Tudom, hogy nem ez a helyes kutyatartás, de tényleg iylen gáz?
1. "Ha 7 év alatt egyszer sem találkozott más kutyával, akkor marha fontos volt magatokhoz venni még egy kutyát. Így már legalább 2 kutya életét cseszitek el -.-"
2. "Nagyon jó jelző kutya már messziről hallja ha jön valaki és ugat . Valamint minden egyes csengetéskor és kopogáskor is ezt teszi. Egyébként ezt leszámítva csendes és nyugodt itthon. Viszont a többi kutyához és emberhez nagyon nehezen áll . Nagyon kevés aki szimpatikus neki mind kutyába , mind emberbe azokkal viszont nagyon barátságos. Viszont aki nem szimpatikus neki vagy elbújik előle , vagy morog és ugat rá (sajnos az idegen gyerekekkel is ilyen ) Hát amilyen kicsi olyan agresszív tud lenni az idegenekhez ..de most nem azt mondom h egy agresszív fene vad soha nem harapot meg még senkit és nem verekedett össze még más kutyusokkal, egyszerűen szereti azt a kis éles hangját megvillogtatni. Egyébként a családunk szeme fénye egy imádni való szörpamacs, megváltozott az életünk mióta itt van velünk. Sokkal több a boldogság a szeretet. Mondhatnám,hogy szinte összetartja a családot!
VIszont vigyázz nagyon nagyon könnyű elkényesztetni a miénkell is ez történt. A nagy francia ágyunkba alszik pedig van saját ágyikója.
Az etetést illetően nekünk nagyon nagyon sok baj volt vele ugyanis semmit nem hajlandó megenni a házi koszton kívül viszont attól meg megy a hasa és hányik. Szóval mi úgy csináljuk,hogy reggel adunk neki konzervet (azt megszeretettük vele :) valamint egész nap van előtte kutya táp abból általába esténként szokott eszegetni. (HOZZÁTESZEM NEM EZ A MEGFELELŐ ETETÉSI FORMA , DE MÁR MEGSZOKTA ÍGY) .
-----------Szerintem mentsd el a 2. válaszoló szép hosszú írását, hogy nehogy elkövessétek ezeket a hibákat. Bármit ír, pont az ellenkezőjét csináld, úgy lesz egy jólnevelt rendes kutyád.
-----------annyira tipikusan elb***szott szobacirkálótok van, hogy ennél tipikusabb nem is lehetne! :D
Én úgy gondolom, hogy nyilván nem helyes az hogy 7 éve nem látott másik kutyát a szobakutya, de ettől miért ment volna tönkre az élete, gondolom nem is hiányzik neki egy másik kutya társasága, mert nem igazán tapasztalta. Lehet hogy csak nem viszik ki, vagy nem túl sűrűn, lehet hogy alomra szoktatták vagy lehet hogy egy kis törölközőre végzi a dolgát, mert iylet is hallottam már , és ismerek ilyen embereket, és szerintem ha mondjuk rendesen foglalkozna vele, szeretik, etetik, annyira rossz élete nem lehet, vagy nemtudom, mi van azokkal a kutyákkal, akik egész életüket láncon töltik odakinn?:D vannak akikkel nem is játszanak, fáznak, stb.... nem tudom hogy melyiknek lehet rosszabb..
A másiknál meg ja, tipikus kis szobacirkáló, meg el van kényeztetve amin szerintem jobb lenne változtatni, de ha nekik így jó, nem tudom akkor miért akkora probléma..de hát az emberek nagyobbik részének fogalma sincs hogy hogy kell kutyát tartani, többnyire mindenki kint tartaná, ha vizsla t
élen is, szerintük nem fázik, úgy vannak vele hogy a kutya mindent megszokik és így volt ez mindig is, ez annyira rossz?
