Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Néhány ember miért nem elégszi...

Ghtyshd kérdése:

Néhány ember miért nem elégszik meg egy keverékkel?

Figyelt kérdés

Nem azokra gondolok, akik tenyésztõk, hanem azokra, akik csak tartani akarnak...

Miért nem elég nekik egy keverék? És miért írtóznak a menhelytõl?

2014. aug. 1. 13:22
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mentett kutyám van. A következő tenyésztőtől lesz, mivel tényleg nehezen lehet a bizalmába férkőzni a fajtának, pont ezért kell. A rákövetkező pedig szintén mentett lesz, egyesülettől.

Azért kell a másodiknak tenyésztőtől lennie, mert hoznia KELL azt, amit a fajta hordoz, erre van szükségem.

Tudom, h rengeteg keverék is tökéletes házörző, de az kicsit lutri is.

2014. aug. 1. 16:18
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert mindenkinek valamilyen célból kell egy kutya. Van aki kiállításra akar menni, van aki versenyezni akar, és van aki dolgozni akar a kutyával.

Pl egy tacsi mixel nem tudsz indulni olyan versenyen ahol palánkokat kell ugrani stb. Vagy nem tudsz telephelyeken kutyás őrködni, mert maga a megjelenés nagyon sokat számít.

A menhelyes kutya nagyon rizikós , egy nagy lutri.

Élő példa erre a főnököm kutyája.

Sintér telepről hozott ki egy labrador jellegű kan kutyát. Egyik nap amikor etette, a főnököm leguggolt nem messze a kutyátol. Aztán már csak arra eszmélt fel hogy a kutya az arcán csüng........

Igen arcon harapta, és ahogy védekezett a főnök, a kutya átfogott a karjára....... plasztikáztatnia kellett az arcát, a hegeket a mai napig viseli.

Na ennyit a mentett kutyákról.

Nekem van két 50 kg ölebem, mindkettő tenyésztőtől, mindkettőt kifejezetten munkára vettem. Semmi problémám nincsen velük, tudom milyenek és a fajtára jellemző a viselkedesük.

De házat őrizni tökéletes a tacsi mixünk akit egy házból sikerült elkérnem ahol fél m. láncon volt ház nélkül.

2014. aug. 1. 16:21
 23/43 A kérdező kommentje:
22. ! már van 3x leírtam, hogy a leírásba leírtam, hogy csak tartani!!!
2014. aug. 1. 16:25
 24/43 anonim ***** válasza:
58%

"Azért mert mindenkinek valamilyen célból kell egy kutya. Van aki kiállításra akar menni, van aki versenyezni akar, és van aki dolgozni akar a kutyával. "

Ezekből van a legkevesebb... A legtöbb embernek arra kell a kutya h legyen, h szeresse és legyen kit szeretnie és legyen kit megsimogatni stb. A kérdező ezekre kérdez rá. Szövegértelmezésből megint leszerepelt a magyar....

Az embereknek azért kell xy fajta, mert bizonyos dolgokat olvastak róluk és azok a tulajdonságok tetszenek. Vagy csak tetszik nekik kinézetre. Ennyi. Mint az autóknál: azért veszek Toyotát mert az megbízható, a francia kocsik meg mindig lerobbannak. Kb ennyi az emberek tudása a kutyákról, és ennyi ami alapján választanak.

A következő lépcső, h "de nem kell törzsköny, úgysem akarom kiállításra vinni, így a flancos felmenők sem kellenek" és jön képbe a szaporító...aki jó esetben külső alapján tenyészt, de a belső tulajdonságok, a fajtára jellemzők elvesznek, csorbulnak. Így kapunk olyan vizslákat, akik rettegnek a lövéstől, buták mint a föld, olyan retrievereket akik nem apportoznak, akik agresszívek más kutyákkal, rosszabb esetben emberekkel, olyan yorkikat akik jobban hasonlítanak egy elemes plüssfigurára, olyan spánieleket akiknek gynege az idegrendszere stb stb - és ezek a belső tulajdonságok voltak..az öröklött betegségekről (DP, CEA, PRA, TNS, CL, OCD...stbstb) nem beszélve.

