Az amerikai pit bull terrier nem veszélyes a gyerekekre? (többi lent)
Kettes vagyok.
Engem 5 évesen egy kifejlett, életerős, kan, őrző-védő dobermannal hagytak egyedül. Gyakorlatilag nyúztam, az oldalán aludtam, de ő fel se mordult, sőt...
Vele tanultam meg járni, ha elestem, felsegített, megtartott...
Anyám ismerősének volt 2 pittje meg 2 staffije.
Én akkor 3-4 éves lehettem a kutyák nem sokszor találkoztak gyerekkel,viszont a Shiba meg a Sigon odáig voltak értem a másik 2 sem bántott,de ők rajongtak.Mikor a Sigont elengedte a srác és a kutya nem akart vissza menni hozzá éppen arra jártunk és látta anyám a nagy kergetőzést a kutya után.Szólt anyu,hogy szóljak a Sigonnak,amint meghallotta a kutya a nevét az én számból rongyolt oda hozzám nagy farokcsóválás közepette.Shibával pedig állandóan hemperegtünk a fűbe és igazság szerint egy idegent sem engedett a közelembe.
Egy pitet ismerek személyesen, körülbelül annyira veszélyes a gyerekekre, mint egy közepes méretű vizeslufi: nagyon össze tudja őket nyálazni.
Abszolút nevelés kérdése a dolog, persze ettől függetlenül kutyát gyerekkel nem hagyunk egyedül, mert bármikor adódhat olyan helyzet, amiben a kutya, a gyerek, vagy mindkettő megijed/rosszul reagál, és kész a baj - kiemelném, NEM "minden kutya veszélyes", ahogy az egyik válaszoló fogalmazott, egyszerűen a kutya+kisgyerek kombó veszélyes elegy, Isten se tudja, mi sül ki a dologból, ha például Pistikének eszébe jut, hogy ő márpedig akkoris megitatja a Bodrit a műanyag teáskészletéből, és Bodri ezt támadásnak érzékeli (totál jogosan, hiszen megpróbálják lefogni, kényszeríteni).
A gyereket is meg kell nevelni ám nem csak a kutyát.
Nálunk voltak szabályok.Egyszer szegény roti keveréknek beleharaptam a fülébe és amint észrevette anyám akkora tockost lekevert,hogy csengett a fülem tőle.Soha többé nem próbálkoztam ilyennel és akkor leült velem elmagyarázta mit lehet és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!