Mi a teendő, ha egy idegen (gazdás) kutya bemegy valaki kertjébe, majd megöli az ott tartózkodó kutyát?
Próbálj meg széllel szembe pisilni.
Ha nincs összefogás nem jutsz semmire se.
Aki akar tenni, az tud is. De akarni, azt kell!
Mindenkitől azt hallom, hogy a rendőrség le se sz.rja az állatvédelmi ügyeket. Itt nálunk az állatmentőkkel bármikor báhová kimennek, a bejutást adott esetben biztosítják ha nincs otthon senki, a feljelentést felveszik, eljárnak, ha olyan a helyzet, hogy kutya is kerül a képbe az állatmentőket kihívják. Érdekes, hogy nálunk működik, máshol meg nem.
Szerintem a különbség ott van egyébként, hogy tudni kell bejelenteni. Egyrészt hogy mit jelent be az ember (mert sokan még a megázott kutyát is bejelentik), másrészt hogy hogyan. Ehhez némileg érteni kell az állatvédelemhez és a joghoz is.
Itt van pl. ez a kérdező, akiben felmerült, hogy ezért a kutyát elaltatják. Már miért altatnák el? Arról továbbra sem tudunk semmit, hogy volt-e szemle, a kutyát megvizsgálták-e, vagy egyáltalán volt-e bejelentés, feljelentés, akármi. Nem csak várni kell, hogy a sültgalamb a szánkba repüljön. Igaz, nem az ő kutyája volt, de nem hiszem, hogy a gazdája sokkal többet tett volna az ügy érdekében.
Azóta nem találkoztam a szomszéddal, így nem tudok új infót. De állítólag próbálnak peren kívül megegyezni első körben.
Az altatás azért merült fel bennem, mert az a kutya kiszámíthatatlan és agresszív. Lehet, hogy ha egy kisgyerek van odabent, annak támad neki.
Nekem volt a nevemen egy nj. kutya, és a munkahelyemen volt rá szükség. Ez egy telephely ahol rohangálhatott a szerepe annyi volt , hogy lássák hogy kutyával őrzött terület. A lényeg, hogy amikor eljöttem a cégtől, a főnököm nem engedte hogy elviggem a kutyát holott a nevemen volt. Amúgy maradhatott volna, csak miután eltiltottak a kutya gondozásátol, teljesen lesoványították, meg nem takarították a keneljét se.
Amikor én odamentem a rendőrökkel, nem volt semmi hatása. A rendőrök nemhozhatták ki hiába volt a nevemen.
De amikor az állatvédőkkel mentem, plusz a rendőrökkel, akkor sikerült kihozni a csont bőr kutyát.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem mindegy ki intézkedik. Egy magán embernek nem tulajdonítanak akkora figyelmet, mint egy alapítványnak akik kapcsolatban vannak a médiával napi szinten, és ezt az állatvédők is mondták.
Van egy másik eset pl amikor a cigány családot lemészárolták. Az apát a bejárati ajtónál lőtték le a karon ülő gyermekével együtt. Az xy rendőrség nem foglalkozott az üggyel, nem küldtek ki helyszínelőket se. Pedig mondták hogy lövöldözés történt. Még a golyók helye is látszott a falban. Na ugyanez a xy rendőrség vizsgálta az én baltás ügyemet is.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!