Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Néhány ember miért nem elégszi...

Ghtyshd kérdése:

Néhány ember miért nem elégszik meg egy keverékkel?

Figyelt kérdés

Nem azokra gondolok, akik tenyésztõk, hanem azokra, akik csak tartani akarnak...

Miért nem elég nekik egy keverék? És miért írtóznak a menhelytõl?

2014. aug. 1. 13:22
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

a 8-as és a 10-essel egyet értem :/

Gondolom ugyanaz a személy...

2014. aug. 1. 13:48
 12/43 anonim ***** válasza:
50%

7-es vagyok.

Aztán velem mi bajotok volt, hogy 30%-ra pontoztatok?? Értelmes választ adtam, nem is keveset, részletesen leírtam a véleményemet. Mi volt vele a probléma?

2014. aug. 1. 13:51
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Na de kedves Kérdező! Ha a tenyésztőkön kívül senki nem venne fajtatisztát, hanem mindenki csak keveréket akkor kinek is tenyészt a tenyésztő?

Itt a szaporítókat kéne megszünetetni. Nem igaz, hogy azzal értetek egyet, hogy inkább vegyen valaki egy rohadt erősen idézőjeles fajtatiszta kutyát aki beteges és ideggyenge, minthogy menhelyről hozzon egy keveréket?!

Hát érdekes felfogásotok van mit ne mondjak!

És azt sem értem az ellen mi a kifogás, hogy valaki azért akar törzskönyveset, fajtatisztát, mert más céljai is vannak vele a sétáltatáson kívül?!

2014. aug. 1. 13:53
 14/43 anonim ***** válasza:
28%
Mindenkinek meg van az izlése nekem van egy kuvasz labrador keverékem és egy bishon bolognese-m is.Nekem például volt még egy kutyám ( menhelyről) verte a gazdája , haza vittem ,rá két napra jött anyukám meg akarta simogatni erre a kutya megharapta vittem is vissza a menhelyre ( mert nem kel nekem egy idegbeteg korcs).Ebből azt akarom kihozni kitudja mit csinált vele az előző gazdája ( és igy milyen félelmei vannak).Meg van akinek meg van az elképzelése hogy milyen kutyát akar.Én többet nem hozok menhelyről kutyát.
2014. aug. 1. 13:57
 15/43 anonim ***** válasza:
92%

Én nagyon szeretem a keverékeket, menhelyi önkéntes is voltam a költözésem előtt, de tartani a kellemetlen tapasztalatok miatt már csak bizonyos típusú kutyák jöhetnek szóba nálam. Ennek az oka az, hogy haszonállatokat tartunk, ezért csak juhász-, és pásztorkutyák mellett tudjuk őket biztonságban tudni. Őket úgy tenyésztették ki, hogy a vadászösztönüket elnyomták, a terelőkutyák esetén ez csak hajtásba, nyáj-összetartó késztetésbe megy át, de nem gyilkolnak ész nélkül (játékból) mindent, ami csak mozog. Rájuk merem bízni még a legelni kiengedett nyulat, tengerimalacot is. Attól még, hogy ugyan törzskönyvesek, de almot nem hoztunk le tőlük, miért ne tarthatnánk ilyen kutyát? Nekünk az volt a fontos, hogy minél problémamentesebben együtt élhessünk, sőt, összedolgozzunk a kutyánkkal, annak semmi értelme nem lenne, ha "megmentenénk" a rácsok mögül, aztán az élete nagy részét szintén egy kennelben kéne leélnie, csak sétakor lehet kint, mert veszélyes a jószágra. A

tenyészetekből kikerülő kutyák nagy része hobbikutya lesz, amivel nincs is baj, sőt. Az átlagember tehet legtöbbet a kutyaszaporítók ellen és a kedvenc fajtája továbbélésének támogatásával azzal, hogy tenyészetből vásárol, nem kutyagyárostól, már ha konkrét elképzelése van. Egyéb esetben én is a fajtamentést vagy a menhelyet javaslom.

2014. aug. 1. 14:06
 16/43 A kérdező kommentje:

12! nem én pontoztalak le.

13, nem csak azért ha se versenyre se semmire nem kell, akkor hozhatnhák a menhelyről is...

14, azt hiszed, hogy ha egyszer megjártad, akkor mindig úgy járnál?!? Nem! mindenkinek jár egy második lehetőség!

15! teljesen egyetértek veled! amúgy meg én is rá tudom bíznia nyulaimat a keverék terrieremre. Nem bántsa őket.

2014. aug. 1. 14:18
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
15-ös vagyok. Akkor neked szerencséd van, hogy nem örökölt a kutyád olyan erős vadászösztönt, nálunk végzett már vérengzést szobakutya-fajta is (ezek egy része amúgy eredetileg pl. patkányfogásra volt kitenyésztve, például a yorki).
2014. aug. 1. 14:40
 18/43 anonim ***** válasza:

14-es vagyok

Persze mégegyszer, legközelebb nem a kezét ha nem az arcát harapja meg, nem kockáztatok.Nekem jobban tetszenek a fajtatiszták.A keverék kutyám ami most van azt egy barátomtól kaptam, ugy hogy az sem menhelyes.

2014. aug. 1. 15:41
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

- munkára vagy sportra kell nekik a kutya, nyilván egy adott munkára szelektált fajta jobban fog teljesíteni, mint egy ismeretlen felmenőkkel rendelkező keverék, ami aztán vagy alkalmas rá, vagy nem (az egyedek persze erősen eltérnek fajtán belül is, de kiszámíthatóbbak azért, kevésbé lutri)

- fajtaszerelem, ezerféle okból, egy adott fajta kiemelkedően tetszik neki küllemre, jellemre és adottságokra, azzal vannak jó tapasztalatai, ha megteheti, hogy olyat tartson, miért ne

- divatból (ezek szoktak inkább szaporítóktól vásárolni sajnos)

2014. aug. 1. 15:47
 20/43 A kérdező kommentje:

18-as: Rosszul választottál először. ahogy a mondás is tartsa: Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

19: A leírásba már írtam: Nem tenyésztőkre nem ilyenekre gondolok, csak tartókra.

2014. aug. 1. 16:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!