Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Itt olvastam egyik feltett...

Itt olvastam egyik feltett kérdésnél hogy nem éri meg kutyatenyésztőnek lenni. Akkor miért él meg olyan sok ember ilyen jól a tenyésztésből?

Figyelt kérdés
valaki boncolgatta a témát, és végeredménynek az jött ki hogy nem hogy megéri , hanem épp az ellenkezője . nem hasznot hoz hanem visz. Na akkor azt magyarázza meg nekem valaki hogy egy olyan ember aki a tenyésztés mellet egy kisállatboltban eladó, hogyan tud meg élni olyan jól hogy mondjuk 3 szintes nagyon szép háza udvara van. Ismerek még egyet neki nincs is munkája mellette. Mert azt mondta hogy rengeteg időt elvesznek a kutyák az életéből. De még is X5 ös BMW el jár? Nem értem ! Fussunk ennek még egyszer neki! Nem provokáció, ez a való igazság és nem tudom felfogni hogy ennyi pénz lenne a kutyákból? Köszönöm!
2014. ápr. 9. 19:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
A legtöbben adót csalnak a tenyésztés mellett.
2014. ápr. 9. 21:38
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek olyan tenyésztőt, akinek X5-ös BMW-je van. Nem a tenyésztésből. Bankár. De vannak mások is. Jól menő állatorvosok, ügyvédek, vállalkozók. Ha nem lenne elég pénzük a munkájukból, akkor nem tudnák finanszírozni ezt a drága hobbit.
2014. ápr. 9. 22:05
 13/25 A kérdező kommentje:
a bmws jár a kutyákkal ide oda mert mondta is hogy nincs kutyákon ideje másra ezért nincs is munkája. a másik még sétáltatni sem láttam hogy sétáltatná a kutyákat.
2014. ápr. 9. 22:14
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a házastársa tartja el. Vagy olyan munkája van, amit nem akart az orrodra kötni. Vagy törzskönyves szaporító. Vagy ezer más oka lehet, akár az ius, hogy egyike azoknak a kevés szerencsés tenyésztőknek, akik mégis meg tudnak valahogy élni belőle (bár itthon ezt kétlem.) De általánosságban nem lehet ebből megélni.
2014. ápr. 10. 06:51
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

A törzskönyv ára kölykönként alig pár ezer forint. Ha nem fektet nagy összegeket a kutyáiba, csak vett egy tk-s párt, vagy többet, elvitte őket egy-egy kiállításra, alacsony áron adja a a kölyköket, szerintem nem kerül mínuszba. De ezt nem is nevezném tenyésztésnek.

A másik véglet, hogy igen jó tenyésztő, de ezt a kennel ismerete nélkül senki sem fogja tudni megmondani. Emellett lehet a pénze millió más helyről is, sőt, valószínű, hogy nem a kutyákból gazdagodott meg.

2014. ápr. 10. 08:39
 16/25 anonim ***** válasza:
Ismerősöm tanár. Egyedül neveli a gyerekeit. Egy budai lakásban laknak, az egyik legfelkapottabb környéken. Márkás ruhakat hordanak, évente többször mennek nyaralni olyan helyekre, mint Görögország. A gyerekek drága sportokat űznek, külön nyelvtanár jár hozzájuk. A logikád alapján ennyire megéri tanárnak menni? Elárulom, hogy nem. Hanem a gazdag szülők és barátok pénzéből van mindez.
2014. ápr. 10. 13:17
 17/25 A kérdező kommentje:
hát tanárnak megéri most már, elég komoly fizetés , sok szabadnap de ebbe ne menjünk bele.
2014. ápr. 10. 15:34
 18/25 anonim ***** válasza:
A fél családom tanár, van némi fogalmam arról, mennyire éri meg. Az biztos, hogy egyedülálló tanár anyuka nem fog évente több luxusutazásra menni abból a fizetésből.
2014. ápr. 10. 15:48
 19/25 anonim ***** válasza:
Szerintem meg aki ma tanár akar lenni, az vagy bolond, vagy nagyon elhivatott, vagy nincs más választása. Ennyire "megéri".
2014. ápr. 10. 16:03
 20/25 A kérdező kommentje:
Csak az a probléma, hogy a tanárok nagy részében nincs semmi elhivatottság. Lusta egytől egyig , elkésnek órákról nem akarnak tanítani , az anyagot is felületesen adják le , nincs az bennük hogy átadják a tudásaikat minden diáknak, de a legrosszabb hogy ezek által még pluszba nem hogy jó hanem rossz példát mutatnak a gyerekek számára. De még is elégedetlenek a sok szabadság ( téli , nyári szünet ) ellenére. Kiharcolták a fizetés emelést is. Jelenleg közel nettó 180ezer a fizetésük + osztályfőnök , munkaközösségi meg egyéb jutatatások. Tehát nagyon megéri tanárnak lenni semmi munka , jó fizetés. De nagyon nem szeretem őket úgy hogy ne is beszéljünk róluk . Köszi!
2014. ápr. 10. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!