Kutyát és gyerek! Miért csinálja ezt minden ember? (tisztelet a kivételnek)
Az nem kifogás, hogy kisgyerek nem tud viselkedni egy kutyával. Mikor kicsi voltam, 4-5 éves, a szomszédban volt egy németjuhász kutya, akivel imádtam játszani. Mégis tudtam, hogy mit nem szabad vele csinálni, mert anya megtanította.
A mostani kutyám 10 éves, 12 éves korom óta van meg. Ő a 2. kutyám, ami teljes mértékben az enyém és én tartozok érte teljes mértékben felelősséggel. Csak akkor harap meg, sebesít meg, ha nagyon belelendül a játékba és belém akad a foga, tehát nem direkt csinálja. Egy kutyával tudni kell bánni, és nem való mindenkinek.
Hááát, én ott toporgok a gyerek mellett, amikor a kutyát "gyötri". Igenis, hagyom, hogy húzkodja a bundáját, piszkálja a farkát, turkáljon a szájában. De nem ütheti, nem húzhatja a fülét, nem piszkálhatja a szemét. Az én kutyám egyszerűen otthagyja a gyereket, ha elege van, és én nem engedem a kutya után.
"bezzeg ha a kutyus ezért rámordul vagy oda kap azonnal mondják hogy altassák el!" Azért gondold végig, hogy egy gyerek mekkra kárt tud okozni egy kutyában és fordítva!
Egyébként meg egy bunkó vagy. Ezért: Lehet őrjöngeni nem baj:) várom az É-R-T-E-L-M-E-S válaszokat
Miért kell direkt ilyeneket írni? Miért nem lehet normálisan kiírni egy kérdést?
Bár gondolom, rögtön törölteted is a válaszom. :)
12. vagyok
1. a gyerekek nem gyötörhetik a kutyát. Igen, húzkodhatják a bundáját, ami 3 méteresre nyújtható. Akkora katasztrófa, hogy turkálhatnak a szájában? Ugyan már... Bocs, az én kutyám nincs porcelánból, arany bevonattal. (60 kg)
2. a gyerekek KIZÁRÓLAG a mi kutyánkhoz nyúlhatnak hozzá. SOHA nem mehetnek oda idegen kutyához, csak akkor, ha a gazdájától engedélyt kapunk, és csak a nagy simizheti meg, aki tudja,hogy egy ismeretlen kutyát csak szépen, finoman lehet megsimogatni.
Pont ezek a "jaj, nem szabad a kutya bundáját visszafele simogatni, füléhez nyúlni" kutyák a gázosabbak gyerek szempontjából, mert fogalmuk sincs, hogy hogyan kell viselkedni.
Nem csak kutyákkal, hanem emberekkel, gyerekekkel is szocializálni kell a kutyát.
Kedves kérdező! Tán végig kéne olvasni, amit írtam a 14-esben.
Kár, hogy csak fekete-fehérben tudtok gondolkozni. Arany középútról hallottatok-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!