Hogy fogjak hozzá kutyatartáshoz?
Én nem vagyok szaki,de van kutyám.Én a helyedben azzal kezdeném,hogy feljelentem azt,akik ilyen szörnyüséget akartak tenni szegénnyel.Más kutyákkal is ugyanezt tették?(magyarabbul: volt más olyan kutya is,akire ugyanez a brutális sors várt,de nem tudtad elhozni?)
Ha mindenképp meg akarták ölni,akkor arra ott a sokkal humánusabb állatorvosi elaltatás,egy injekció az egész.Sokkal kevesebbet szenved, mint így,mire megfullad.
A pincsik kis méregzsákok.., nem feltétlen rossz értelemben. Ugatósak. Közepes mozgásigénnyel.
8 hetesen lehet legkorábban elválasztani az anyukájától.
Míg kicsi nem árt, ha adsz neki tápot is, és konzervet is. Napi ötször kell kapjon, ahogy nő, ezt egy éves korára lecsökkenteni kettőre. Lehetne egyre, de kis termete miatt kettő inkább. Legyen sok játéka, valami fekvőhelye egy plüssel mikor hazaviszed, mert hiányolni fogja az anyját. Igazából arra meg kell tanítani, hogy az állatokat ne bántsa, hozzájuk kell szoktatni. Mondjuk míg kicsi, ha kiviszed a csirkéhez, biztos megijed tőlük. De legyél ott vele, nehogy megcsipkedjék.A nyúl meg be van zárva gondolom.
Oltások: 6 hetesen parvó
8 hetesen kombinált
10 hetesen parvó
12 hetesen kombinált
16 hetes körül veszettség elleni + egy fél év múlva
És nem árt ivartalanítani majd, hogy nehogy neki is fojtogatós baja legyen majd a kicsikkel, ha szuka.
Ha már nálad lesz, akkor semmiképpen ne etesd csak konzervvel (igen van kutyakonzerv, de semmi tápértéke nincs kb 80%-a víz), esetleg csak úgy, ha kevered egy jó minőségű kutyatáppal. Egyébként a száraztáp nem attól jó, hogy reklámozzák, szóval chapi, pedigree és társai ne is merüljenek fel. Inkább ajánlanám neked a purina, acana, eukanuba és hasonló jó minőségű tápokat. Vagy ha olcsóbbat akarsz akkor is inkább pl. a Joserát, de semmiképpen ne adj nekik pedigreet!
Legyen egy fekhelye, etető, itató tál, nyakörv, póráz, kutyakefe/fésű, játékok. Ezekből akkora a választék, hogy biztos találsz olyat, ami neked tetszik.:) Rengeteg webshop van, de Fressnapfban is mindent megkapsz, vagy a kisebb állatboltokban is. Ha elhozod, hozhatsz neki valamit az alomból, amin rajta van az anyja szaga és odaadhatod neki, hogy érezze, talán akkor nem fog sírni az első éjszakákon sem (nálunk bevált).
Fél éves koráig mi havonta féregtelenítettük a kutyánkat, fél éves korától pedig 3 havonta, de legalább fél évente kapjon féregtelenítőt. Az oltások ára az orvostól is függ. A mi orvosunknál 2900.- Ft minden oltás, de nem ez a jellemző. 5000-10000.- Ft között én már mindent hallottam. Ezen kívül a chip beültetését se felejtsétek el, ami elvileg már egységesen 3500.- Ft mindenhol, bár nekünk még 5000.- Ft volt.
Ezen kívül nem árt védekezni a kullancsok, bolhák ellen vagy nyakörvvel (pl. Scalibor), vagy spot onnal (pl. advantix) vagy biztos vannak más megoldások is, a lényeg, hogy beváljon, mert a kullancsoktól akár babéziás is lehet, amibe pár napon belül belehalhat. De ha mégis belemászna egy kullancs, akkor nem árt, ha van a háznál kullancs csipesz, mert azzal talán nem szakad bele a feje, vagy az is megoldás, ha az állatorvos kiszedi.
Az hogy bántja-e a többi állatot csak nevelés kérdése, szóval rajtad áll.:) Ajánlom figyelmedbe Cesar Milan - Hogyan neveljünk tökéletes kutyát? illetve szintén tőle a Csodálatos kutyadoki - Hogyan váljunk falkavezérré kutyánk számára című könyveit. Ebből sokat tanulhatsz, de szokták még ajánlani Jan Fennel - Kutyapszichológia című könyvét. Az utóbbi kettőt én le is tudtam tölteni.;)
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha még lesz valami, akkor megírom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!