Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Agresszió pórázon, mit lehet...

Agresszió pórázon, mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

Kutyám nemrég 180 fokos fordulatot vett, és hirtelen menne neki a pórázon a kutyáknak (nem mindig, de általában látom, hogy befeszül).

Ennek oka lehet: ivarosodik ÉS kamasz

mostanában kevesebb kutyával találkoztunk (póráz nélkül kb heti 3-mal)

és sokat van pórázon forgalmasabb helyeken, ahol vannak kutyák (mert kamasz...de le volt mozgatva réten)

Eddig amit csináltam: figyelemelterelés kajával, ha nem nézett a másikra, vagy ránézett majd rám, akkor kaja.

Megálltunk és a kutyának hátat fordítva megvártunk, hogy elhaladjanak. Rászóltam, ha láttam, hogy befeszül, és lazítottam a pórázon (majd kajával szépen elsétáltunk mellette).

A gond az, hogy egyszer-kétszer nem sikerül jól és hörög... sajnos nekem is az automatikus reakcióm a pórázrántás...illetve ma pl. nem fértünk el a járdán, jött egy pórázos kutya hosszú pórázon, a gazdija meg nem húzta magához közelebb, így nekem kellett húznom a kutyát hátra, ezért felidegelte magát.

A lényeg, hogy nem tudom elképzelni, hogy ez hosszú távon működne... vagy ha újra elkezdünk nagyobb kutyás társaságba járni, és kifuthatja magát a kutyákkal, az segíteni fog?

(Műtve volt pénteken, és nem merem még pár napig kutyások közé vinni...illetve attól is félek, hogy verekedés lenne a vége, és kiutálnának a társaságból...)

2014. febr. 23. 19:05
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

köves palack :D :D :D :D :D :D :D Kemény vagy... És semmi közöd a tükrösökhöz... ;-)

Ami a 60%-os válaszadót illeti: A stílusa parasztbarokk, de látszik, hogy látott már kutyákat. GyK nem a sírosoknak való, akik mindenen megbántódnak, viszont ha a válaszok tartalmát is figyeli a kérdező, kutyában egész jó emberek is vannak.

2014. febr. 28. 07:21
 22/39 anonim ***** válasza:

" parasztbarokk " ez tetszik , megváltoztatom a nevem :)

soha nem féltem a kutyáktól, ők ellenben tartanak tőlem . azt gondolom, hogy a kutyák tökéletesen értik az emberi viselkedés alapjait. ellenben mi nem értjük a kutyákét. kedvességgel, őszinte szavakkal, nyíltsággal sok mindent elérhetsz az embereknél, de vajon a kutyáknál is . én ezt nem hiszem . szerintem az erősebbet követik . és itt jön elő a genetika :)

sok -sok 14-15-16 éves lányt látok komoly kutyákkal , és remekül boldogulnak . sőt a legjobb kiképzők akiket láttam ,nők !

ellenben a 14-15-16 éves fiúk kutyákkal szembeni viselkedése ,siralmas . vajon miért ?

mintha megfordult volna a világ , a lányok növesztettek tök...t .

és itt most csak a kisugárzásról,az önbizalomról,és a kutyákkal szembeni viselkedésről beszélek.

egyszóval,koma ,kapd össze magad, járj sokat kutyások közé, lesz még belőled normális kutyás :) mivel ezt a kérdést érdekesen vezetted le :)

persze ,ha nem - az sem baj, majd a barátnőd megneveli a kutyád :)-

2014. febr. 28. 10:22
 23/39 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező lány :-)
2014. febr. 28. 10:49
 24/39 A kérdező kommentje:
Mert csak a tükrösök tudnak követ tenni egy palackba? No mind1, megoldom, ahogy eddig is. Azt meg h honnan veszed, h férfi vagyok, rejtély.
2014. febr. 28. 10:50
 25/39 anonim ***** válasza:

"Egyébként közünk sincs a tükör sulihoz."

Természetesen nem csak ők tudnak követ tenni palackba, de tipikusan ottani módszer. Bármit, amit jónak tartok a módzsereikből szívesen átveszek én is, de nem mondom utána azt rá, hogy közöm sincs hozzájuk. Mondjuk én a palackot nem sorolom a jók közé. Én spec. sehol nem írtam, h milyen nemű vagy, de kétségtelenül pasit tippeltem volna, ha tippelnem kell. Nők általában kulturáltabbak. :)

2014. febr. 28. 11:17
 26/39 anonim ***** válasza:

én a " parasztbarokk " . ha fiú vagy ??? és ha lány ? :) lehet ,hogy benéztem :) , de tutira fiús lány vagy :)

pár működő tipp : a kamaszodó kutyáknál komolyan működik a .............. ( na ,itt kéne következnie a csodálatos megoldásnak, ami .....nincs :)

ellenben ami van : komoly kutyaiskolai képzés keretén belül szöges nyakörv befelé ! szigorúan csak kutyaiskolai képzés közben !!!!!!!!!!

- halti . ehhez nem kell kutyasuli, jól működik ,de szerintem csak rövid ideig,és folyamatos kontroll alatt kell lennie a kutyának ! ( 2 perc egyedül,és leszedi magáról,majd szét is szedi ) ez nem egy örökké tartó ,sokkal inkább csak olyan ideiglenes segítő eszköz.

- fojtó nyakörv ,egysoros! fül mögé felhúzva ,szorosan FIXRE !!!!!!!!!!!!! visszacsatolva !!!! szerintem, ez a legjobb ! nem véletlen ,hogy a világ minden országában elfogadott, a B.H vizsgák kötelező eleme , stb.

és egy 1,2 m pórázzal összekötve minden kutya irányítására alkalmas!

viszont a használatához elengedhetetlen egy kisebb kutyaiskolai múlt :)

és a legfontosabb : nyugodt összeszedett gazdi, és egy lemozgatott fáradt kutya .

és jöhet a nevelés:)

2014. márc. 4. 10:26
 27/39 A kérdező kommentje:
Azóta megoldódott a probléma, saját módszerrel. Érzékeny kutya(!), nem válik be az agresszió, de ezt már írtam.
2014. márc. 5. 10:13
 28/39 Szilvi & Argos ***** válasza:

Ez gyorsan ment, ügyesek vagytok! :)

Hogy csináltad?

2014. márc. 5. 10:45
 29/39 anonim ***** válasza:
Ez komolyan nem nyilvánvaló, hogy csinálta? :D Sehogy....
2014. márc. 5. 10:49
 30/39 A kérdező kommentje:
Több idő póráz nélkül kutyák között, nem hagyom, hogy befeszüljön, szólok neki, póráz laza, ha nem figyel a másikra, juti. Hétvégén teszteltük sok pórázos idegen kutya között, van amelyik hörgött rá, de ő nem válaszolt. :) Inkább csak frusztráció meg szájkarate.
2014. márc. 5. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!