Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igy is helyes a kutyatartás?

Igy is helyes a kutyatartás?

Figyelt kérdés
Van egy golden retrieverem. Kis korától kint van, soha nem jöhetett be. Óriási udvart biztositunk neki, és naponta 1-4 órát foglalkozunk vele, hétvégenként pedig együtt kiránulunk. A házba nem jöhet be. Ugye ez nem állatkinzás? Persze van egy kutyaháza (ahova nem nagyon megy be), meg egy nagy terasz ami szintén fedett, szóval eső esetén oda be tud húzódni. Most 8 hónapos, tehát ha nyár lesz akkor az egész napomat vele fogom tölteni, csak még nem élt meg velem nyarat. Előre is köszi, és nem olyanok válaszát várom akik elkényeztetett barbiebabát csinálnak a kutyáikból.
2010. ápr. 5. 18:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Dehogyis, a kutya a szabadban érzi jól magát. Az enyém is csak akkor megy be a házába ha nagyon rossz idő van, vagy éjjel aludni. Nincs ezzel semmi gond, az pedíg jó h. nem szokik be a lakásba, mert akkor állandóan be akarna menni.
2010. ápr. 5. 19:02
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi gond nincs azzal amit csinálsz.Biztos nagyon aranyos és jó érzi magát.:) Mellesleg most vált divattá, hogy a kutyát beviszik a lakásba, merthogy neki ott jobb...Sokan megfeledkeznek róla, hogy a kutya a farkasoktól származik és a farkasok még mindig boldogok az erdőben.Ha meg a kora miatt aggódsz szerintem nincs gond h már kint van.A kertben tartott kutyáknak nagyobb mozgás terük is van és immunrendszerük is jobb.Ezért van, hogy sok szoba kutya könnyebben megbetegszik.És ezt nem azért mondtam mert ellenzem a szobakutyákat sőt én is nagyon szeretnék a házban tartani kutyát ezt csak azért mondtam h tudd h nem csináltál semmit rosszul.:)
2010. ápr. 5. 19:07
 3/13 anonim ***** válasza:
Ez teljesen helyes, nem állat kínzás. Nálunk is ez a helyzet.
2010. ápr. 5. 19:07
 4/13 A kérdező kommentje:

Oké. Köszi a válaszokat, megnyugodtam.

Mostanában elgondolkodtam egy kicsit ezen, meg az állatorvosom is t mondta h helytelen h nincs bent, de nem szeretnénk szőrkupacban élni.

Van egy barátom, neki is van goldene, de bent. Olyan szőrös minden, hogy az kész.

Köszi mindent... megnyugodtam :D:]

2010. ápr. 5. 19:10
 5/13 anonim válasza:
50%

Nálunk is kint volt egész életében mindkettő,az egyik 12 a másik 15 éves,tehát nem kínoztuk őket.

A barátomnál bent van a kutya,egyfolytában felfordul a gyomrom ha náluk vagyok,ráadásul allergiás vagyok a szőrre is,így egész nap tüsszögök,de akkor sem küldenék ki...

Néha rossz nézni,ahogy szegény kutya ül az ajtó előtt és várja,hogy kimehessen,de nem engedik..

2010. ápr. 5. 19:17
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs azzal semmi gond, ha kint tartod! Nem rövid a szőre, nem fázik! Csak minél többet legyél vele! A bent tartott kutyusok többet vannak a gazdival általában, ennyi. De ezt tudod pótolni.

Egyébként: Nekünk két közepesen nagytestű kutyus van bent a házban. Illetve, mindig ott vannak ahol mi, így szinte egész nap kint, de bent alszanak éjjel. Ez nem azt jelenti, hogy úgy kell kinéznie a háznak, mint egy kutyaól... Nálunk a vendég csak akkor veszi észre hogy kutya van bent, ha meglátja a tálakat és fekhelyeket... Szerintem ez igényesség kérdése. Persze, az biztos, hogy többet kell takarítani...:)

2010. ápr. 5. 19:25
 7/13 A kérdező kommentje:
Persze ha bent lenne akkor hetente nem 2szer hanem naponta takartanánk, csak ogy egyeztünk meg hogy kint lesz, mert óriási a bundája.
2010. ápr. 5. 19:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem baj. :) Nekem is goldenem van, most 9 hónapos.Imádom. :)
2010. ápr. 5. 19:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a lényeg, hogy kinn vagy benn van-e a kutya, hanem a foglalkozás, nevelés, tanítás, játék, séta mennyisége és minősége számít.

Augusztus 20-ra és a szilveszterre azért érdemes beengedni a kutyát, nehogy elmeneküljön félelmében.

2010. ápr. 6. 11:45
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem is goldenem van,7 hónapos,mi állandóan kint tartsuk,néha beengedem az előszobába. Syeret sétálni,labdázni,úszni,mindig viszem más kutyákhoz játszani. Szerintem jobb ha kint tartod a kutyád,mert akár betegséget is elkaphatod töle,ha beviszed a házba.
2010. ápr. 25. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!