Igy is helyes a kutyatartás?
Oké. Köszi a válaszokat, megnyugodtam.
Mostanában elgondolkodtam egy kicsit ezen, meg az állatorvosom is t mondta h helytelen h nincs bent, de nem szeretnénk szőrkupacban élni.
Van egy barátom, neki is van goldene, de bent. Olyan szőrös minden, hogy az kész.
Köszi mindent... megnyugodtam :D:]
Nálunk is kint volt egész életében mindkettő,az egyik 12 a másik 15 éves,tehát nem kínoztuk őket.
A barátomnál bent van a kutya,egyfolytában felfordul a gyomrom ha náluk vagyok,ráadásul allergiás vagyok a szőrre is,így egész nap tüsszögök,de akkor sem küldenék ki...
Néha rossz nézni,ahogy szegény kutya ül az ajtó előtt és várja,hogy kimehessen,de nem engedik..
Nincs azzal semmi gond, ha kint tartod! Nem rövid a szőre, nem fázik! Csak minél többet legyél vele! A bent tartott kutyusok többet vannak a gazdival általában, ennyi. De ezt tudod pótolni.
Egyébként: Nekünk két közepesen nagytestű kutyus van bent a házban. Illetve, mindig ott vannak ahol mi, így szinte egész nap kint, de bent alszanak éjjel. Ez nem azt jelenti, hogy úgy kell kinéznie a háznak, mint egy kutyaól... Nálunk a vendég csak akkor veszi észre hogy kutya van bent, ha meglátja a tálakat és fekhelyeket... Szerintem ez igényesség kérdése. Persze, az biztos, hogy többet kell takarítani...:)
Nem az a lényeg, hogy kinn vagy benn van-e a kutya, hanem a foglalkozás, nevelés, tanítás, játék, séta mennyisége és minősége számít.
Augusztus 20-ra és a szilveszterre azért érdemes beengedni a kutyát, nehogy elmeneküljön félelmében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!