Tudom, hogy nem ez a helyes kutyatartás, de tényleg iylen gáz?
1. "Ha 7 év alatt egyszer sem találkozott más kutyával, akkor marha fontos volt magatokhoz venni még egy kutyát. Így már legalább 2 kutya életét cseszitek el -.-"
2. "Nagyon jó jelző kutya már messziről hallja ha jön valaki és ugat . Valamint minden egyes csengetéskor és kopogáskor is ezt teszi. Egyébként ezt leszámítva csendes és nyugodt itthon. Viszont a többi kutyához és emberhez nagyon nehezen áll . Nagyon kevés aki szimpatikus neki mind kutyába , mind emberbe azokkal viszont nagyon barátságos. Viszont aki nem szimpatikus neki vagy elbújik előle , vagy morog és ugat rá (sajnos az idegen gyerekekkel is ilyen ) Hát amilyen kicsi olyan agresszív tud lenni az idegenekhez ..de most nem azt mondom h egy agresszív fene vad soha nem harapot meg még senkit és nem verekedett össze még más kutyusokkal, egyszerűen szereti azt a kis éles hangját megvillogtatni. Egyébként a családunk szeme fénye egy imádni való szörpamacs, megváltozott az életünk mióta itt van velünk. Sokkal több a boldogság a szeretet. Mondhatnám,hogy szinte összetartja a családot!
VIszont vigyázz nagyon nagyon könnyű elkényesztetni a miénkell is ez történt. A nagy francia ágyunkba alszik pedig van saját ágyikója.
Az etetést illetően nekünk nagyon nagyon sok baj volt vele ugyanis semmit nem hajlandó megenni a házi koszton kívül viszont attól meg megy a hasa és hányik. Szóval mi úgy csináljuk,hogy reggel adunk neki konzervet (azt megszeretettük vele :) valamint egész nap van előtte kutya táp abból általába esténként szokott eszegetni. (HOZZÁTESZEM NEM EZ A MEGFELELŐ ETETÉSI FORMA , DE MÁR MEGSZOKTA ÍGY) .
-----------Szerintem mentsd el a 2. válaszoló szép hosszú írását, hogy nehogy elkövessétek ezeket a hibákat. Bármit ír, pont az ellenkezőjét csináld, úgy lesz egy jólnevelt rendes kutyád.
-----------annyira tipikusan elb***szott szobacirkálótok van, hogy ennél tipikusabb nem is lehetne! :D
Én úgy gondolom, hogy nyilván nem helyes az hogy 7 éve nem látott másik kutyát a szobakutya, de ettől miért ment volna tönkre az élete, gondolom nem is hiányzik neki egy másik kutya társasága, mert nem igazán tapasztalta. Lehet hogy csak nem viszik ki, vagy nem túl sűrűn, lehet hogy alomra szoktatták vagy lehet hogy egy kis törölközőre végzi a dolgát, mert iylet is hallottam már , és ismerek ilyen embereket, és szerintem ha mondjuk rendesen foglalkozna vele, szeretik, etetik, annyira rossz élete nem lehet, vagy nemtudom, mi van azokkal a kutyákkal, akik egész életüket láncon töltik odakinn?:D vannak akikkel nem is játszanak, fáznak, stb.... nem tudom hogy melyiknek lehet rosszabb..
A másiknál meg ja, tipikus kis szobacirkáló, meg el van kényeztetve amin szerintem jobb lenne változtatni, de ha nekik így jó, nem tudom akkor miért akkora probléma..de hát az emberek nagyobbik részének fogalma sincs hogy hogy kell kutyát tartani, többnyire mindenki kint tartaná, ha vizsla t
élen is, szerintük nem fázik, úgy vannak vele hogy a kutya mindent megszokik és így volt ez mindig is, ez annyira rossz?
"A másiknál meg ja, tipikus kis szobacirkáló, meg el van kényeztetve amin szerintem jobb lenne változtatni, de ha nekik így jó, nem tudom akkor miért akkora probléma.."
Jó, akkor mi a tökömnek kell a GYK-en kérdezgetni? Ha olyan jó nekik így, akkor nem kell tanácsot kérnie (kérned).
"Én úgy gondolom, hogy nyilván nem helyes az hogy 7 éve nem látott másik kutyát a szobakutya, de ettől miért ment volna tönkre az élete, gondolom nem is hiányzik neki egy másik kutya társasága, mert nem igazán tapasztalta."
Ezen gondolatmenet mentén ha én téged három évesen elrabollak, és bezárlak egy ablaktalan szobába életed végéig, ahol nem találkozhatsz senkivel, csak mondjuk szamarak hordják be a kaját napi kétszer, az teljesen rendben van? Hiszen valószínűleg nem tudnád, hogy ez így nem normális...
