Laminált parketta alá, milyen alátétet ajánlotok, ami hangszigetelő is nem utolsó sorban? Panelba szeretném majd rakni, hogy alulról a zajok annyira ne hallatszódjanak fel.
Ez nem helyettesíti az aljzatkiegyenlítést. Meg van határozva, hogy 1 méteren hány mm görbeség lehet benne. Ha több, vagy túl durva a felület, akkor önterülő kiegyenlítő kell.
Ez a fólia csak a padló saját kopogását csillapítja, az alulról jövö hangokat nem. De ahhoz szerintem több cm vastagságú anyag kellene, annak meg gondolom lennének akadályai.
holnap fogok vizsgázni épületszerkezettanból, és azt tanultam, hogy a hajlékony burkolatnak, vagyis a szalagparkettának nincs léghanggátlás-javítása (vagyis a levegőben terjedő hangokat nem csökkenti), viszont a lépéshangnyomásszintet 16 dB-lel is csökkentheti (a kopogást kevésbé viszi a szerkezet)
vagyis: az alátét neked kb nulla előnnyel jár, az alattad lévőnek pedig jobb lesz. Ha mást mondanak, az csak marketing, tehát érdemes a leggazgaságosabbat venni
23:14-es vagyok
hát ha a födém nem elég jó hangszigetelő (bár nem értek a panel födémhez, ezt már csak megemlítik, mint történelmi érdekességet), akkor még esetleg úsztatott padlóval lehet rásegíteni a dologra. A lényeg, hogy a 350kg/m2 feletti tömeg már akusztikailag megfelel.
A gond az, hogy amíg meg nem bontod, addig nem tudod meg, hogy pontosan milyen födémszerkezeted és padlórétegrended van. hacsak nincs egy műszaki leírás a gondnoknál esetleg, amit kétlek :)
Táblásított isofoamot is meg lehet próbálni. Ez hő, és hangszigetelő. A laminált padlóra jellemző kopogó hangot jelentős mértékben csökkenteni lehet vele. De agglomerált parafa tekercsben is lehet gondolkodni, ez drágább ugyanakkor tartósabb, és természetesebb szigetelő.
Üdv,
Jepetto Parketta Stúdió
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!