Nyilván mindig van rosszabb. Nyilván az a kutya amelyiket felkötnek az út szélén inkább végezné a dolgát törölközőre (amúgy ezt nem értem, ilyen igénytelen a gazda hogy azt szagolja???) de azért hadd ne dicsérjük már meg az ilyet! Az a nagy gond hogy ezek a dolgok nekem elképzelhetetlenek. Nem tudok belegondolni mert az én kutyám szobatiszta, napi 4 órát vagyunk kint, a nap többi részében alszik, leszoktattam a válogatásról, imád minden embert/kutyát/gyereket és élőlényt, még a lakótársam hörcsögével is kijön. Nekem ez a természetes, és nem tudom természetesnek venni azt hogy egy kutya SOSEM találkozik a fajtársaival, vagy SOSEM sétál, mert mindig átviszem az emberekre: egy embernek milyen ha sosem találkozik másokkal? Egy embernek milyen ha egy nappaliban éli le az életét egyedül? Esetleg néha jön 2-3 kutya akik megsimogatják és adnak neki kaját, de csak a mekiből. Hát nem tudom egy embernek ez milyen élet lenne, és sokan nem gondolnak bele.
1.mozgás
2.fegyelem
3.szeretet
Ilyen sorrendben. Nem olyan nehéz ez.
"Nagyon jó jelző kutya már messziről hallja ha jön valaki és ugat . Valamint minden egyes csengetéskor és kopogáskor is ezt teszi. Egyébként ezt leszámítva csendes és nyugodt itthon. Viszont a többi kutyához és emberhez nagyon nehezen áll . Nagyon kevés aki szimpatikus neki mind kutyába , mind emberbe azokkal viszont nagyon barátságos. Viszont aki nem szimpatikus neki vagy elbújik előle , vagy morog és ugat rá (sajnos az idegen gyerekekkel is ilyen ) Hát amilyen kicsi olyan agresszív tud lenni az idegenekhez ..de most nem azt mondom h egy agresszív fene vad soha nem harapot meg még senkit és nem verekedett össze még más kutyusokkal, egyszerűen szereti azt a kis éles hangját megvillogtatni. Egyébként a családunk szeme fénye egy imádni való szörpamacs, megváltozott az életünk mióta itt van velünk. Sokkal több a boldogság a szeretet. Mondhatnám,hogy szinte összetartja a családot!"
Még mindig azt mondom, hogy egy el****szott szobacirkáló, fejbe tudnám rúgni az ilyeneket pedig nem ők tehetnek róla hanem az idióta gazda, de egyszerűen annyira idegesítőek hogy kibírhatatlan. És akkor az én kutyám elől kapkodnak fel minden ilyen kis sz***rt, mert úristen biztos meg fogja támadni, majd a kiskutya a gazda öléből olyan acsarkodást lerendez, hogy jó hogy nem pattan el egy ér az agyában.
Vizsgához kellene kötni a kutyatartást, én amondó vagyok még mindig.
Nagyon egyetértek az első válaszolóval, igen, ez szerintem is gáz. Nem arról van szó, hogy nincsenek rosszabb sorsú kutyák.
Ha 7 éve nem látott másik kutyát a szobakutya, az azt jelenti, hogy nem viszik ki sétáltatni, az egész életét egy korlátozott zárt helyen éli le. Ha egy gyerekről lenne szó, akkor helyesnek tartanád ezt, és hogy nincs alkalma hozzáillő kis társakkal ismerkedni? Ugye, hogy nem? Pedig mindkettőnek ott vannak a szülei/gazdái, tehát nem magányos, biztos szeretik, foglalkoznak vele, satöbbi. Viszont ezzel nincsen kielégítve minden szociális igénye, aminek a következménye, hogy később fajtársakkal a kutya, más hasonló korúakkal a gyerek, nem tudnak mit kezdeni.
Az elkényeztetésre meg nem indok az, hogy "a gazdiknak így jó". A kutyának is így jó? Lehet, látszólag, de amikor majd jönnek a problémák, mert megharap valakit, vagy "csak" beteg lesz a helytelen táplálás miatt, akkor is úgy a jó?
Egy boldog és kiegyensúlyozott kutya tartásához egyik dolog sem vezet, tehát igenis gáz.
Nem értem az egész kérdést. Valaki leoltott, és most itt várod a vállveregetést, hogy neked van igazad?
Nem normális, hogy egy kutya (akármilyen) évekig nem találkozik más kutyával. És alomba pisil....Jézusom. Hiába példálózol ezzel, nem csak a két véglet van a kutyatartásban, hogy láncon tölti az életet, meg alomba jár szarni. Sőt, mi például minden délután 3 órakor, találkozunk a ház előtti zöld placcon, minimum hárman, de általában 6-8 kutya van, és sétálunk velük 2 órát. Na erre varrjál gombot.
