Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a teendő, ha egy idegen...

Mi a teendő, ha egy idegen (gazdás) kutya bemegy valaki kertjébe, majd megöli az ott tartózkodó kutyát?

Figyelt kérdés
Szomszédommal történt a sajnálatos eset. Egy gazdájával lévő nagy termetű kutya berohant a szomszédom kertjébe (nyitva volt a kapu) majd egy harapással megölte a szomszédom kisebb testű kutyáját. Ilyenkor követelhet-e jogosan kártérítést a szomszédom, milyen következményei lehetnek az esetnek a bűnösre nézve? A kutya veszélyessé lesz nyilvánítva? Elaltatják?
2014. máj. 23. 20:50
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Próbálj meg széllel szembe pisilni.

Ha nincs összefogás nem jutsz semmire se.

2014. máj. 30. 19:39
 22/25 anonim ***** válasza:
addig amíg senki nem próbálja meg, addig nem is lesz
2014. máj. 30. 19:47
 23/25 anonim ***** válasza:

Aki akar tenni, az tud is. De akarni, azt kell!

Mindenkitől azt hallom, hogy a rendőrség le se sz.rja az állatvédelmi ügyeket. Itt nálunk az állatmentőkkel bármikor báhová kimennek, a bejutást adott esetben biztosítják ha nincs otthon senki, a feljelentést felveszik, eljárnak, ha olyan a helyzet, hogy kutya is kerül a képbe az állatmentőket kihívják. Érdekes, hogy nálunk működik, máshol meg nem.

Szerintem a különbség ott van egyébként, hogy tudni kell bejelenteni. Egyrészt hogy mit jelent be az ember (mert sokan még a megázott kutyát is bejelentik), másrészt hogy hogyan. Ehhez némileg érteni kell az állatvédelemhez és a joghoz is.

Itt van pl. ez a kérdező, akiben felmerült, hogy ezért a kutyát elaltatják. Már miért altatnák el? Arról továbbra sem tudunk semmit, hogy volt-e szemle, a kutyát megvizsgálták-e, vagy egyáltalán volt-e bejelentés, feljelentés, akármi. Nem csak várni kell, hogy a sültgalamb a szánkba repüljön. Igaz, nem az ő kutyája volt, de nem hiszem, hogy a gazdája sokkal többet tett volna az ügy érdekében.

2014. máj. 30. 22:09
 24/25 A kérdező kommentje:

Azóta nem találkoztam a szomszéddal, így nem tudok új infót. De állítólag próbálnak peren kívül megegyezni első körben.

Az altatás azért merült fel bennem, mert az a kutya kiszámíthatatlan és agresszív. Lehet, hogy ha egy kisgyerek van odabent, annak támad neki.

2014. máj. 31. 21:46
 25/25 anonim ***** válasza:

Nekem volt a nevemen egy nj. kutya, és a munkahelyemen volt rá szükség. Ez egy telephely ahol rohangálhatott a szerepe annyi volt , hogy lássák hogy kutyával őrzött terület. A lényeg, hogy amikor eljöttem a cégtől, a főnököm nem engedte hogy elviggem a kutyát holott a nevemen volt. Amúgy maradhatott volna, csak miután eltiltottak a kutya gondozásátol, teljesen lesoványították, meg nem takarították a keneljét se.

Amikor én odamentem a rendőrökkel, nem volt semmi hatása. A rendőrök nemhozhatták ki hiába volt a nevemen.

De amikor az állatvédőkkel mentem, plusz a rendőrökkel, akkor sikerült kihozni a csont bőr kutyát.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem mindegy ki intézkedik. Egy magán embernek nem tulajdonítanak akkora figyelmet, mint egy alapítványnak akik kapcsolatban vannak a médiával napi szinten, és ezt az állatvédők is mondták.

Van egy másik eset pl amikor a cigány családot lemészárolták. Az apát a bejárati ajtónál lőtték le a karon ülő gyermekével együtt. Az xy rendőrség nem foglalkozott az üggyel, nem küldtek ki helyszínelőket se. Pedig mondták hogy lövöldözés történt. Még a golyók helye is látszott a falban. Na ugyanez a xy rendőrség vizsgálta az én baltás ügyemet is.....

2014. máj. 31. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!