Kutya lakásba való állat, vagy csak az emberé a ház? Ki hogy gondolja?
Szerintem nem lakásba való...Én pl nem szeretném ha bent lenne a kutyám. Ő sem érzi jól bent magát. Persze vannak olyanok akik szobába valók (spániel,yorki, csivava és társaik) de ne mondja már nekem senki azt, hogy egy német juhász, vizsla, roti jól érzi magát a lakásban, vagy hogy a házba való...
Hozzáteszem, hogy nagyon szeretem a kutyákat, de nem szobámban, az ágyamon...Egy unokatestvéremnek bolognese kutyája van és egyszerűen rosszul voltam attól, ha az ágyamra felugrott, a párnámra feküdt és hasonlók.
És azért egy gyereket ne tegyünk már egy kutyához.
(lehet lepontozni.) :D
Panelban lakunk, másfél éve van egy francia bulldogunk.
Sokan mondják, hogy a kutya nem való a lakásba. Szerintem ha már van kutyusa az embernek akkor másképpen gondolkodik és valahogy jobb ember lesz belőle./ez is csak az én véleményem/.
Ja és mi többször rálépünk a szőnyegre véletlenül sáros lábbal mint a kutyusunk. Ő tudja, hogy a fürdőszoba előtt meg kell állni mert lábmosás következik.
Szerintem nem attól érzi jól magát a kutya, és nem az a gazdi szereti igazán a kutyáját, aki mindent megenged az állatnak. (Egy gyereknél uez a helyzet.. és itt jogos a hasonlat.) Tehát én akár mennyire is szeretem az állatokat, biztos nem a lakásban tartanám őket, és addig nem is vállalok be állatot, amíg panelben lakok (pedig nagyon hiányoznak). Szerintem az állat nem lakásba való és ezzel magamnak se, és az állatnak se tennék jót, ha bent lakna. Így is tud az ember törődni a kutyával/macskával, szerintem túlkényeztetettség helyett fontosabb az, hogy számíthat egymásra kölcsönösen az ember és állat, megvannak az etetési-, foglalkozási-, sétaidők, a többi időt pedig el tudja tölteni a kutya egyedül vagy egy másik kutyával. Szerintem ez a természetes és ezt lehet jól csinálni. És ezt úgy mondom, hogy volt csak kinti kutya-macska, és volt olyan, amikor hónapokig a panelben lakott velem a cica (utcán talált félig megfagyott), és mindenképpen jobb volt a kertes megoldás, pedig nem okozott akkora nehézséget a paneles dolog sem. De az állat is jobban elvan kint és talál magának játékot, én hiába szórakoztattam a lakásban órákon keresztül, akkor is kevés volt neki a játék. Egy kutyával el sem tudom képzelni, hogy lehet egy lakásban élni (persze a kutya kutyákra gondolok, és nem az egér nagyságú szendvicskutyákra).
22L
A kutya inkább kintre való de nem csak az emberé a ház. Én így fogalmaznék. Én kint szeretem tartani a kutyáim. Sokan is vannak, kemények is a hideghez, meleghez, kicsi is a ház... Be szoktam őket hozni de csak azért mert önző vagyok és kényelmes, és van olyan hogy épp más dolgom és nem tudok kimenni. Jólnevelt, szocializált kutyáim vannak, nem láncon meg hordóban. Nem a benti tartás a helyezi pozitív megvilágításba a kutyatartókat. Pedig sokan ezt gndolják és mondják. Semmivel sem jobb kutyások azok akik bent tartják az állatot. Akik kint rosszul tartják azok bent is rosszul fogják tartn i, épp ezért kár azzal érvelni hogy hát nézzük meg a sok láncravert, kerti kutyát. Itt nem a kerttel van baj, hanem a gazdával, aki máshol is ugyanolyan rossz.
Sok kutya, legalább annyi mint kint, szenved a panelban is. Mert az még nem érdem, hogy minden nap leviszik- mert muszáj. Aki jó gazda az mindenhol jó. Nem szeretem amikor természetesnek tartják hogy benti kutyások jobbak.
utólsó nagyon igazat szóltál! és 22 éves is igazat irt teljesen.
igy van, nekem pl benti kutyám 1 kutyus van a többi kinti, spiccek skótjuhász és németjuhász. és megbántam hogy beszoktattam első kutyus sicc volt picike és sajnáltam, rájöttem hogy kint a többi kutyám nagyon jól érzi masgát, saját házuk van, saját melléképületük azon belűl van ágyikójuk .és az ő házuk az ,annak is érzik a miénk a nagyház de csak a miénk. mikor hullajtja a szőrét napi több porszívózás,megéri megéri szeretem a kutyám, bár most kikell szoktassam jön a baba,és nem tehetem egybe őket mert csak hullajtja a szőrét. van házikója kint nappal mindig is kint volt, éjszaka hött be,és most éjel is kint fog aludni természetesen fűtök este kicsit rájuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!