Különben meg rosszul vagyok ezektől. Nekem egy 50 kg-os, kockafejű (mások által harcinak titulált) kutyám van. Na most képzeld el, hogy 7 évig nem találkozik más kutyával, és alomba szarik. Érdekes, ez csak a szobacirkálókat tartó emberek eszébe jut.
Nincs is ezen mit firtatni.
Tök vicces lenne ha a bullmasztiffom alomba kakálna. Kíváncsi vagyok ki maradna meg a lakásban. :D Azt sem értettem soha, hogy kan kutya ha emeli a lábát akkor azt hogy csinálja? Lehugyozza a falat?
És ja, nagyon gáz ha nem találkozik más kutyákkal. Remélem ha lesz gyereked őt se viszed majd ki a lakásból. Hiszen ha sosem találkozik senki mással, akkor nem is fogja érezni a hiányát, ugye? Hajrá!
Nem biztos, hogy jól értelmezem a kédésed, de leírom, amit gondolok.
A kutyák társas lények, illetve vándorolnak. erre van szükségük. Ugyan úgy, ahogyan az embernek is. Ha egy ember elszigetlve él, kajával, melegben, nyilván ellesz így is, de valójában többre lenne szüksége. Ugyan ez a helyzet a kutyával is, aki nem találkozik más emberrel, vagy más kutyával. Elvan, de ettől neki még sok igánye kielégítettlen marad. Azért ugat, mert fél. Nem a hangját akarja hallatni, csak egyszerűen nem tud mit kezdeni a helyzettel. A kutyát az emberek általában 2 módon szeretik.
Az első, akik embernek nézik, és szeretettel, babusgatással szeretik, elsősorban az emberi igényeket veszik alapul. A másik, aki kutyaként szereti, és megpróbálja a kutya igényeit kielégíteni, melyek nem minden esetben hasonlóak az emberi igényekhez. Nem kérdőjelezem meg, hogy ez a két kategória nagyon szereti a kutyákat, de ha valaki tényleg a kutyát nézi, annak a kutyája minden bizonnyal boldogabb lesz.
"...de most nem azt mondom h egy agresszív fene vad soha nem harapot meg még senkit és nem verekedett össze még más kutyusokkal, egyszerűen szereti azt a kis éles hangját megvillogtatni..."
Na de nem azért nem harapta meg őket mert nem akarta, hanem mert nem merte. Frusztrált, stresszes szerencsétlen. Más kutyával meg ugyan hogy verekedne össze ha nincs elengedve, az sem azért nem történt meg mert nem tenné hanem mert nem tud odamenni vagy ha odamehetne sem mer, de azért majd szétdurran a feszkótól :/ Sajnálom az ilyen kutyát és mélységesen lenézem a gazdáját.
Amúgy meg "az az éles kis hangja" eléggé idegesítő lehet, utálom amikor vacsognak össze vissza ezek a kutyák. Ha meg ránéz az enyém meg már pánikolnak. Annyi ilyen gazda van te jó isten, még ha magukat nem is veszik észre mások példáján sem tanulnak? Miért nem képesek nevelni azt a kutyát??
Amúgy ha a gazda még tudja is, hogy nem ez a legjobb etetési mód amit csinál akkor komolyan miért csinálja? Ő az ember, ő szabályozza az etetés minőségét, neki kellene tenni ellene.
Milyen frusztráló lehet már a kutyának, hogy látja a többieket de soha nem mehet oda. Ha a gyereked nem járhatna iskolába csak az utcán elmehetne a többi gyerek mellett akkor az milyen érzés lenne neki?
Az meg, hogy a kutya bent intézi a dolgát mert a gazdája így akarja arra már nem is tudok mit mondani, talán az undorító szó az egyedüli ami átmegy a szűrőn :/
Szörnyű, hogy ilyen emberek állatot nevelhetnek és szörnyű, hogy lehet gyerekük, mert ők ezen a példán nevelkednek és csak remélni lehet, hogy felnőve több eszük lesz mint a szüleiknek!
Természetesen aki kikötve tartja a kutyáját és nem foglalkozik vele az ugyanolyan rossz gazda. Semmivel sem jobb egy agyonstresszelt teraszon levegőző kutya.
Bármennyi pénzt tennék arra, hogy flexis+hámos kutyáról van szó :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!