Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok nekem...

Milyen kutyát ajánlotok nekem panelba?

Figyelt kérdés

HellO! milyen kutyát ajánlotok nekem panelba ami nem annyira beteges,csendes,barátságos, ,szereti a gyerekeket?

Lehet kis vagy közepes méretű

Panelba nem való kutya válaszokkal kíméljetek!köszi

Minden nap meglenne a napi 2-3 óra séta

Ezeken a fajtákon gondolkodtam:golden retriver,labrador retriver,westie,beagle,bichon havanese stb...

Várom a tippeket!köszi

2010. jan. 1. 15:01
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
68%

Tudni kéne van-e kutyás multad, tapasztalatod?

Beagle-t én lakásba nem ajánlanék, se labradost, se retrievert. Ezeknek a kutyáknak SZERINTEM kell a kert, bár a retrieverek kezelhetőbbek mint a beagle de nekik szükségük van kertre. Westie, bichon lehet. De én is azt ajánlanám hogy nézz körül a menhelyeken/fajtamentőknél, ott is vannak fajtatiszta kutyák ha olyanhoz ragazkodsz, de a keverékek közt is vannak nagyon helyes kutyák.

2010. jan. 1. 16:11
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Első kutyád? Mert akkor szerintem terriert és beaglet ne! Szerintem golden retriever legyen, első kutyának könnyen kezelhető. Ezen az oldalon: olcsokutya.uw.hu vannak fajtaleírások, nézegesd meg :)
2010. jan. 1. 16:24
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

16:24-es vagyok. Linkelek pár dolgot:

Hogyan döntsünk?

Az első és legfontosabb önmagunkkal és a családdal tisztázni, miért, milyen célokra keresünk kutyát?

Egyet azonban ne felejtsünk el: MINDEN KUTYA FOGLALKOZÁST IGÉNYEL! Vannak fajták, akik jobban, vannak amelyek kevésbé. Akinek egyáltalán nincs ideje foglalkozni velük, NE tartson kutyát! A helytelen tartás szenvedés állatnak, embernek, környezetének egyaránt.

Fontos: kutyát tartani nem kötelező, ezért ha a feltételeket nem tudjuk kutyánk számára biztosítani, sokkal jobb, ha belátjuk és lemondunk a kutya beszerzéséről.

2010. jan. 1. 16:27
 14/32 anonim ***** válasza:

Még mindig 16:24-es :)

Francia bulldog

Lakásban tartható igen

Kertben tartható nem ajánlott

Házőrző nem, viszont jó jelző

Más állatokkal való viszony általában jó, elfogadja őket

Más kutyákkal való viszony kanok erősen dominánsak

Szőrgondozás nem igényel különösebb gondozást, kivéve a redők tisztítása

Ugatós általában csendes

Mozgásigény közepes, de szeret lustálkodni

Gyerektűrés jó / semleges

Kezdő kutyásnak a fajta előzetes megismerése után ajánlott

Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók kifejezetten családi kutya, könnyen képezhető, ellenben makacs.Viszonylag sok olyan betegségben szenvedhetnek, amik az életminőségüket ronthatják, ezért nagyon körültekintően kell kiválasztani, hogy honnan vásárolunk kölyköt! Ne felejtsük el, ő BULLDOG! Nem bírja a meleget, a nagy fizikai megterhelést, a hideget, nem fedez és nem fial természetes úton. (= Mesterséges megtermékenyítés és császármetszés)

Golden retriever (Goldi)

Lakásban tartható igen

Kertben tartható igen

Házőrző nem, de jelzőkutya

Más állatokkal való viszony Minden egyéb állattal jól kijön

Más kutyákkal való viszony más kutyákkal jól együtt tartható

Szőrgondozás Szereti összekoszolni magát, így folyamatosan gondozni kell

Ugatós igen

Mozgásigény Nagyon nagy

Gyerektűrés A gyermekeket szereti, ugyanúgy az összes embert

Kezdő kutyásnak Ha ki tudja elégíteni hatalmas mozgásigényét

Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók Nagyon intelligens kutya, amit vétek kihasználatlanul hagyni. Kezdő kutyástól is könnyen és szívesen tanul feladatokat és trükköket. Vízimádó, az udvaron a legkisebb pocsolyába is belefekszik, ami után szőr- és fültisztításra van szüksége. Megfelelő nevelés esetén családi kutyának, munkakutyának (vadászat, keresés, vakvezetés, terápia, agility…) és kiállítási kutyának is alkalmas.

