Két kutya a lakásban, összetett probléma, ötletek?
Tehát az a helyzet,hogy van egy Havanese kiskutyám(fiú,4 éves) a házunkban. Kertes a ház,viszont lent van 3 nagy kutya(közös udvarban lakunk,3 család) ezért nem tudtam szobatisztaságra tanítani. Kutyapelenkára pisil,kakil, nagyon ügyesen. Viszont van egy nagy teraszunk,kiskapuval elválasztva a többi kutyától. Az anyukám nagyon szeretne egy kislányt a fiú mellé(természetesen ivartalanítva), aki most 5 hetes és lassan elhozható. Nem szeretném,ha a továbbiakban két kutya bent piszkítana a házban, ezért arra gondoltam, hogy a teraszra vennék egy almot(azt hallottam,hogy az jobb) és így megpróbálnám kiszoktatni őket. Első kutyás vagyok,soha nem volt még sajátom. Szeretném a segítségeteket kérni,hogy lenne egyszerűbb kiszoktatni a kiskutyával az idősebbet. Mivel sokszor van, hogy éjszaka egyedül lennének ezért bentre is kellene valami,ahova piszkíthatnak,ha nem tudjuk őket kiengedni. Elég összetett a probléma,kérlek ne a lebeszélésre-a megoldásra törekedjünk. Köszönöm a megértést és a segítséget előre is! :))
L/19
Ilyen körülmények között egy kutya is több mint sok. De az már ott van, hát maradjon. 2. kutyát ne akarjatok.
Egy kutyának nem normális 4 fal között plusz egy teraszon leélni az életét. Az hogy az udvaron nem tudod átvinni a kutyát ahhoz meg gratulálok a többi 3 kutyagazdinak, de nektek is.
Jah, hogy az a kutya soha nem teszi ki a lábát a lakásból?
És a mozgás?
Szerinted ez mennyire egészséges neki?
Nagy kutya melett miert nem lehet kivinni? Ha te el tudsz menni mellettük, akkor kutyával is menni fog, csak elsőre legyenek ott a gazdik.
Nem lesz hosszú élete ha így folytatod. Ilyen körülmények közé még egy állatot ne vigyetek.
Az alapvető szükségleteit nem elégíted ki
Nagyon rendes tőled,és köszönöm is. Nem akarok én sem rosszat a kutyámnak, de a körülmények nem engedik,hogy kivigyem őt sokkal többször, nem a lustaságomon múlik ez. Imádom őt. És nagyon haragszom a többiekre. A saját udvar elkerítésére pedig csak tavasszal tud sor kerülni,anyagi okok miatt. Addig ne is törődjek azzal,hogy hova piszkítanak meg hova nem? Sajnálom,hogy megakarom őket nevelni.. Tényleg.. Gusztustalan emberek vannak. Ez a dolog itt mindig nehezen ment. Persze ezt egy külsős nem fogja megérteni.
Ha veszek nekik almot, és a teraszra szoktatom őket, akkor kifogják bírni míg hazaérek (3-4 körül), vagy hagynom kell bent is helyet nekik?
Inkább erre koncentráljatok,ha kérhetem..
Akkor gyengébbek kedvéért még egyszer "megsúgom", hogy nem lustaság, csak egyszerűen 3 kutya plusz alig vagyunk itthon!
Ha nem segíteni jöttél akkor nyugodtan ballagj a dolgodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!