Kell-e a szomszédok hozzájárulása a társasházban való kutyatartáshoz?
Figyelt kérdés
2012. okt. 26. 15:17
1/11 anonim válasza:
ha saját a ház szerintem nem, ha albérlet akkor a tulajt kérdezd meg. de nem tudom pontosan, mi nem kérdeztünk meg senkit! a mi házunk és ha kutyát akarok tartani akkor azt tartok:D mondjuk nem ugat nem nyüszít semmi baj nincs vele szóval mint ha itt sem lenne:D
2/11 anonim válasza:
nam, ha a lakás a saját tulajdonod. ha csak bérled, akor a főbérlő engedélye kell. a szomszédok csak akkor szólhatnak bele, ha már megvan a kutya és szerintük zavarja a lakóközösség nyugalmát/biztonságát/a közös helyiségek higiéniájának fenntartását, stb. tehát meg nem akadályozhatják, h kutyát hozz a házba, de ha már megvan, akkor azért bőven törhetnek borsot az orrod alá
3/11 anonim válasza:
Nézd meg a házatok házirendjét.
4/11 anonim válasza:
Házirendről annyit, hogy nálunk ki van téve, bekeretezve a kutyatartással kapcsolatos dolgok, mégis szarnak rá szó szerint, mert valaki rendszeresen oda szaratja a kutyáját a belső lépcsőházba és nem tudunk mit tenni!!
5/11 anonim válasza:
Arra biztos van rendelet hogy max. hány kutyát lehet tartani egy lakásban, ez városonként változó. Tehát ha többet tartasz feljelenthetnek. Ha segítőkutyát tartasz akkor a főbérlő hozzájárulása sem kell, mert ő jogilag nem kutya ilyenkor, hanem gyógyászati segédeszköz. De a szomszédok szerintem nem nagyon szólhatnak bele, max esetleg még állatkínzásért jelenthetnek fel. De előzetesen nem kell engedély sztem.
6/11 anonim válasza:
Nálunk van házirend, de csak annyit ír hogy veszélyes állat tartása tilos. Erre amikor vettem egy amstaff kiskutyát egyből el akartak zavarni vele, hogy hát veszélyes fajta stb. Először tényleg meginogtam hogy mi lesz, nem akartam kellemetlenséget, de végül többen is megerősítettek hogy tojjak rá, mert nem szólhatnak bele. Már három éves a kutya, nagyon ritkán ugat, csendben van nem piszkol és barátságos. Esetleg megkérdezheted hogy mit szólnának hozzá, de amúgy ha tisztán tartod a lépcsőházat, stb akkor nincs beleszólásuk.
7/11 anonim válasza:
9/11 anonim válasza:
Se azt nem határozhatja meg egy tásasház h hány kutyát tarthaszt (vagy hogy tarthatsz-e egyáltalán) és azt se mondhatja, h ennyi és ennyi embernek alá kell írnia a hozzájárulást.
ez biztos? Mert anyáméknál a lakóközösség egyhangúlag hozott egy határozatot,amely szerint a lakók nem tarthatnak kutyát a lakásaikban.Akkor ez nem kötelező érvényű?Nem hozhatnak ilyen határozatot?
10/11 anonim válasza:
Hozhatnak, csak épp az alkotmányellenes. A közös képviselőnek a következő lakógyűlésen adja oda kinyomtatva a két határozatot, majd kérje a házirend azonnali felülvizsgálatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!