Labrador retriever (Labi)

Lakásban tartható igen

Kertben tartható igen

Házőrző nem

Más állatokkal való viszony más állatokkal általában jó a viszonya

Más kutyákkal való viszony más kutyákkal jól kijön

Szőrgondozás nem túl gyakori (samponos) fürdetés

Ugatós nem

Mozgásigény a napi séták mellett néha nagyobb kirándulásokra van szüksége, intelligenciáját érdemes feladatokkal lekötni

Gyerektűrés gyerekek mellé ajánlott

Kezdő kutyásnak ajánlott

Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók Nagyon intelligens kutya, amit vétek kihasználatlanul hagyni. Kezdő kutyástól is könnyen és szívesen tanul feladatokat és trükköket. Vízimádó, az udvaron a legkisebb pocsolyába is belefekszik, ami után fültisztításra van szüksége. Megfelelő nevelés esetén családi kutyának, munkakutyának (vadászat, keresés, vakvezetés, terápia, agility…) és kiállítási kutyának is alkalmas.

Magyar vizsla (rövidszőrű és drótszőrű)

Lakásban tartható igen, de csak kellő mozgatással

Kertben tartható igen, de csak szigetelt alvóhellyel

Házőrző nem, de jelez

Más állatokkal való viszony erős vadászösztöne miatt következetes szoktatással

Más kutyákkal való viszony általában jó, de a kanok egymással rivalizálhatnak.

Szőrgondozás nem túl gyakori fürdetés; a drótszőrűt trimmelni kell

Ugatós Nem igazán ugat feleslegesen, ellenben dünnyögni, nyüsszögni fantasztikusan tudnak, ha akarnak valamit. :)

Mozgásigény nagyon változó. Ha vadászatról van szó, sohasem fáradnak el, viszont imádnak szunyókálni. DE: ha nincs lemozgatva, hajlamos rongálni.

Gyerektűrés Gyerekeket egyszerűen imádják!

Kezdő kutyásnak ha be mer vállalni egy örökmozgó, gazdifaló-nyaló szerkezetet. :)

Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók Okos neveléssel fantasztikus társunk lehet bármilyen helyzetben sokoldalúsága miatt, viszont ha csak kerti díszt szeretnénk belőle, akkor ne őt válasszuk!

Schnauzer- törpe

Lakásban tartható igen

Kertben tartható lakásbejárással igen

Házőrző igen, de inkább csak jelez

Más állatokkal való viszony más állattal összeszoktatható

Más kutyákkal való viszony összeszoktatható

Szőrgondozás szőre rendszeres ápolást, és rendszeres, 6-8 hetente szakkozmetikát igényel

Ugatós igen

Mozgásigény nagy mozgásigényű, pörgős, nem való kennelbe. Alkalmas agilityre

Gyerektűrés gyerekekkel összeszoktatható, de ha véd valamit, igen harcias. Ez lehet a labdája, vagy a gazdi is.

Kezdő kutyásnak kezdő kutyásnak csak rendszeres kutyasulival, sok idővel, sok mozgással.

Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók hajlamos a hörcsögségre, tehát nem enged senkit a gazdi közelébe, előfordulhat, hogy más családtagot sem

Shar-pei (Hogy nem hívják: sarpej, sar-pej, sharpei, sharpej)

Lakásban tartható igen

Kertben tartható bejárással igen, vagy hőszigetelt, fűtött kutyaházban

Házőrző nem, de jó jelzőkutya

Más állatokkal való viszony összeszoktatható

Más kutyákkal való viszony falkában is tarthatóak, de vannak egyedek, akik sajnos összeférhetetlenek

Szőrgondozás elég átkefélni,persze vedléskor nem árt "rásegíteni" Fürdetni csak akkor ha nagyon muszáj. Bőr problémákra hajlamos. Figyelni kell a szem tisztántartására is!

Ugatós nem, de vannak "renitens" egyedek, akik nem tudják, hogy "ők nem ugatós fajta" kutyák

Mozgásigény nem túl nagy, szívesen alszik és lustálkodik. De a kirándulásokat is bírja.

Gyerektűrés jó, általában gyermekszeretőek

Kezdő kutyásnak ajánlott

Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók intelligens kutya, de nagyon makacs, konok. Sokszor felülbírálja gazdáját, képes önálló döntéseket hozni, következetesen kell nevelni. A shar-pei a család tagja és el is várja, hogy úgy kezeljék. Színes nyelve nem betegség. Etetésére nagyon oda kell figyelni, ALLERGIÁRA hajlamos. Az "egész család kutyái", tehát nem választanak egy embert maguknak. Bár néha "valakit" külön figyelemmel tüntetnek ki. Bizalmatlan fajta, idegenekkel távolságtartó, de soha nem agresszív. Természetük bizonyos szempontból változó, mint ahogy a kinézetük is.Van köztük pusziosztó, magánakvaló, morgós, pörgős, lusta. Viszont javarészt nagyon tiszta kutyák, a legtöbb kölyök már a "gyerekszobában" szobatiszta lesz.

