Agresszió pórázon, mit lehet tenni ellene?
Kutyám nemrég 180 fokos fordulatot vett, és hirtelen menne neki a pórázon a kutyáknak (nem mindig, de általában látom, hogy befeszül).
Ennek oka lehet: ivarosodik ÉS kamasz
mostanában kevesebb kutyával találkoztunk (póráz nélkül kb heti 3-mal)
és sokat van pórázon forgalmasabb helyeken, ahol vannak kutyák (mert kamasz...de le volt mozgatva réten)
Eddig amit csináltam: figyelemelterelés kajával, ha nem nézett a másikra, vagy ránézett majd rám, akkor kaja.
Megálltunk és a kutyának hátat fordítva megvártunk, hogy elhaladjanak. Rászóltam, ha láttam, hogy befeszül, és lazítottam a pórázon (majd kajával szépen elsétáltunk mellette).
A gond az, hogy egyszer-kétszer nem sikerül jól és hörög... sajnos nekem is az automatikus reakcióm a pórázrántás...illetve ma pl. nem fértünk el a járdán, jött egy pórázos kutya hosszú pórázon, a gazdija meg nem húzta magához közelebb, így nekem kellett húznom a kutyát hátra, ezért felidegelte magát.
A lényeg, hogy nem tudom elképzelni, hogy ez hosszú távon működne... vagy ha újra elkezdünk nagyobb kutyás társaságba járni, és kifuthatja magát a kutyákkal, az segíteni fog?
(Műtve volt pénteken, és nem merem még pár napig kutyások közé vinni...illetve attól is félek, hogy verekedés lenne a vége, és kiutálnának a társaságból...)
Így van:)
Megint póráz nélkül sétálunk(de mostantól járunk többet pórázzal kutyák közé, hogy ne felejtődjön el), ebből a nagy kamasz fázisból egyelőre úgy tűnik nagyon jól jöttünk ki, egy kis fokkal még engedelmesebb is.
Ügyik vagytok! :)
Tartsd ki, mert még 2-3 éves koráig lesznek nehezebb időszakok :D
:):):)
komolyan ügyes vagy .
igaz ,hogy csak magadat álltatod, de tény ,a kutya most még figyel rád :)
most még !!
érdekes ,hogy agressziónak és bántalmazásnak gondolod a kutyák kiképzésének legelfogadottabb és legeredményesebb technikáit :)
de sebaj . ha te megoldottad ,később esetleg írhatnál egy könyvet róla a saját csodálatos technikádról ,ami teljesen agressziómentes,és tökéletesen működik :) ,hogy mi hétköznapi halandók akik lehúztunk pár évet , pár kutyasuliban ,és lazán vettük a BH vizsgák olykor gyomor idegesítő gyakorlatait :)megértsük végre ,hogy ez a koszos -büdös-rühes dög :):):) azaz a kis kutyuskánk, rohadt nagy fogakkal ,ez a 40 kg-os domináns öleb ,hogyan is fog tökéletesen hallgatni a gazdira ??? ha nem úgy ahogyan azt vagy 100 000 kutyasuliban tanítják szerte a széles -e világban ??:)
az agressziótok a pórázon jött elő, és most tanulja a szabadon követést ( így hívják a póráz nélküli sétát :)?????? és mi van a pórázzal ??? :)
Ahogy korábban is írtam, pórázzal se volt gond. Vizsgáztunk, pórázon, 15-20 tök idegen kutya, több morgott rá, vicsorgott, ő meg se mukkant.
Csak azt nem tudom ki áltatja magát.
Szerinted mit érek el, ha név nélkül, arc nélkül hazudok? Én ezt nem kezelem személyes kérdésnek, hiszen az eredmény a lényeg, vagyis a jó, problémamentes kutya-gazdi kapcsolat, ezért nem nagyon izgat a megítélésem.
Nálunk nem old meg semmit az agresszió, próbáltuk, rosszabb lett. Nekünk működött a gyengéd módszer, más párosnál lehet, hogy nem vált volna be. De mivel én vagyok itt a kutyámmal, én nevelem lassan 1 éve, nekem kell megoldanom, és nem neked szájkaratézni a távolból, hogy biztos én tudom rosszul. Nem véletlenül írtam az angol kifejezéseket, amik szépen körülírják a probléma okát: nem agresszív a kutya, hanem frusztrált. Ja és nem domináns.
Így a figyelemelterelés teljesen beválik.
a figyelemelterelés :) most még !!
de később :) no ,majd meglátod cimbora :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!