Miért ilyen álszentek itt az emberek?
Tegnap volt egy fülvágással kapcsolatos kérdés és már jött a fröcsögés szokás szerint.
Ez csak költői kérdés, de vajon hány válaszolónak vagy olvasónak van/volt vágott fülű kutyája hmm?
A tenyésztőket szeretjük ugye? Őket is pocskondiázzátok ilyenkor azt tudjátok, mert hogy náluk is van szép számmal vágott fülű kutya. Akkor ők is szemét banda? Akik külföldre viszik a kutyát, mert ott még van ahol legális azok a kutyák nem ugyanazt érzik amit azok akiket itthon műtenek? Vagy csak a törvény számít ilyenkor?
A törvénnyel már csak azért is nem érdemes takarózni, mert nagyon sok hülyeség törvénybe van foglalva, mint pl. az is hogy kb. már sehol nem lehet elengedni a kutyát.
Egyébként nem fáj a fülvágás, főleg ha kötözgetni sem kell mert még macerálni sem kell azt a fület. Azért tudom, mert sok kiskutyának fogdostam már a fülét mikor még a varrat is benne volt és nem érdekelte. Ha fájt volna neki minimum elhúzza a fejét vagy nyüszög, de nem, semmi reakció. Aki szerint állatkínzás az még soha nem látott frissen vágott fülű kutyát csak a vágás szó miatt képzeli el hű de fájdalmas dolognak.
A kutyát pont nem érdekli, hogy vágva van vagy nincs a füle és igen nincs haszna, csak esztétikailag. Én is hamarosan viszem a kutyát,azért is érint a téma és azért is idegesítettem fel magam.
Mielőtt valaki félreérti vagy belekeveri, támogatom az ivartalanítást is.
Vágott fülű argentin dogom van. Eleve Szlovákiában vettem, és szintén vittem fülvágásra. Viszonylag későn vágták neki, mert nem úgy alakult ahogy akartuk, kórházba került a doki. 5 hónaposan csinálták meg neki, altatásban, körülbelül 30-40 perc alatt, de max egy óra volt. Egy hét alatt begyógyult neki, nem volt vér, nem volt rémsztori. Bepanthennel kentem neki, gyönyörűen rendbe jött. Amikor simogattam kicsit érzékeny volt neki, de nem nagyon érdekelte.
Ha bárki kérdezi, azt mondom, hogy így vettem, mert nincs kedvem vitákba belemenni. Ha a farokvágás nem állatkínzás, akkor ez sem. Egy percig sem bántam meg a dolgot. Ha a jövőben másik dogo-m lesz, vagy dobi, satöbbi, neki is vágatni fogom. Bárcsak minden kutyának ez lenne a legnagyobb kínzás az életében!
Gondolom a lézer úgy működik,hogy egyből elégeti neki az ereket így nem adnak esélyt a vérzésre.
Régebben ugye ezt ő szikével csinálták.
Hát ha akármilyen ember, még h dr. is van a neve előtt szikével akarna neki menni az éber kutyám fejének, lehet nem csak én reagálnám le "rosszul", hanem a kutya is.
Egyébként én is sajnálom, hogy egyrészt ilyen későn került hozzám a dobi, másrészt meg már a műtét sem lenne esztétikus, de ha látom, hogy baja lesz a lógós fülétől, nem fog érdekelni az esztétikum, vágatom és kész. Itthon is sok doki megcsinálja, ugyanúgy lézerrel, tehát azt is cáfolnám, hogy ezek hentesek... Ha sérülés, akkor meg indokolt is...
Az a baj, hogy a "csonkolás" szó maga nem helyes és kétes érzelmeket vált ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!