"Lehet hogy csak nem viszik ki, vagy nem túl sűrűn, lehet hogy alomra szoktatták vagy lehet hogy egy kis törölközőre végzi a dolgát, mert iylet is hallottam már"
Le is lőném az összes ilyet egytől egyig.
"és ismerek ilyen embereket, és szerintem ha mondjuk rendesen foglalkozna vele, szeretik, etetik, annyira rossz élete nem lehet"
Rendesen foglalkoznak vele, de nincs napi három-négyszer fél-egy órájuk a kutyára? Nem ellentmondásos ez egy PICIT?
"vagy nemtudom, mi van azokkal a kutyákkal, akik egész életüket láncon töltik odakinn?:D vannak akikkel nem is játszanak, fáznak, stb.... nem tudom hogy melyiknek lehet rosszabb.."
Megint példát hoznék: ha én betörök a házatokba, és elviszek mindent, ami mozdítható, az teljesen rendben van? hiszen van, aki megöli a háziakat és felgyújtja az épületet is. Nem?
"A másiknál meg ja, tipikus kis szobacirkáló, meg el van kényeztetve amin szerintem jobb lenne változtatni, de ha nekik így jó, nem tudom akkor miért akkora probléma.."
A kutyatartás ennyiről szól? Hogy NEKEM mi kényelmes? Személy szerint én például gyűlölök zöldséget reszelni, meg este bíbelődni a kajaolvasztással, akkor rendben van, ha nem adok enni a kutyáknak? Hiszen nekem így kényelmesebb lenne. A kutyatartás - szerintem - arról szól, hogy mindkettőnknek jó legyen, de elsősorban a kutyának, hiszen ÉN vállaltam felelősséget az Ő egészségéért/boldogságáért, nem fordítva.
"de hát az emberek nagyobbik részének fogalma sincs hogy hogy kell kutyát tartani, többnyire mindenki kint tartaná, ha vizsla t
élen is, szerintük nem fázik, úgy vannak vele hogy a kutya mindent megszokik és így volt ez mindig is, ez annyira rossz?"
Egyrészt nem volt ez mindig így, valamikor luxus volt kutyát tartani, jól is tartották őket ki ilyen, ki olyan okból, mert drága volt, vagy mert a munkája volt értékes; másrészt... áhh, az a baj, hogy az egész hozzáállásodat nem tudom megváltoztatni... Igen, ez így rossz, igen, ez így gyakorlatilag állatkínzás. Az már más kérdés, hogy mely formái mennyire elfogadottak társadalmi szinten.
nem tudom miert kell mindig mindenkit kritizalni, ez ilyen magyar stilus, utalom. mindenkit letamadni es sertegetni.????
en azt gondolom, hogy akik allitolag 4 orakat toltenek a szabadban a kutyaikkal meg mezokon meg franctudja es mindenfele kutyaoviba stb maskalnak…ez tok jo, orulok neki, de nem ez a feltetele annak h vki kityat tartson. szerintem amig valaki szereti a kutyajat ddig az tokeletes kutyatarto, amig okosan szereti. a mai vilagban amikor halomra meszaroljak le a kutyikat mert senkinek sem kellenek es borzalmas korulmenye kozott elnek egyes helyeken addig nem kellene az utszelen felkotott kutyaval hasonlitani ossze a szobacirkalot aki antiszoci….es azt mondani h ahoz kepest jobb elete van….a dolyfos okoskodo emberek inkabb mnejenek a mezore a kutyaikkal ha mar ilyen szuper gazdak es ilyen szerencsesek h mezokre tudnak jarni….nem mindenki tud de ettol meg nem szar gazda. ismerek olyan allatvedot aki lancon tartja az osszes kutyajat agresszivek m sosem setaltatja oket, egy tok oreg van suket kutyaja a wcbn el bzarva a sajat kakijaban…ez allatvedo? es honapokig egy kis ketrecben tart egy energikus kutyit akit mentett de nm fel be a hazaba. es most egy sotet garazsban amig nincs neki gazdijelolt, de a venasszony senkinek sem adja oda hulye indokokkal…elmebeteg….na oneki nek kellene kutyat tartai es mentni m bteg allatkinzo. d azert egy anticoci szobacirkalot nem kellene annyira sajnalni, egyertelmuen nem idealis kozelrol sem az elete de attol meg boldog. nem ugy mint a tanyakon kikotott bolhas, sovany, szeretet hirbol sem ismero kutyak. szoval hagyjuk amkritizalast. segitsunk, tanacsoljunk, de ne szivozzunk mar mindnkivel. elg ha a valoban gyoker embereket elkuldjuk melegeb
bre:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!