Két kutya a lakásban, összetett probléma, ötletek?
Tehát az a helyzet,hogy van egy Havanese kiskutyám(fiú,4 éves) a házunkban. Kertes a ház,viszont lent van 3 nagy kutya(közös udvarban lakunk,3 család) ezért nem tudtam szobatisztaságra tanítani. Kutyapelenkára pisil,kakil, nagyon ügyesen. Viszont van egy nagy teraszunk,kiskapuval elválasztva a többi kutyától. Az anyukám nagyon szeretne egy kislányt a fiú mellé(természetesen ivartalanítva), aki most 5 hetes és lassan elhozható. Nem szeretném,ha a továbbiakban két kutya bent piszkítana a házban, ezért arra gondoltam, hogy a teraszra vennék egy almot(azt hallottam,hogy az jobb) és így megpróbálnám kiszoktatni őket. Első kutyás vagyok,soha nem volt még sajátom. Szeretném a segítségeteket kérni,hogy lenne egyszerűbb kiszoktatni a kiskutyával az idősebbet. Mivel sokszor van, hogy éjszaka egyedül lennének ezért bentre is kellene valami,ahova piszkíthatnak,ha nem tudjuk őket kiengedni. Elég összetett a probléma,kérlek ne a lebeszélésre-a megoldásra törekedjünk. Köszönöm a megértést és a segítséget előre is! :))
L/19
Nekem jelenleg éppen ezért nin kutyám.. Nincs időm akkor minek kutya?
Ne legyen mégegy..
Aki van annak lehett kintre alom, de sok foglalkozást igenyel, hogy rászokjon.
Eddig sem kellett volna pelenka, csak megfelelő időt kellett volna rászánni a szoktatásra.
Ezt minden rosszinduat nélkül írom..
Gondolj ele, ha egyre nincs időd, akkor 2-re lesz?
Arra nem volt megfelelőképp oda figyelve, hogy a 4 éves kan kutyámat kiszoktassuk. Rendben ezt elismerem. Serdülőkor, én tettem rá magasról a tinihisztiim miatt, anyámék nem értek rá,ezért ez így lett megoldva. Itt a lehetőség újrakezdeni,talán ő is megtanulja,ebben reménykedem. Itt van az időm délutánonként rájuk, a kannak sincsen semmi gondja,boldog és ugrándozik egész nap,játsszunk,szeretjük. De nem mondhatom meg a kutyámnak,hogy te figyelj most suliba kell mennem légyszives ne piszkíts a lakásba. Azért,mert szeretnénk. Kérdésre kérdés amúgy nem válasz.
A kiskutyát már kifizettük. Augusztus 31.én hoznánk, és ha lesz saját udvar,akkor nyilván sokat lesznek kint. Átmeneti megoldást keresek,amire még nem kaptam választ. Van itt már minden emberek, de nem kell szerepelni ennyit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!