Néhány ember miért nem elégszik meg egy keverékkel?
Nem azokra gondolok, akik tenyésztõk, hanem azokra, akik csak tartani akarnak...
Miért nem elég nekik egy keverék? És miért írtóznak a menhelytõl?
Te Kérdező!
Ugyan mondd már meg miért baj az, hogy ha az ember fülig beleszeret egy fajtába, megveszi normális tenyésztőtől, normálisan tartja a kutya szükségleteit kielégítve és nem hoz le tőle almot? Nem lehetne inkább azokat piszkálni, akik a szaporítókat támogatják, legyen szó kutyagyárosokról vagy "Fifike kisbabát szeretne"-jellegű hülyékről?
Félre ne érts, eddig is keverékem volt (ismerőstől, véletlen szaporulatból, amikor még semmit sem tudtam a szaporítókról meg a menhelyek túltelítettségéről), ha lesz még lehetőségem kutyát tartani, menhelyről szeretnék egyet elhozni. Csak nem értem minek piszkálni azt, aki nem ront a magyarországi kutyák általános helyzetén.
32. az a bajom, hogy jártam már menhelyeken, és láttam, hogy szegény kutyáknak már gazdi kéne, nem pedig még válogatniuk, hogy "Jaj ez a fajta már olyan ódivató", és "Jaj, a keverékek korcsok és nem vehetjük meg"...
Ez előtt 20-30 évvel még nem válogattak az emberek.
Én csak azt bánom, hogy a menhelyeken már nincs hely, de sokan még itt írogassák, hogy hol tud XY fajtájú kutyát venni
7es vagyok. Ismét mondom, egy percig sem bántam meg a kutyámat, igaz hogy nem tenyésztőtől van, de nem is "hivatásos szaporítótól", inkább amolyan "szerelemgyerek". Mert szerintem szapisok közt is vannak fokozatok! Az is szapis aki tömeggyárt, az is akinek csak két kutyája van és hagyja hogy almot csináljanak amikor kedvük van. Nyilván egyik se tiszta sor, de akkor se ugyanaz!
Nos, a kutyám megfelel a fajta standardnak, viselkedése is pont olyan amilyennek lennie kell. Nincs betegsége, nincs idegrendszeri gyengesége, és baromi okos! Mindezek ellenére ivartalaníttatni fogjuk, mert van épp elég fajtársa rossz kezekben.
Nem tudom miért pontoztatok le, hisz csak a véleményemet mondtam el. Keverékkel nagyon pórul jártunk volna, mert kölyöknek még pici, aztán meg jönnek a bajok, visszavinni meg nem lehet, mert "örülj hogy kaptál ingyen kutyát". A tenyésztők meg garanciát adnak, ha beteg a kutya, visszaveszik.
Más is megerősítette a menhelyi kutyákról a véleményemet, nem voltál ott kiskora óta vele, nem tudhatod milyen rejtett félelmei vannak.
Megint 7-es vagyok. Elfelejtettem egy fontos dolgot.
Azt írtad, hogy 20-30 éve még mindenkinek megfelelt a korcs kutya. Na ehhez azt fűzném hozzá hogy igen, jó volt, csak az a baj, hogy ezeket láncon és moslékon tartották, arra meg nem tudom minek. Az ilyen kutyák szoktak kiszökni, és mivel szocializálatlanok, nekimennek a békésen sétáló embereknek és kutyáknak. Kösz szépen... Történt már velem ilyen, még az oltási kiskönyvet se adta oda a kedves "felelősségteljes kutyatartó". Végül nem lett baja a picimnek, de az biztos hogy ha ez még egyszer előfordul akkor amikor a kutyám felnőtt, azt a kutyát darabokra fogja szedni.
Hát 7-es úgy látom kicsit el vagy tévedve. Ne haragudj.
Persze, hogy szocializálatlan, nehezen kezelhető kutya MARAD az a menhelyes aki rossz kezekbe kerül. Ugyanolyan rossz neki ha leszarják a fejét mintha bántanák. Nem egy kutya jön hozzánk vissza nap mint nap, mert felelőtlenül vették magukhoz a "gazdák". Egy menhelyes kutyához sok türelem, idő és szeretet kell. Ők nem tudják mi az a család, szeretet az ő életükben vannak az önkénteseink és a rács. Persze, hogy nem fog rögtön minta kutyaként viselkedni.
Lemaradt..
Nekem is van kedvenc fajtám, de keverékem van itthon (de gondolom ezt a válaszaimból ki lehetett deríteni :D) De szerencsére sok fajtamentés van, ahol örökbe lehet fogadni fajtatiszta kutyát.
Nem tudom, már mit mondjak. Osztom az észt, de senki nem figyel...
eddig ez tetszett a legjobban: [...] Amíg ennyi kutya szenved,gazdára várva,nem lesz kėpem bevásárolni se kennelből,sem szaporítótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!