Undorító ember vagyok, ha emiatt a kutyákat a kinézetük alapján ítélem meg?
A szomszédunknak valami máltai selyemkutyához hasonló kutyája van és régen állandóan megtámadott, pedig nem csináltam semmi olyat...Volt, hogy a szomszédban lakó fiú mondta, hogy simogassam meg, odahívtuk, megszagoltattam vele a kezem, elkezdtem simogatni, csomó ideig minden rendben volt, erre a kutya hirtelen bekattant és arconharapott meg belémkapott..Volt, hogy úgy belekapott a szemembe, hogy komolyan azt hittem, meg fogok vakulni...
És emiatt eléggé félek az ilyen kisebb termetű, hosszabb szőrű kutyáktól és az ilyen kutyákat nem nagyon merem simogatni se :( A nagyobb termetűekkel nincs bajom, csak az ilyesmi kutyáktól félek :/
Rossz ember vagyok, hogy a külsejéről ítélem meg a kutyákat? :/ És amúgy ha már itt tartunk, szerintetek a szomszéd kutyának mi baja van, hogy ilyen volt velem?
Nos, nem hinném.
Én nagy kutya bolond vagyok, de a mini ebektől kifejezetten félek, mert az összes rossz tapasztalatom kutyákkal hozzájuk kötődik.
Barátom kiröhög, mikor az utcán egy csivava miatt átmegyek a túloldalra, a német juci láttán meg nem :)
Amúgy az igen gyakori jelenség oka az, hogy a kiskutyákat amolyan gyerekpótlónak vagy divat kelléknek tekintik, és nem igazán nevelik őket, mindent megengednek neki, mert olyan "kis cukik", és a végeredmény egy senkire nem hallgató, harcias kis mini bokaharapó.
Egy 2 kilós őrjöngő kutyát bárki megtart a pórázon, de próbálnák ezt meg egy 20-40-50 kilós kutyával. Életveszély lenne!
Köszi a választ, jó, hogy más is van így :)
Szerintem is ez lehet az oka, hogy ilyen, esetleg még arra gondoltam, hogy a termete mitt ilyen kisebbségi komplexusa van és azzal próbálja kompenzálni ,hogy úgy viselkedik, mint egy mini-Hulk ://
Miért lennél undorító? Szerintem ez abszolút normális viselkedés. Egyébként én is félek akis termetű kutyáktól, mert sokszor harciasak.
A szomszéd kutyája is ilyen fajta szerintem. Nem veled volt baja, hanem egyébként is agresszív lehet.
Nekem a bokámat kapta el egy Gizike névre "hallgató", abszolút "telibetojom a gazdámat, mert én parancsolok"-típusú havanese. Persze hátulról harapott meg, sunyin, de én reflexszerűen hátrarúgtam, el is találtam. Hirtelen azt sem tudtam, mi csípett meg. o.O
Nem bírom őket, előbb simogatnám meg egy 7 méteres nílusi krokodil tokáját, mint egy ilyen girnyót.
Teljesen normális, hogy a fájdalmat és a rossz emléket az ilyen kutyákhoz kötöd. Én ugyan nem félek tőlük, de ha lehet, kerülöm őket.
Nyilván, ahogy előttem írták, rossz emlék, beidegződés. De azért én a helyedben dolgoznék rajta, hogy ne így legyen mert ránézésre, ismeretlenül utálni bárkit, bármit khm. szóval mindegy.
Nekem yorkshire terrierem van. Jól nevelt, a környéken is jó hírnévnek örvend.
Viszont a napokban valaki a kutyámat abszolute nem ismerve tett rá negatív megjegyzést mivel a lágyának olyan kutyája van és az egy elmebeteg, tehát "nyilvánvaló", hogy minden ilyen fajtájú kutya az.
Nagyon hangos és erőteljes megjegyzést tett, nyilvánvaló volt, hogy provokálni akar. Erre vigyorogtam egyet és csak annyit mondtam: sajnálom a kutyájukat hogy ilyenné nevelték, aztán elcsoszogtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!