számít a személyes beszélgetés. Ha úgy ítéltem meg hogy nem való neki akkor nem adtam kölyköt neki. A szerződés tartalmazza a vevő és az eladó személyes adatait. A tenyésztő garanciát vállal az öröklött betegségekre.

Nem ki felelőség tenyésztősdit játszani munka mellett. Nekem a családom minden tagha jócskán kiveszi a részét, még a kiállításoknál is szoktak segíteni.

Mint írtam azért nézd meg pár év múlva, a kutyákat ahova eladtad őket. Le fog esni az állad, hogy hűlt helyüket találod.......

Na itt lépne életbe a szerződés amiben leírod hogy eladáskor előjogod van a kutyára amit nálad született.

2014. okt. 23. 10:19
 38/69 A kérdező kommentje:
Mint már említettem ez az első alom a családunkban. Eddig ké pulim volt, az egyik menhelyről a másik egy családtól. Rosszul gondolja.......ha nem érdekelne a kutyusok sorsa, nem is lennék itt. Már utána néztem és letöltöttem a netről azt a bizonyos szerződést ami a kiskutyák eladásához szükséges, ahogyan a szűréseknek is.És találtam itt önök között olyan embert is aki szívesen segít nekem........ és akármilyen hihetetlen én sem adom oda akárkinek a kutyusokat. Vannak olyanok akik már a születésük óta naponta érdeklődik a kicsikről.
2014. okt. 23. 10:48
 39/69 anonim ***** válasza:
74%

37 vagyok.

Nem kioktatásnak szántam amit leírtam hanem hogy ez lenne a normál mindenkinél, és annak is hogy tanulj belőle, ill. segítségnek is szántam.

Igen minden kiskutya aranyos cuki muki. Minden nap érdeklődnek iránt stb. Majd eltelik pár év, jönnek a kifogások és szabadulni akarnak tőle. Így lett az egyik szukámmal is. Négy évesen vissza vásároltam, mert nem akartam hogy szaporító kézre kerüljön. Persze ivartalanul nem igazán kell senkinek meg már nincs olyan cuki muki pofija........

Így marad nálam. Igaz nekem is vannak feltételek hova adnám. Pl csak panelba, kertesbe soha. De ez van szeretem őt is ugyanúgy mint a többit.

2014. okt. 23. 13:32
 40/69 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget,igazából vagy így vagy úgy kaptam tőletek, amit hasznosítani tudok. Ha valakit megbántottam, bocsánatot kérek,és ha valami kérdésem felmerül írok majd ide :)Szép napot mindenkinek! 💜
2014. okt. 23. 15:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!