Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyök kori csípő diszpláziáva...

Kölyök kori csípő diszpláziával mi a teendő?

Figyelt kérdés
Teljesen véletlenül derült ki, mikor a röntgent készítették a 8 hónapos kutyámnak. Holnap megyünk csak az orvosunkhoz viszont félek, hogy halogatni fogja vagy elbagatellizálni. Mit gondoltok, forduljak szakemberhez? Vagy ilyen korban még nem műtik? Sajnos kis 10 kilós keverékem minden hasonló fincsiséget megörökölt, ellenben a törzskönyves kutyámmal, aki kicsattan.. Borzalmas ezt látni, hogy ilyen fiatalon betegeskedik :( Egyébként még nincsenek fájdalmai, meg sántaság.. semmilyen tünete, így is megműtenék? Kérésre röntgen képet is csatolok. Köszönöm előre is.
2014. máj. 17. 00:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha súlyos az elváltozás, ragaszkodj a műtéthez. Ilyen korban is műtenek, és sokkal jobban regenerálódnak a kutyusok fiatalon. Különben egész életében fájdalomcsillapítón él, és a dysplasia csak romlik. De ha súlyos, az orvos sem fogja elbagatizállni, beszélj vele komolyan.
2014. máj. 17. 01:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen fokú Dp...

Pl azt tudod h egy olasz barátom kutyáját kb ennyi idősen műtötték és úgy helyretették a C-s csípőjét h A-s lett. Én biztos h nem vinném olyanhoz, aki szökőévente lát 1-2 DPt, azt szevasz. Tuti ortopéd dokihoz mennék vele. (Én speciel a Makaihoz)

2014. máj. 17. 01:00
 3/8 anonim ***** válasza:

"Holnap megyünk csak az orvosunkhoz viszont félek, hogy halogatni fogja vagy elbagatellizálni."

Na, ilyenkor kell dokit váltani. Ha nem bízol meg benne, az régen rossz.

2014. máj. 17. 01:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm ilyen későn is a gyors válaszokat.

Felkeresek akkor egy erre szakosodott állatorvost, és meglátjuk ő mit mondd, én sem szeretném halogatni, minél előbb essünk túl rajta.

2014. máj. 17. 01:36
 5/8 anonim ***** válasza:
4-esre: Jól döntöttél!
2014. máj. 17. 03:59
 6/8 Imola Ágnes ***** válasza:
79%
HA van lehetőséged, akár csak egy konzultációra is, de szerintem keresd fel Dr. Pelle Györgyöt a Nyíregyháyzi állatkórházban. Én annak idején nagyon utánnajártam, és őt mondták a legjobb dokinak, és nem is csalódtunk benne, barátnőm kutyáját is műtötte.
2014. máj. 17. 11:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó a tanácsot! Biztos vagyok benne, hogy megfogadom a tanácsodat..Elvileg Budapest legjobb rendelőjébe vittem, ahol futószalagon lett letudva 2 azaz 2 perc alatt. Közölte velem a roppan cinikus és elnézést de nemnormális doktornő, hogy ehhez nem kell nyúlni, és hozzá tette, hiába komoly. Majd akkor vigyem vissza ha fájdalmai vannak. Én egyszerűen ebbe nem akarok belenyugodni. Nem vagyok hajlandó megvárni még fájdalmai lesznek vagy elkezd sántítani, ha már most ki van fordulva a lábszára a csípőjéből. Valaki tudna nekem még Budapest közelében egy megbízható és figyelmes szakembert? ár nem számít, köszönöm.
2014. máj. 19. 21:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Diószegi Zoltán, egyetem

Makai Péter, Minivet

Muka Pál, Göd

Mester György, Mestervet

Bánfi András, Primavet

Zsoldos László, Primavet

2014. máj. 19. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!