Kuvasz mellé milyen kutyát ajánlotok?
Figyelt kérdés
Szeretnék a kuvasz mellé egy új kutyát, maximum közepes termetű, nem bántja a macskákat, bírja a hideget, tehát kint is tarthatnám, kicsit ugatósabb, hogy jelezzen a kuvasznak, ha akció van, és nem domináns természetű. Utóbbi azért lenne fontos, mert nem akarok hatalmi harcokat. A kuvaszunk szuka. Köszi előre is!2011. nov. 1. 13:35
1/11 anonim válasza:
Szerintem egy magyar pásztorkutya (Puli, Pumi, Mudi) lenne a legjobb. Azok nagy hangúak, ugatósak. Anno is ilyen kombinációban tartották őket, szerintem ez lenne a legjobb.
2/11 anonim válasza:
Mudi, puli, pumi. Régen is így tartották őket együtt. A kicsik jeleztek a nagyobb kutyáknak.
3/11 anonim válasza:
Én is ezeket javasolom. Valamelyiket a három magyar terelő juhászkutya fajta közül.
A kuvasszal szemben csak a nála nagyobb kutyák mernének dominánsan fellépni, a többit se perc alatt lenyomná, úgyhogy nem lenne gond.
4/11 anonim válasza:
Amúgy nem nagyon kell a kuvasznak jelzőkutya, észrevesz az mindent.
6/11 anonim válasza:
Puli,pumi,mudi. Bármelyiket választod,jól jársz! vagy esetleg nézz körül menhelyen,hátha beleszeretsz egy kutyusba.
7/11 anonim válasza:
Tényleg, minek a kuvasz mellé jelzőkutya? A miénk nagyon éber és sajnos túl sokat is ugat. Írta az egyik válaszoló a foxit. A foxi tuti halálra idegesítené a kuvaszt a pörgősségével, kotnyelességével. Puli, mudi inkább való mellé.
8/11 A kérdező kommentje:
Igazából nem pont jelzőkutya kéne mellé, csak jó lenne neki egy társ:) A mienk nem ugat sokat, ezért gondoltam, hogy jobb lenne egy kicsit ugatósabb fajta, hátha akkor jobban aktivizálódna. Ugat így is egy keveset, de az előző kuvaszhoz képest alig, meg még nem igazi házőrző, még lepacsiz mindenkivel, de ez eredhet abból, hogy fiatal még. Azért is lenne fontos, mert hallani az utcában lopásokat.
2011. nov. 2. 10:47
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, pulira én is gondoltam amiatt, amit ti is felsoroltatok, csak kíváncsi voltam a további véleményekre:)
2011. nov. 2. 10:48
10/11 anonim válasza:
Pumi, puli, mudi, angol szetter, beagel(bár attól ne várj sokat se értelem szempontjából se ugatás szempontjából(hülyén ugat xD)), poniterek, szetterek, terrierek, spániel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!