És akkor emberünk, akinek úgysem kiállításra kell, de "kellenek" neki a fajtára jellemző tulajdonságok, vesz egy ilyen...akármilyen kutyát, aki legalább hasonlít a hőn áhított fajtára, és körülbelül ugyanannyira lehet tudni h milyen lesz felnőttnek, mint egy menhelyi kutyáról... Csak az emberek felületesek és ezt qra nem látják, és csak azt tudják szajkózni, h "de a menhelyi kutyákat nem ismerheted, nem tudhatod milyen lesz...." - nem a f.t nem...olyan, amilyenre neveled. Csak hát az emberek félnek az ismeretlentől. Az más kérdés h a menhelyi sem olyan ismeretlen és az a szaporítós goldi sem annyira biztos h olyan lesz mint a nagykönyvben meg van írva - de legalább az illúzió megvan :D

Hát így gondolkodik egy átlag ember. Szerintem.

Két felnőtten örökbefogadott és két tenyésztőtől vett kutya gazdája

2014. aug. 1. 18:29
 25/43 anonim ***** válasza:

18-as vagyok

Mint irtam nem lehet tudni hogy mit csinált vele az előző gazdája ( miktől fél).A barátom is hozott menhelyről kutyát az ő kutyája sok mindentől félt ( cipő,bögre,távirányitó meg még volt valami csak nem jut eszembe)reggel meglátta a bögrét felébresztett mindenkit,ha valaki kapcsoltagata a tv-ét vagy csak benyomta nyüszitett ,és hát a cipők azok már nincsenek meg :- ) .Nem fogok bemeni a menhelyre minden héten új kutyáért mert megharapott ( vagy mást).Nem csak én hanem a családomnak sincs olyan jó véleménye/tapasztalata a menhelyes kutyákról.Most tervezek venni egy dobermann-t és nekem nem keverék hanem fajtatiszta kel.

2014. aug. 1. 19:11
 26/43 anonim ***** válasza:

22 vagyok.

Értelmeztem a kérdést, de nem sokan értik a válaszom.

Kiragadtam egy két PÉLDÁT!.

Nekünk PÉLDÁUL a tacsi mixre ill anno a yorkira max azért volt szükség hogy legyen valaki a mama mellett. Csak úgy. A yorki aki meghalt ő is valamilyen célt szolgált. Mama szerette ölbe venni fésülni stb. Egy ki tudja milyen keveréket nem lehet kiszámolni mekkora lesz, milyen lesz a viselkedése. Igen tudom hogy nevelés kérdése de minden kutya más egyén.

De a főnököm példája szerintem nagyon jől tükrözi azt hogy néha igen is bele lehet nyúlni a ka.iba......

2014. aug. 1. 19:18
 27/43 anonim ***** válasza:
Nekem menhelyről van fajtatiszta husky kutyusom, törzskönyve is van, csak az előző gazdija meghalt, ezért került oda. 2 évesen hoztam el. Na ehhez mit szólsz?:D
2014. aug. 1. 19:39
 28/43 A kérdező kommentje:
27, én azt szólóm, hogy Végre egy értelmes válasz. (tisztelet a kivételeknek, amiből kevés van meglátásom szerint)
2014. aug. 1. 19:42
 29/43 anonim ***** válasza:
63%

7-es! Te egy szaporítótól vettél akinél persze h nem kerül sokba hisz ők nem foglalkoznak velük annyit mint egy rendes tenyésztő. Gondolok az ellátásra, orvosi stb. Sajnos a szaporítós kutyák nagy része valamilyen betegséggel küzd. (Remélem a tiédnek nem lesz semmi baja.) Hidd el, nem hazudok ezer és ezer szaporítós kutyát hoznak be hozzánk a menhelyre. A menhelyeken is vannak kölykök, akik jó esetbe gazdára találnak kis korukban rosszabb esetben az egész életüket leélik a menhelyen. Van nálunk egy kutya aki 6 hónaposan került be..most 8 éves, emberekkel bizalmatlan lett de nem agresszív. De volt olyan aki 2 évet töltött el a menhelyen úgy, hogy pár hónaposan került be és agresszív lett a bezártságtól.

Amúgy meg nem számít, hogy keverék vagy fajtatiszta, a kutya így is úgy is kutya. A "nagyobb szívűek" azok akik menhelyről elvisznek, mert két életet mentenek meg. Azét akit elhoztak és aki a helyére kerül.:)

2014. aug. 1. 19:45
 30/43 anonim ***** válasza:
8, 10-es vagyok! azt mondom, hogy az utolsónak (előttem írónak) igaza van!
2014. aug. 1. 19:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!