Kutyaugatás társasházban, feljelentéssel, mit és hogyan lehet csinálni?
A helyi önkormányzatok külön szabályozzák,hogy hány kutya tartható és milyen feltételekkel vagy van egy általános érvényű jogszabály erre?
Közös képviselő tehet feljelentést, ha Ő maga nem lakástulajdonos, egy társasház kezelő által megbízott egyén?
Ezt persze úgy értem, hogy a társasház lakói szóltak neki a "problémáról" Ő pedig feljelentést tesz, úgy hogy Ő esetleg nem tapasztalta a problémát mivel ott sem lakik? Ez így helyénvaló? Valamint az Önkormányzattól kapott levélben csak a közös képviselő van megjelölve (tanúk, egyéb nincs). Levélben szerepel a háztűznézés is, ez így rendben van? Mire számíthat a kutyatulajdonos,aki albérlő a lakásban?
Megjegyzendő,hogy nem egész napos ugatásról van szó. A szembe szomszédot megkérdezve kiderült,hogy a gazda munkába indulását követően 10 perc múlva 10-30 percig tartó vonyítás hallható. A Kutyatulajdonosok párszor hangfelvételt készítettek a távollétük idejéről és a 4 felvételből egyszer sem volt hallható a kutyák (2db) ugatása. Persze ez lehet véletlen,minden esetre érdekes.
törvényben van szabályozva hogy x m2 ként hány kutyát lehet tartani. Ez függ a kutyák méretétől is.
Az hogy ugat vagy vonít teljesen mindegy. Csendháborításnak számít ugyan úgy mint ha hangosan hallgatnád a zenét. Mielőtt elmentek otthonról el kell fárasztani a kutyát annyira hogy ne legyen ereje ugatni az alvó kutya jó esetben nem hisztizik
Ha úgy kezdem,hogy "barátom" "ismerősöm" kutyái,akkor is ugyan ezt a """hasznos"""" választ kaptam volna biztos.
Igen...nehezemre esett volna E/1-be írni, mert ismerősömnek az ismerősének az ismerőséjének a kutyái. Remélem kielégítő választ tudtam adni.
Most pedig reménykedek, hogy valaki olyan is hozzászól aki jártas és tud információval szolgálni,hogy aztán Én is megoszthassam az érintettel. Köszönöm.
vannak helyek ahol egész nap "csend" időszak... dunakeszin ismerősömre ráhívták du. 2kor a rendőröket akik ki is jöttek szólni hogy nem kéne.. 2szor már egy csekkel a kezükbe érkeztek
Amúgy ha sokáig így folytatódik ez akkor csendháborítási bírságra, idővel pedig birtokháborításira is számíthat ha jól tudom.
Ha albérlő akkor meg arra is akár hogy kirakja a főbérlő, hogy megőrizzen a jó viszonyt a szomszédokkal.
Értem. A közösképviselő jogszerűen járt el,hogy úgy tett feljelentést, hogy Ő maga nem győződött meg a problémáról?
Reálisan belegondolva így bárki mondhatna bármit bárkiről.
A kutyatartás feltételei itt vanak leírva:
Az önkormányzatnak vagy társasháznak semmi köze hozzá. Ezügyben hasznos olvasmány ez:
A közös képviselő egyetlen dolgot tehet, mégpedig birtokvédelmi eljárást kezdeményezhet az "ugatós szomszéd" ellen. Ilyenkor az illetékesek kivizsgálják az esetet, megállapítják, hogy a kutya a fent linkelt jogszabálynak megfelelően van-e tartva és hogy a kelleténél többet ugat-e (ezt nem tudom hogyan állapítják meg). Ha a birtokháborítást sikerül igazolni, akkor nem tudom, hogy mi a szankció. Valószínűleg felszólítják a birtokháborítót, hogy szüntesse be a jogszerűtlen viselkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!