Első kutya lenne egy 13 éves lány számára, többi lent, mit javasoltok?
Tele a menhely, ott is talalsz fajta tiszta kutyat, viszont a keverekekrol azt mondjak h okosabbak, ami tapasztalataim szerint abban nyilvanul meg h fogekonyabbak a tanulasra.
Ha bele szeretsz egy fajtaba akkor meg ott a fajta mentes.
Ha teheted ments meg egy kutyust, ahelyett h vennel, hidd el elete vegeig halas lesz, ami megfizethetetlen!!
Ha nincs a kutyával kiállítási ambíció, akkor szerintem is menhelyről vagy fajtamentőktől hozzatok kutyát - de azt előre leszögezem, hogy a kutya NEM érez hálát, ezért a kiválasztásnál figyelni kell arra, hogy egy megfelelő temperamentumú kutyát válasszatok. Ezért olyan helyre menjetek, ahol jól ismerik a kutyákat (esetleg ideiglenes befogadónál vannak), hogy segíthessenek a választásban. Érdemes már felnőtt egyedet választani, mivel a kölykökről nem mindig könnyű megjósolni, mennyire lesznek nehéz esetek.
Terriert csak akkor, ha a kutyaiskola tervben van. Szerintem.
Ha az udvaron tartanátok, akkor a nagyon rövid szőrű kutyák(mint a magyar vizsla vagy a dobi pl) nem jöhetnek szóba.
Aki azt hiszi, hogy a mentett kutyák hálásak, még nem látott másik mentett kutyát.
Azt elhiszem, hogy esetleg sikerült kifognia egy problémamenteset, és ő maga azt hiszi, hogy a kutya hálás neki, mert ez legyezgeti a hiúságát, de ennyi. Ha viszont az ember csak ezért ment kutyát, könnyen lehet, hogy pofára esik (és sokan ekkor viszik vissza a "hálátlan kutyát" a menhelyre). Én több példát láttam arra, hogy nem hálásak, mint az ellenkezőjére. A mentett kutyák nem jobbak, de nem is rosszabbak, mint a tenyésztett kutyák, és jobb, ha az ember a valóságra szorítkozik az érvelésében.
Ha az ember mentett kutyát vesz magához, azzal megment két életet, és ez a jó érzés szempont lehet. Ha nincs egy fajta, amelyikbe beleszeretett volna, akkor a menhelyen egy kis tájékozódás után megfelelő társat találhat magának. Ha mégis tetszik egy fajta, de nem akar kb 100 ezret költeni a kutyára, akkor ott a fajtamentés. És fontos előny még, hogy a már felnőtt kutya jelleme kifejlődött és megállapítható, ezért könnyebb megfelelő egyedet választani egy kezdőnek (a szívvel választást én csak tapasztalt kutyásoknak javaslom). Ezek mind megfontolandó előnyei a mentett kutyáknak.
Én magyar vizslát választanék a helyedben.
Szerintem passzolna hozzád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!