Sheltie (shetlandi juhászkutya) (Hogy nem hívják: setlendi, shetlendi, shatlandi)

Lakásban tartható igen

Kertben tartható igen

Házőrző nem, csak jelző

Más állatokkal való viszony kijön velük

Más kutyákkal való viszony ismerőssel kijön, idegentől védi a területet

Szőrgondozás 2 hetente 1x fésülni

Ugatós igen

Mozgásigény közepes

Gyerektűrés igen

Kezdő kutyásnak igen

Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók könnyen tanul, más kutyától is tanul, gazdacentrikus, nem aggressziv (max idegen kutyákra), alkalmas kutyás sportokra (pl. agility stb.), hízásra hajlamos lehet. Következetes nevelést igényel, különben elszemtelenedik. Szembetegségekre szűrik. Bizonyos gyógyszerekre érzékenyebb, mint más fajták.

Uszkár

Lakásban tartható igen

Kertben tartható igen, de nem kinnalvással

Házőrző jó jelző, az óriás jó házörző is

Más állatokkal való viszony jól kijön,de a szoktatás itt is fontos

Más kutyákkal való viszony általában jó, de néha féltékeny lehet

Szőrgondozás szőre 4-6 hetente kozmetikázást igényel

Ugatós inkább a kisebb típusúak

Mozgásigény elég nagy, szereti a kutyás sportokat. (Eredetileg vadászkutya volt!)

Gyerektűrés gyerekkel összeszoktatást igényel

Kezdő kutyásnak ajánlott, de magas intelligenciája miatt odafigyelést igényel a tanítása és szakértelmet a szőre ápolása

Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók Az uszi családi kutya, igazi bohóc, szeret a középpontban lenni. 4 méretben (toy, törpe, közép, óriás) és 5 színben (fekete, fehér, ezüst, aprikot, barna) tenyésztik

2010. jan. 1. 16:36
 15/32 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a sok hasznos infót honnan van ez a sok leírás melyik oldalról?:D

Volt már 3 kutyám egy tacskó,jagd terrier,labrador-spániel kevereék asszem,hát már elég rég volt akkor még igazából nem nagyon tudtam velük mit kezdeni levinni napi 2-3 órára meg amúgy se panelba valók voltak főleg a jagd terrier.

Nekem akkor is a labrador jön be leginkább

2010. jan. 1. 16:43
 16/32 A kérdező kommentje:
A shar-pei is bejön csak ez a bőrbetegség aggaszt
2010. jan. 1. 16:46
 17/32 anonim ***** válasza:

szerintem angol cocker spánielt!!!

-mert hűséges és könnyen nevelhető

-mert barátségos

-mert barátságos, és mégis megérzi a rossz embert:pl betötő

-mert nagyon édes

mert minden barátom a spánielt választotta és nagyon szeretik őket, és a spánieleket úgy lehet szeretni mint a világ legnagyobb kincsét

-mert maguktól is van bennük okosság

-mert nem annyira igényes

-mert tud sokat enni, de ha keveset kap, akkor is beletik.

Nekem is spánielem van 5 éves hím és imádom

Felnőtt: [link]

Kölyök: [link]

2010. jan. 1. 16:51
 18/32 anonim válasza:
Szia! Én a westiet ajánlom! Nekem bevált!
2010. jan. 1. 18:18
 19/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2010. jan. 1. 18:21
 20/32 anonim ***** válasza:
75%

Huhú, én 13 évesen még nem tarthattam kutyát, csak később mikor már elköltöztem a szüleimtől, de akkor is elég sokat könyörögtem, és soha nem vágytam fajtiszta kutyára, mindig menhelyről akartam elhozni, hisz ezzel megmentem. :) A menhelyeken is vannak fajtiszta kutyák, nézz körül, biztos találsz (én pl. múltkor láttam fajtiszta yorkit, 1 éves az illatos út honlapján)

Amúgy abban igazad van, hogy nagy testű kutyákat is lehet lakásban tartani, ha eleget vannak sétáltatva, csak nem ajánlott. De ne aggódj, nekem doberman-om van, és szobakonyhás lakásban lakom, napi 4-5 óra séta, nyáron sok úszás, és bátyám lovardában dolgozik, néha kiviszem oda szaladgálni, és tök jól el van lakásban is. :)

2010. jan. 1. 18:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!